MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το “γαλλικό Εξκάλιμπερ” εξαφανίστηκε από το βράχο στον οποίο ήταν κολλημένο για 1.300 χρόνια

Η γαλλική αστυνομία ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του μυθικού σπαθιού Durandal, το οποίο ήταν ενσωματωμένο στους βράχους του Rocamadour για περισσότερο από μια χιλιετία.

author-image Μαρία Βέλμαχου

Το «Εξκάλιμπερ της Γαλλίας» εξαφανίστηκε από τον βράχο στον οποίο ήταν κολλημένο για 1.300 χρόνια. Η γαλλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την εξαφάνιση του μυθικού σπαθιού Durandal, το οποίο συχνά προβάλλεται ως η γαλλική εκδοχή του Εξκάλιμπερ.

Το σπαθί Durandal από το Rocamadour της νότιας Γαλλίας, εικάζεται ότι εκλάπη παρά το γεγονός ότι ήταν αλυσοδεμένο και σφηνωμένο σε βράχο σε ύψος 10 μέτρων. Το Durandal ήταν το σπαθί του Ρολάνδου, ενός θρυλικού ιππότη και αξιωματικού του Καρλομάγνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜονόλιθος βγαλμένος από ταινία του Κιούμπρικ εμφανίστηκε στην έρημο της Νεβάδα: Οι θεωρίες συνωμοσίας που κατέκλυσαν το διαδίκτυο12.09.2018

Ο δήμαρχος της πόλης, Dominique Lenfant, δήλωσε στην εφημερίδα La Dépêche: «Θα μας λείψει το Durandal. Αποτελεί μέρος του Rocamadour εδώ και αιώνες και δεν υπάρχει ξεναγός που να μην το επισημαίνει όταν το επισκέπτεται».

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα