MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

20 χρόνια από το έπος της Ελλάδας στο Euro

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πιο «χρυσή» βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την κατάκτηση του Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Monopoli Team

Είκοσι χρόνια από την πιο επική-ιστορική ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τη (δεύτερη) νίκη επί της Πορτογαλίας με 1-0 στον τελικό της Λισαβόνας με την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα. Με την οποία κατέκτησε το Euro 2004 και μπήκε η υπογραφή στο παραμυθένιο καλοκαίρι με πρωταγωνιστές τα παλικάρια του Ότο Ρεχάγκελ.

Κι όπου παλικάρια… Μιλάμε για τον αρχηγό Ζαγοράκη, αλλά και τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Δέλλα, Καψή, Φύσσα, Μπασίνα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Γιαννακόπουλο, Βρύζα, Χαριστά, Τσιάρτα, Νικολαΐδη, Λάκη, Παπαδόπουλο, Βενετίδη. Όπως και τους Νταμπίζα, Γκούμα. Γεωργιάδη, Καφέ, Κατεργιαννάκη, Χαλκιά.

Το ταξίδι προς το… όνειρο

Το Euro 2004 έμελλε να αποδειχθεί ιστορικό για την Ελλάδα, καθώς, αν υπάρχει κάποιος που δεν το γνωρίζει, έφτασε στην κατάκτησή του, ενώ ούτως ή άλλως ήταν ξεχωριστή η παρουσία της στη διοργάνωση. Αφού προκρίθηκε στα τελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια και για δεύτερη συνολικά.

Το πρώτο «μήνυμα» η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ για το γεγονός ότι ήταν γαλουχημένη για τα δύσκολα και τις ανατροπές, το είχε στείλει στην προκριματική φάση. Διότι ξεκίνησε άσχημα το φθινόπωρο του 2002, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Ισπανία και εκτός έδρας από την Ουκρανία εκτός έδρας, παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο συνολικά στους δύο αγώνες.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας λίγες ημέρες μετά το ματς στο Κίεβο. Έκανε το… χρέος της, επικρατώντας 2-0 της Αρμενίας στη Λεωφόρο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέμη Νικολαΐδη (2’, 59’) και ακολούθησε το «διπλό» επί της Β. Ιρλανδίας, με τον Χαριστέα (4’, 55’) να είναι εκτελεστής αυτήν τη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ολυμπιακός κέρδισε, αλλά η πιο όμορφη στιγμή του Conference League ανήκει στον Γιάννη Παπαστεφανάκη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα