MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Κατάνυξη στην χθεσινοβραδινή αγρυπνία στη Βασιλική Α’ των Φιλίππων – Εντυπωσιακές εικόνες μέσα στα αρχαία

Η Βασιλική Α’ είναι η πρώτη εκκλησία που κατασκεύασαν οι χριστιανοί στη φημισμένη πόλη των Φιλίππων.

Monopoli Team

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, τηρώντας μια μακρά παράδοση ετών, τέλεσε, χθες το βράδυ (30/6), ιερά αγρυπνία στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου βρίσκονται τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Α’, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Καβάλας Απόστολο Παύλο.

Η Βασιλική Α’ είναι η πρώτη εκκλησία που κατασκεύασαν οι χριστιανοί στη φημισμένη πόλη των Φιλίππων.

Δίπλα στη φυλακή, όπου σύμφωνα με την παράδοση κρατήθηκε για ένα βράδυ ο Απόστολος των Εθνών και λίγα μέτρα από την αρχαία αγορά των Φιλίππων, όπου δίδαξε το Ευαγγέλιο, πλήθος κόσμου παρακολούθησαν με ευλάβεια, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, την τέλεση της υπαίθριας Θείας Λειτουργίας.

Ήταν την Άνοιξη του 49 μ.Χ., όταν ο Απόστολος Παύλος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, αποβιβάστηκαν στο αρχαίο λιμάνι της Νεάπολης, πατώντας για πρώτη φορά το πόδι τους επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους. Ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος, στον λόγο του σημείωσε πως η αναβίωση αυτής της μακράς παράδοσης και οι λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις αποτελούν οφειλόμενο χρέος και επιβεβλημένη τιμή προς τον άνθρωπο που έφερε τον χριστιανισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη ξεκινώντας από την Καβάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαβάλα: Δύο υπέροχα χωριά που αξίζει να ανακαλύψετε12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα