MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν δηλώνω αυθεντία σκηνοθέτης. Είμαι ένας συνάδελφος που καθοδηγεί» (vid)

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου και μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την μακρά πορεία τους στο θέατρο και τις δύσκολες συνεργασίες.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή / Monopoli.gr
Monopoli Team

«Είμαι άνθρωπος του συνόλου, οι άλλοι είναι ο παράδεισός σου και πολλές φορές η κόλαση. Αν κάποιος μου δημιουργεί πρόβλημα, δεν θα ξανασυνεργαστώ μαζί του, δεν θα συγκρουστώ μαζί του, εκτός αν το πράγμα πάει στον γκρεμό», ανέφερε ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλώντας για τις πιο δύσκολες συνεργασίες στη δουλειά.

«Οι “κακοποιημένοι” συχνά θα αναπαράξουν το μοντέλο της κακοποίησης. Εγώ έχω προσπαθήσει να μην κάνω σαν σκηνοθέτης αυτό που μου έκαναν, δηλαδή την μετριότητά τους να την επιβάλλουν σαν αυθεντία. Δεν δηλώνω αυθεντία σκηνοθέτης, είμαι ένας συνάδελφος που λέει την ιδέα και καθοδηγεί», σχολίασε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός για τα σχετικά περιστατικά που έχουν ακουστεί για τον χώρο του θεάτρου.

«Αν δεν θέλετε, δεν πειράζει, στο καλό! Ελάτε μαζί μου, γιατί σαν παλιός συνάδελφος ξέρω δυο πράγματα παραπάνω. Έχω μια αισθητική ομολογουμένως καλή και πάμε να κάνουμε μια παράσταση», συμπλήρωσε στη συνέχεια, ενώ αποκάλυψε πως η Αθηνά Μαξίμου είναι η πιο αυστηρή κριτής του. «Μου κάνει αιματηρή κριτική, όμως μου αρέσει πολύ, γιατί κοιτάζει πραγματικά τι κάνω και γνωρίζει τι προσπαθώ να κάνω». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑιμίλιος Χειλάκης: «Είμαι λαϊκός καλλιτέχνης, όμως άλλο το λαϊκό άλλο το λαϊκίζον» (vid)12.09.2018

Για τη συνεργασία του με την σύζυγό του Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης ανέφερε: «Η Αθηνά Μαξίμου είναι μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι ο λόγος που διαλέγω συνέχεια να δουλεύω μαζί της, όχι επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι ένα τεράστιο υποκριτικό εργαλείο. Επειδή είναι σπουδαγμένη και καλή σε αυτό που κάνει, μερικές φορές είναι δύσκολο να της πει να κάνει κάτι. Θέλει να κάνει αυτό που θέλει η ίδια. Αυτό το περιμένεις, ωστόσο, από έναν εξαιρετικό ηθοποιό, γι’ αυτό τον παίρνεις. Την βλέπεις, όμως, ότι τις δύο πρώτες μέρες ότι δεν θα κάνει αυτό που θέλεις στην πρόβα. Την τρίτη μέρα θα το κάνει, και θα το παρουσιάσει και σαν κάτι δικό της».

Οι δύο ηθοποιοί αναφέρθηκαν τέλος και στην πρεμιέρα της παράστασής τους «Ο κατά φαντασίαν ασθενής»: «Η πρεμιέρα μας μεταφέρθηκε στις 8 Ιουλίου, λόγω μιας ατυχίας με τα σκηνικά». Πρώτη στάση της περιοδείας τους το Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Περισσότερα από ShowBiz