MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Γιάννης Μπέζος: “Καλό είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι για αυτοκριτική” (vid)

Καλεσμένος στο “Πρωινό” βρέθηκε ο Γιάννης Μπέζος, που μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για τον “Δον Κιχώτη” που σκηνοθετεί.

Monopoli Team

Καλεσμένος στο “Πρωινό” βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον πολιτικό χώρο, αλλά και στον “Δον Κιχώτη” που σκηνοθετεί.

Ο γνωστός ηθοποιός εκτίμησε για την κατάσταση που επικρατεί στα κόμματα εξουσίας. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρώ ότι έχει αντίπαλο τον κακό εαυτό του κόμματος, όπως η περίπτωση Αυγενάκη. Αυτό βέβαια που συνέβη στον τελευταίο μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, δηλαδή καλό είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι για αυτοκριτική. Η ‘κακιά στιγμή’ μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, και στη δουλειά μας γίνονται αυτά και στο θέατρο σε στιγμές εντάσεων, το να εκμεταλλεύεσαι δηλαδή τη θέση σου ή μια θέση που σε έχει βάλει ο λαός, ο οποίος σου δίνει κάτι παραπάνω αλλά και σου ζητάει κάτι παραπάνω. Ανάμεσα σε αυτά που σου ζητάει είναι και η ψυχραιμία”, τόνισε ο Γιάννης Μπέζος σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα.

Με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία του Δον Κιχώτη που κάνει πρεμιέρα αυτήν την Τρίτη 9/7 στο θέατρο Βράχων σε σκηνοθεσία του ίδιου και με πρωταγωνιστές τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλτάμπαση, μίλησε για το πώς βιώνει τον ρόλο του σκηνοθέτη. “Δεν θα επεδίωκα να γίνω μόνο σκηνοθέτης, η βασική μου δουλειά είναι το σανίδι. Όταν μόνο σκηνοθετώ και δεν ερμηνεύω, είναι πιο απελευθερωτικό γιατί δεν συμμετέχω μέσα στην παράσταση ως ηθοποιός, τα βλέπω όλα απέξω, έχω μια πιο καθαρή και συνολική ματιά. Βέβαια στο τέλος τέλος παίζω κι εγώ μαζί τους. Άξονα πάντα έχω τους συναδέλφους μου, δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο. Η σκηνοθεσία είναι μια πολύ αποκαλυπτική διαδικασία”.

 
“Στο θέατρο υπάρχει μία τάση οι θεατές να ακολουθούν ένα ρεπερτόριο πιο απαιτητικό, που δεν συνηθιζόταν τα παλιά χρόνια και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε και στις σκηνές αλλά και στο κοινό”, υπογράμμισε ακόμη ο ηθοποιός, ενώ αναφερόμενος τέλος στα πλάνα του για τη νέα θεατρική σεζόν σημείωσε: “Τον χειμώνα θα είμαι στο Εθνικό Θέατρο και θα αποπειραθούμε να κάνουμε ένα από τα πολύ καλά έργα του Μολιέρου, ‘Το σχολείο των Γυναικών'”. 

Περισσότερα από ShowBiz