MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τα Σύβοτα και οι ονειρεμένες παραλίες τους

Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου, σας περιμένουν μοναδικά τοπία και παραλίες που θυμίζουν κάτι από… Καραϊβική.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο, στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για απολαυστικές διακοπές. Δεν έχουν χαρακτηριστεί τυχαία η «Καραϊβική της Ελλάδας». Οι καταπράσινοι λόφοι, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα διάσπαρτα νησάκια στην αγκαλιά του Ιονίου συνθέτουν ένα τοπίο εξωτικής ομορφιάς. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει έξι από τις πιο όμορφες παραλίες για να κολυμπήσετε στα Σύβοτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα για διακοπές σαν σε νησί12.09.2018

Μπέλα Βράκα

Πηγή: Shutterstock

Παραλία-σταρ της περιοχής η παραδεισένια Μπέλα Βράκα, που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι το ροζ χρώμα της άμμου που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την παραλία νωρίς το πρωί. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλα, παπούτσια θαλάσσης, νερό και σνακ (αν και υπάρχει ένα πλωτό μπαρ).

Πισίνα

Πηγή: Shutterstock

Η άλλη διάσημη και εξωτική παραλία της περιοχής που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Πισίνα. Το όνομά της δεν είναι τυχαίο. Τα νερά είναι τόσο τιρκουάζ και τόσο διάφανα, που σε κάνουν να νιώθεις ότι κολυμπάς σε μια πισίνας της φύσης! Αυτή η παραλία βρίσκεται στο ακατοίκητο νησάκι που ακούει στο όνομα Μαυρονόρος ή Μούρτος. Έχει χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, ενώ τα βράχια στο πίσω μέρος προσφέρουν απλόχερα σκιά από το μεσημέρι και μετά. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης και δεν υπάρχει καμία οργάνωση, γι΄ αυτό φροντίστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα. Στην Πισίνα θα φτάσετε είτε με τα καραβάκια που αναχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα Σύβοτα, είτε νοικιάζοντας δικό σας βαρκάκι. Στη διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα εξωτικά νερά και τη σπηλιά στο πίσω μέρος του νησιού του Αγίου Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠισίνα στα Σύβοτα: Μια παραλία που μοιάζει βγαλμένη από την Καραϊβική12.09.2018

Μέγα Άμμος

Πηγή: Shutterstock

Σε απόσταση 2 χλμ. από το κέντρο των Συβότων προς την Πέρδικα, θα βρείτε τη Μέγα Άμμο (ή Μεγάλη Άμμο), μια πανέμορφη παραλία με μικρό βότσαλο και πεντακάθαρα, δροσερά νερά, ιδανική τόσο για παρέες όσο και για οικογένειες. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και θαλάσσια σπορ. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι εύκολη, ενώ υπάρχει και χώρος πάρκινγκ αρκεί να είστε εκεί νωρίς.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί