MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Έρχεται μπαράζ ελέγχων στις παραλίες – Ποιες «πόρτες» θα χτυπήσουν οι ελεγκτές

Το υπουργείο, η ΑΑΔΕ, η Κτηματική Υπηρεσία και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε επαφή για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες της ελεγκτικής διαδικασίας

Photo by Alexandre Boucey on Unsplash
Photo by Alexandre Boucey on Unsplash
Monopoli Team

Μπαράζ ελέγχων για παραβάσεις στις παραλίες προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Οι συναρμόδιοι φορείς, δηλαδή το υπουργείο, η ΑΑΔΕ, η Κτηματική Υπηρεσία και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε επαφή για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες της ελεγκτικής διαδικασίας καθώς πλέον έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των δημοπρασιών για τις παραχωρήσεις σε όλη την επικράτεια κι έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεση τους.

Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να είναι «φρέσκος» νικητής μιας δημοπρασίας που του δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί μια παραλία δεν τον κάνει περισσότερο ή λιγότερο υποψήφιο για να ελεγχθεί.
Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη μεγάλο ποσοστό ελέγχων θα γίνει με βάση τις καταγγελίες στις οποίες έχουν προχωρήσει οι πολίτες μέσω της πλατφόρμας myCoast.

Το πρώτο κριτήριο θα είναι ο αριθμός των παραβάσεων που έχει συγκεντρώσει μια παραλία. Τα τελευταία στοιχεία – των οποίων η επικαιροποίηση επίκειται – έλεγαν ότι οι καταγγελίες προσέγγιζαν τις 9.000, για την ακρίβεια 8.911. Σύμφωνα με τον Υπουργό οι 10 πιο πολύ-καταγγελθείσες περιοχές ξεπερνούν τις 600 αναφορές η καθεμιά. Και είναι και αυτές οι οποίες θα πρέπει να περιμένουν τα κλιμάκια των ελεγκτών. Στη θεωρία λοιπόν σε συναγερμό θα πρέπει να βρίσκονται:

Χαλκιδική με 1404 καταγγελίες
Πρέβεζα με 967 καταγγελίες
Ανατολική Αττική με 900 καταγγελίες
Δωδεκάνησα με 766 καταγγελίες
Κυκλάδες με 680 καταγγελίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρχονται πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ σε όσους «κλείνουν» τις παραλίες12.09.2018

Επιπλέον, ειδική βαρύτητα θα δοθεί στις επώνυμες καταγγελίες οι οποίες εκ της φύσεως τους θεωρούνται και οι πιο αξιόπιστες αφού ο καταγγέλλων αναλαμβάνει επώνυμα την ευθύνη των λεγομένων του. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στις 8 καταγγελίες, 1100 συνολικά είναι επώνυμες και οι αρχές σκοπεύουν να τις αξιοποιήσουν και εφόσον ευσταθούν τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα