MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
08
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το κουρδιστό Πορτοκάλι: Τα βασανιστήρια του πρωταγωνιστή και το πιο γρήγορο γύρισμα

Όλα όσα συνοδεύουν το αριστούργημα του Κιούμπρικ, με αφορμή την επανέκδοση της ταινίας στα θερινά σινεμά.

Monopoli Team

Μια σκοτεινή, εκκεντρική και πρωτοποριακή για την εποχή της ταινία, «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» (1971), το διαμάντι της 7ης τέχνης σκηνοθετημένο από τον κορυφαίο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, έρχεται από Πέμπτη (4/7) στα θερινά σινεμά σε αποκατεστημένη 4Κ κόπια.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Anthony Burgess και είναι μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στο κινηματογραφικό στερέωμα, με θεατές να την βλέπουν ξανά και ξανά.

Ωστόσο, όσο λατρεύτηκε το φουτουριστικό σύμπαν του Κουρδιστού Πορτοκαλιού, άλλο τόσο σόκαρε, με τους επικριτές του Κιούμπρικ να τον κατηγορούν για εξτρεμισμό.

Υπόθεση

Στην δυστοπική κοινωνία που έφτιαξε ο Κιούμπρικ, μια συμμορία νεαρών προβαίνει σε βίαιες συμπεριφορές: βανδαλισμούς, κλοπές, βιασμούς. Οι ίδιοι δείχνουν να το διασκεδάζουν πολύ, τραγουδώντας το «Singing In The Rain» και απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους γάλα εμπλουτισμένο με ναρκωτικές ουσίες στην γαλατερία όπου συχνάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέσσερα νέα φιλμ αλλά οι επανεκδόσεις σκίζουν12.09.2018

Ο Άλεξ, ο αρχηγός της ομάδας, συλλαμβάνεται και τιμωρείται με ποινή πολλών ετών, ενώ αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα κρατικό παβλοφκικό πείραμα, σύμφωνα με το οποίο, η «επανένταξη» του στην κοινωνία θα γινόταν πιο γρήγορα.

Τα βασανιστήρια του πρωταγωνιστή

Ο Κιούμπρικ βρήκε στον Μάλκομ ΜακΝτάουελ ό,τι έψαχνε για την ταινία του. Ο πρωταγωνιστής όμως αποκάλυψε πως δεν κύλησαν εύκολα γι’ αυτόν τα γυρίσματα. Στην πραγματικότητα ο ΜακΝτάουελ πέρασε αρκετά δύσκολα στα γυρίσματα, κάτι που τον οδήγησε στο να μην αντέχει να δει την ταινία στα δέκα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDr. Strangelove: 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για την ιδιοφυή ταινία του Stanley Kubrick12.09.2018

Όσοι έχουν δει την ταινία θυμούνται καλά τη σκηνή στην οποία τα μάτια του Άλεξ είναι ανοιχτά ώστε να βλέπει πλάνα από ταινία που θα κάνουν το σεξ και τη βία να του προκαλούν ναυτία.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Cine News