MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 1 Ιουλίου

Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, 1 Ιουλίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Άμλετ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ.

Με όχημα την μεγαλειώδη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, όπου η φιλία αλλά και οι σχέσεις αίματος δεν σημαίνουν τίποτε. Ένας «ετοιμόρροπος» κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας: η χώρα αυτή ονομάζεται Κτηνωδία. Ο Άμλετ γνωρίζει εξαρχής ότι αυτός ο κόσμος είναι σάπιος και πρέπει να καταστραφεί: καμιά χρήση του κόσμου δεν είναι καλή. Να βουλιάξει. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
Δευτέρα 1/7 στις 21:30

18-22€
Κηποθέατρο Παπάγου, 6η στάση Παπάγου (Οδός Κορυτσάς), Παπάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑναστάσης Ροϊλός: «Ο Άμλετ είναι ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα στα χρόνια» (vid)12.09.2018

2. Το Τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Ο Φώντας (Αντώνης Κρόμπας) και ο Κόλιας (Αλέξανδρος Ρήγας) δύο φίλοι και κουνιάδοι, ξυπνάνε από τη μεσημεριανή τους σιέστα και ακολουθούν την ιεροτελεστία τους: καφές, τάβλι πρωταθλητών και αναζήτηση της μπίζνας που θα τους κάνει πλούσιους και σημαντικούς. Ο Φώντας, άεργος οραματιστής του εύκολου χρήματος, γεννάει κατά κόρον ιδέες έτοιμες προς εξαργύρωση. Ο Κόλιας, λαχειοπώλης με παρελθόν αντιστασιακού -έτσι τουλάχιστον διατείνεται ο ίδιος – αντιστέκεται στις εύκολες ιδέες. Μέχρι ο Φώντας να τον πείσει για τις μεγάλες στιγμές που έρχονται. Δυο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί και απόλυτα αναγνωρίσιμοι. Ανέχονται και εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, οι τόνοι ανεβαίνουν. Φεύγουνε οι κοινωνικοί τύποι και τα στόματα ανοίγουνε και λένε αλήθειες. Αλήθειες που πονάνε και προβληματίζουν. Σύντομα, αλληλο-ανακαλούν και συνεχίζουν “μονιασμένοι” να καταστρώνουν τα σχέδια τους για υπερπόντια ταξίδια και εκμετάλλευση ανθρώπων και αναγκών. Με κοινό παρονομαστή την ψευδαίσθηση, στοχεύουν στο να γίνουν σπουδαίοι άνθρωποι, μα οδεύουν στο να γίνουν τιποτένια τέρατα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας.
Δευτέρα 1/7 στις 21:30
15€
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσσης, Νίκαια

Συναυλίες

3. Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Τι θα ήταν το συναυλιακό καλοκαίρι μας χωρίς τον Σωκράτη Μάλαμα; Ήρθε όπως κάθε χρόνο η στιγμή να βρεθούμε στις ανοιχτές μουσικές σκηνές και τα θέατρα, εντός και εκτός των πόλεων, στις εξοχές και όπου θα έρθει φέτος για να μας συναντήσει ο Σωκράτης. Η πρώτη του στάση στην Αθήνα την 1η και τη 2η Ιουλίου, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, τον Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι. Με ένα πρόγραμμα που θα έχει τα αγαπημένα μας και όσα δεν χορταίνουμε να τραγουδάμε παρέα.
Δευτέρα 1 και Τρίτη 2/7 στις 21:00
17€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη & Κυρά Της Ρώ, Νίκαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠειρατικές σημαίες, νεράιδες, ξωτικά: Ο Σωκράτης Μάλαμας μάγεψε ξανά το Κατράκειο12.09.2018

4. Rockwave Nights: Αλκίνοος Ιωαννίδης στον Λυκαβηττό

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album “Εκτός Τόπου και Χρόνου”, οι σπουδαίοι μουσικοί ανεβαίνουν και πάλι παρέα στον Λυκαβηττό τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, συμμετέχοντας στα Rockwave Nights με ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία.
Δευτέρα 1/7 στις 21:00
15€
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός

5. Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη

«Ο άγνωστος τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια του γνωστού ηθοποιού σε ένα αυτοσχέδιο light metal λαϊκοέντεχνοpop πάρτι με underground στοιχεία ethnic απολιτίκ trip hop». Το δελτίο τύπου δίνει μια γεύση από όσα θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν όσοι βρεθούν στην Τεχνόπολη απόψε. Όσοι πάλι δεν τα καταφέρουν δίνεται μία ακόμη ευκαιρία να τον απολαύσουν μετά το καλοκαίρι, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, και πάλι στην Τεχνόπολη.
Δευτέρα 1/7 στις 21:00
15€
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρώματα στο κύμα: Εκθέσεις εικαστικών στα ελληνικά νησιά12.09.2018

Εκθέσεις

6. Όλες οι θάλασσες του κόσμου είναι ΕΛΛΑΔΑ: Ομαδική εικαστική έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο


Βιβή Μεντζελοπούλου, Χωρίς τίτλο, 60x80cm, Λάδια σε καμβά

Το project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ολοκληρώνεται με την ένατη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα «Όλες οι θάλασσες του κόσμου είναι ΕΛΛΑΔΑ», από την ομώνυμη φράση του σπουδαίου μας συγγραφέα Στρατή Μυριβήλη. 20 σύγχρονοι, αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται, δημιουργούν και εκπλήσσουν με τα έργα τους γεμάτα Ελληνικό Φως, θαλασσινές στιγμές και εικόνες μιας σύγχρονης πραγματικότητας, βγαλμένης μέσα από την προσπάθεια εξόδου από την πολύβουη καθημερινότητα. Άλλωστε οι θάλασσες του κόσμου, με τη δύναμη να κάνουν τον άνθρωπο να ατενίζει τον ανοιχτό ορίζοντα και να απομακρύνεται από την πραγματικότητα, τον βοηθούν να ονειρεύεται, να οραματίζεται και εντέλει να θυμάται πως σε όποια θάλασσα και να βρίσκεται, όλες οι θάλασσες μοιάζουν σα να «φτιάχτηκαν» πρώτα στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου και ώρα 6 – 10:30μ.μ. 
Καθημερινά και Σαββατοκύριακα: 18:00-22:30
Είσοδος ελεύθερη
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλ. Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), Κολωνάκι, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις