MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 29-30 Ιουνίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου.

Monopoli Team

Συναυλίες

1. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens 2024

Μετράμε αντίστροφα για τη μεγάλη live εμφάνιση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Πλατεία Νερού, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Έχει ξεπεράσει το μισό αιώνα σταθερής παρουσίας στις μεγαλύτερες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας. Από τις μπουάτ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και από εκεί στη γνωριμία του με όλους τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού -από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Λοΐζο, μέχρι το Θάνο Μικρούτσικο και τον Νικόλα Άσιμο- ο «αιώνιος έφηβος» ταυτίστηκε με το εγχώριο ροκ και δημιούργησε μια αξιοζήλευτη καριέρα που περιλαμβάνει αμέτρητους δίσκους και μερικές από τις κορυφαίες ερμηνείες που ακούσαμε ποτέ.

Το φετινό καλοκαίρι για τον Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε ιδανικά με μια υπέροχη συναυλία στο Helmos Music Festival και τώρα σειρά παίρνει η πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο Release Athens 2024. Εκεί ο Βασίλης θα δημιουργήσει μια ακόμα ξεχωριστή βραδιά αφού θα έχει και δύο υπέροχους καλεσμένους. Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Καραμητρούδη ή αλλιώς Gus G., έναν από τους πιο καταξιωμένους κιθαριστές στον κόσμο του rock/metal. Δεύτερος καλεσμένος θα είναι μια ακόμα σημαντική φιγούρα της hard rock σκηνής, ο Ronnie Romero.
Σάββατο 29/6 στις 18:30
Από 20€
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μεγάλη εμφάνιση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Πλατεία Νερού πλησιάζει – Οι τελευταίες πληροφορίες12.09.2018

2. Η Chamber Orchestra of Europe στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η πολυβραβευμένη Chamber Orchestra of Europe έχει εδώ και δεκαετίες κατακτήσει την κορυφή χάρη στον ξεχωριστό ήχο και τις καθηλωτικές ερμηνείες της. Φέτος το καλοκαίρι περιοδεύει στις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης υπό τη διεύθυνση ενός σούπερ σταρ του πόντιουμ, του Βρετανού σερ Σάιμον Ρατλ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, θα πραγματοποιηθεί μια και μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία του Ρατλ με την Ορχήστρα, με την οποία ο χαρισματικός μαέστρος δηλώνει πραγματικά ερωτευμένος. Σολίστ, η διάσημη μεσόφωνος Μαγκνταλένα Κοζενά στα συνταρακτικά Πέντε τραγούδια σε ποίηση Φρ. Ρίκερτ του Γκούσταφ Μάλερ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα Πέντε ουγγρικά δημοτικά τραγούδια του Μπέλα Μπάρτοκ και το Σκέρτσο Καπριτσιόζο έργο 66 του Αντονίν Ντβόρζακ, ενώ ολοκληρώνεται με ένα απαράμιλλο αριστούργημα, τη «Μεγάλη» Συμφωνία αρ. 9 σε ντο μείζονα του Φραντς Σούμπερτ.
Κυριακή 30/6 στις 21:00
Διακεκριμένη ζώνη 100€, Α Ζώνη 80€, Β Ζώνη 70€, Γ Ζώνη 60€, Άνω Διάζωμα (Δ Ζώνη) 40€, Άνω Διάζωμα (Ε Ζώνη) 5€ – 30€, Άνω Διάζωμα (ΣΤ Ζώνη) 5€ – 25€, Άνω Διάζωμα (Ζ Ζώνη) 20€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Ο Γιάννης Χαρούλης στο Κατράκειο Θέατρο

Ο Γιάννης Χαρούλης για ακόμη ένα καλοκαίρι θα μας ενώσει με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας χαρίσει υπέροχες βραδιές. Ραντεβού το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, όπου ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο του θα μας αγκαλιάσει και θα μας συνεπάρει με τις μελωδίες του, τους στίχους του και τον ηλεκτρισμό του. Καλή αντάμωση!
Σάββατο 29/6 στις 21:00
15€ προπώληση, 17€ στην είσοδο
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη & Κυρά Της Ρώ, Νίκαια

4. Σμύρνη μου Αγαπημένη in Concert στο Θέατρο Βράχων

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνθέτης της θεατρικής παράστασης, αλλά και της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο Αμφιθέατρο Σίβηρης. Μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Σοφία Μέρμηγκα θα αποδώσουν μουσικές στιγμές και τραγούδια της παράστασης, αλλά και της ταινίας σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καταντινάκη. Μια συναυλία με αρώματα από την αγαπημένης μας Σμύρνη…
Σάββατο 29/6 στις 21:30
Διακεκριμένη ζώνη καθήμενων: 30€, Α Ζώνη Καθήμενων 25€, Β Ζώνη Καθήμενων 15€ – 20€
Θέατρο Βράχων,
Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

5. Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης ”Τα παραμύθια της Μελπομένης” στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Τα παραμύθια της Μελπομένης” στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η νέα τους αυτή δημιουργία περιλαμβάνει τραγούδια και αφηγήσεις πάνω σε ποιήματα των Μιχάλη Γκανά, Παντελή Καλογεράκη, Νίκου Μοσχοβάκου, Ζακ Πρεβέρ, Τζελαλαντίν Ρουμί, Γιάννη Στίγκα, Τώνιας Τζιρίτα Ζαχαράτου κ.ά. Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις πάνω σε ποιήματα από έναν ορίζοντα δεκαετίας παρουσιάζονται για πρώτη φορά με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών: Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Γιάννης Παπαγεωργίου (κιθάρα), Στράτος Γκρίντζαλης (μπουζούκι, μαντολίνο), Λάμπρος Παπανικολάου (κοντραμπάσο). Ο Παντελής Καλογεράκης θα απαγγείλει και αποσπάσματα από ποιήματα που περιλαμβάνονται στην πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο EXTrA. Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη.
Σάββατο 29/6 στις 20:30
12-15€, Φοιτητικό, παιδικό: 10€

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Θέατρο

6. Μπαμπάδες με ρούμι, των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα στο Βεάκειο Θέατρο

Η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα κάνει στάση στο Βεάκειο Θέατρο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας. Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» είναι μία αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, “πιο μικρή” στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από το 1996. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια “έκλεισαν”, αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος “κρίση συνείδησης”. Έμεινε σκέτη η “κρίση”. Κι έτσι η ιστορία των 5 ανάπηρων, ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της ιστορίας κατάφερε να εισχωρήσει σε μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.
Κυριακή 30/6 στις 21:15

17-20€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

7. Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου, του Ρομπέρ Τομά στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» έχει μια πλοκή με καταιγιστικές εξελίξεις και ανατροπές που πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και η ιστορία ακολουθεί την Φρανσουάζ Κορμπάν, μια ζάπλουτη κληρονόμος που ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός… Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Πάνος Σταθακόπουλος.
Κυριακή 30/6 στις 21:30
Κανονικό: 23€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό ΑμεΑ, πολυτέκνων: 18€
Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης, Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

Έκθεση

8. Άχρονο Πλέγμα: Έκθεση από την Oμάδα Art Unitas στο Επιγραφικό Μουσείο

Το Επιγραφικό Μουσείο φιλοξενεί στο εσωτερικό αίθριο την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο “Άχρονο Πλέγμα”. Πρόκειται για ένα ομαδικό έργο της ομάδας Αρτ Ούνιτας – Art Unitas, σε επιμέλεια Κατερίνας Παναγιωτάκη. Μια μορφή του έργου παρουσιάστηκε στο Platforms Project 2023, ενώ τώρα εκτίθεται η ολοκληρωμένη του εκδοχή που παραπέμπει σε μια αρχαιολογική ανασκαφή, αφού τα έργα των καλλιτεχνών “θαμμένα” στο χώμα προσκαλούν τους αρχαιολόγους του μέλλοντος να τα ανακαλύψουν. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στις 12:00. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Έλλη Βέλλιου, Γιάννης Γαβαλάς, Βασίλης Θέος, Ανδρέας Καλακαλλάς, Μαρία Κελαϊδή, Ειρήνη Κομνηνού, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Τίτα Σταύρου, Αθηνά Χατζή, Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου.
Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 08:30 – 15:30
Ολόκληρο: 4€, μειωμένο: 2€
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις