MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Τριαντάφυλλο στο στήθος: Ο Γιωργής Τσουρής ανεβάζει Τέννεσσι Ουίλιαμς τον Οκτώβριο στο Πτι Παλαί

Το κλασικό έργο του Τέννεσι Ουίλιαμς «Τριαντάφυλλο στο στήθος» παρουσιάζεται, τον Οκτώβριο, στο Πτι Παλαί, σε σκηνοθεσία-διασκευή Γιωργή Τσουρή, με πρωταγωνιστές τους Μαρία Καβογιάννη και Μάκη Παπαδημητρίου.

Monopoli Team

Το Πτι Παλαί υποδέχεται το θεατρικό κοινό τον Οκτώβριο του 2024 με το «Τριαντάφυλλο στο στήθος». Το κλασικό έργο του Τέννεσι Ουίλιαμς, που δεν απολαμβάνουμε τόσο συχνά στη σκηνή όσα τα υπόλοιπα αριστουργήματά του, ανεβαίνει σε μετάφραση, ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Σεραφίνας, ο Μάκης Παπαδημητρίου στον ρόλο του Αλβάρο και ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών.

«Τριαντάφυλλο στο στήθος»: Τριαντάφυλλο στο Στήθος

Ο ίδιος ο Τέννεσι Ουίλαμς έλεγε πως το Τριαντάφυλλο στο στήθος είναι η μοναδική κωμωδία που έχει γράψει. Η παράσταση του Τσουρή επιχειρεί να αναδείξει την, παραγνωρισμένη στη χώρα μας, κωμική πλευρά του έργου. Οι ήρωες βιώνουν συγκρουσιακές καταστάσεις, οι εντάσεις και οι τρυφερές στιγμές διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ οι συγκρούσεις αποκαλύπτουν πλήρως τον χαρακτήρα των προσώπων, μαζί με την ανθρώπινη διάστασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Θησείον12.09.2018

Το ανέβασμα του έργου σε αυτή την νέα εκδοχή, ανοίγει επίσης δυναμικό διάλογο με την εποχή μας. Ο Ουίλιαμς έβαλε στο επίκεντρο –για ακόμη μία φορά– μία γυναίκα-ηρωίδα που εντάσσεται απόλυτα στους όρους και τους προβληματισμούς του καιρού της. Σε μια πραγματικότητα όπου η πατριαρχία διαποτίζει κάθε επίπεδο και ορίζει απόλυτα το τι είναι αποδεκτό ως σκέψη, ως πράξη, ακόμα και ως επιθυμία. Η Σεραφίνα τολμά να διεκδικήσει την απελευθέρωσή της από μια κοινωνία που πιέζει «από μέσα», και να αυτοπροσδιοριστεί ως ένα πλάσμα ακέραιο. Έτσι, περνά πέρα και πάνω από την εποχή της και απαντά σ’ ένα αίτημα για το εδώ και το τώρα της κάθε γυναίκας και του κάθε ανθρώπου. Η διασκευή του Τσουρή, παρακολουθεί αυτή την σύγκρουση με τρυφερότητα και χιούμορ μέχρι και την τελική ρήξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής

Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Σταύρος Λάντσιας
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Μάκης Παπαδημητρίου, Ζώγια Σεβαστιανού, Φοίβος Ριμένας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Ορνέλα Λούτη, Τόνια Μαράκη, Στρατής Χατζησταματίου, Λυδία Γιαννουσάκη / Κατερίνα Μεφσούτ

Τιμές Εισιτηρίων: Από 18€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 10 Οκτωβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00
Διασκευή: Γιωργής Τσουρής
Βοηθός Σκηνοθετη: Φοίβος Ριμένας | Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Γιαννουσάκη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/triantafyllo-sto-stithos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πτι Παλαί, Ριζάρη 24, Παγκράτι
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Παγκράτι
ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ
Απο 10/10/2024 εως 31/10/2024
Ριζάρη 24
Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 18:00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα