MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Για εμένα αυτό είναι άθλιο”: Ο Banksy έδωσε την πιο σωστή απάντηση στον Βρετανό Υπουργό Εσωτερικών για το μεταναστευτικό

Ο Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών αποκάλεσε την παρέμβαση του Banksy για το μεταναστευτικό ‘άθλια’ και ο διάσημος καλλιτέχνης απάντησε με τον καταλληλότερο τρόπο, δείχνοντας του ότι το πραγματικά άθλιο είναι να προσπαθείς να σώσεις μετανάστες και να κατάσχεται το πλοίο σου.

Monopoli Team

Την περασμένη Παρασκευή στη συναυλία των The Idles στο φετινό Glastonbury, ένα φουσκωτό που παρομοίαζε εκείνα, τα οποία πρόσφυγες πολύ συχνά χρησιμοποιούν για να διασχίσουν την θάλασσα, άρχισε να ‘πετάει’ πάνω από τα κεφάλια των παρευρισκόμενων. Πολύ σύντομα, ο Banksy επιβεβαίωσε ότι ήταν δικό του έργο, μια παρέμβαση για το μεταναστευτικό, με την μπάντα να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για τη δράση μέχρι που έγινε.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Sky News ότι το έργο του Banksy… “γιόρταζε τις ανθρώπινες απώλειες”. Όταν ο υπουργός ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν ο Banksy, “ο οποίος συνηθίζει να κάνει πολιτικά σχόλια”, να επέκρινε την ανικανότητα της συντηρητικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη βιομηχανία λαθρεμπορίας μεταναστών, ο Κλέβερλι απέφυγε την ερώτηση, λέγοντας ότι το έργο του διάσημου καλλιτέχνη ήταν ‘άθλιο και απαράδεκτο’.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Όπως μάλλον ήταν αναμενόμενο, ο Banksy δεν άφησε αναπάντητη την προκλητική δήλωση του Υπουργού, απαντώντας μέσα από το Instagram, λέγοντας ότι η απάντηση του ήταν “λίγο υπερβολική”.

“Το πραγματικό σκάφος που χρηματοδοτώ, το MV Louise Michel, διέσωσε 17 ασυνόδευτα παιδιά από την κεντρική Μεσόγειο το βράδυ της Δευτέρας”, έγραψε ο Banksy. “Ως τιμωρία, οι ιταλικές αρχές το κράτησαν – κάτι που σε εμένα φαίνεται άθλιο και απαράδεκτο”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Το Louise Michel είναι ένα πρώην σκάφος 98 ποδιών του γαλλικού ναυτικού που χρηματοδοτήθηκε από τον Banksy από την πώληση των έργων τέχνης του- εκτελεί αποστολές έρευνας και διάσωσης κατά μήκος των ευρωπαϊκών ακτών. Το πλοίο καθελκύστηκε τον Αύγουστο του 2019 και έσωσε 350 ανθρώπους κατά την πρώτη εβδομάδα που βρισκόταν στη θάλασσα. Κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές μετά από προσπάθεια διάσωσης 37 μεταναστών από την κεντρική Μεσόγειο.

Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στη Μεγάλη Βρετανία μέσω μικρών σκαφών που διασχίζουν αυτό το αγγλικό Κανάλι έχει αυξηθεί κατακόρυφα από το 2018, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μετανάστευσης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με 12.646 αφίξεις μικρών σκαφών να καταγράφονται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, αυξημένες κατά 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκλογές: Στις κάλπες σήμερα εκατομμύρια Βρετανοί – Πότε τα πρώτα αποτελέσματα12.09.2018

Τον Μάιο, τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για τον θάνατο πέντε μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου ενός 7χρονου κοριτσιού, οι οποίοι καταπλακώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω μιας μικρής βάρκας.

Η μετανάστευση αποτέλεσε σημαντικό θέμα και στο Glastonbury φέτος, με ένα ολόκληρο τμήμα του φεστιβάλ να είναι αφιερωμένο σε αυτό το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGlastonbury: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς ζήτησε 7 λεπτά απόλυτης σιγής για την ειρήνη12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz