MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Το Θέατρο Πορεία ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη με την περιπατητική παράσταση-δράση «Μερικά Κομμάτια Πέτρας», Οι Burger Project έρχονται στον Κήπο του Μεγάρου με ένα μουσικό πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου με την οικογένεια μας στην πόλη.

Monopoli Team

Θέατρο

Μερικά κομμάτια πέτρας: Το Θέατρο Πορεία στην Αλεξανδρούπολη με το «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός»

Το θέατρο Πορεία έχει τη χαρά να συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΥΠΠΟ «Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός», με την παράσταση «Μερικά κομμάτια πέτρας», η οποία δημιουργήθηκε με γνώμονα τη Σύγκρουση, θεματικό άξονα του προγράμματος για το 2024, και αντλώντας έμπνευση από τον ίδιο τον τόπο, την Αρχαία Ζώνη. Η παράσταση παρουσιάζεται, 6-7 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Μεσημβρίας Ζώνης, στην Αλεξανδρούπολη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου και σύνθεση κειμένου Έρις Κύργια. Στην εν μέρει περιπατητική παράσταση «Μερικά κομμάτια πέτρας», Ελληνοβρετανοί νέοι με καταγωγή από τη Θράκη επισκέπτονται την πατρίδα των γονιών και των παππούδων τους και ξεναγούνται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης. *Παίζουν: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Τίτος Γρηγορόπουλος, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Ελένη Μιχαηλίδου, Μιχαήλ Μελίσσης, Αμαλία Τσεκούρα.
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στις 19.30
Είσοδος Ελεύθερη με υποχρεωτική προκράτηση θέσης
Αρχαιολογικός Χώρος Μεσημβρίας Ζώνης – Αλεξανδρούπολη.

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ/διασκευή για παιδιά σε καλοκαιρινή περιοδεία

Οι «Μαγικές Σβούρες» που φέτος γιορτάζουν 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο θέατρο για παιδιά και η “Μέλισσα Events ” , παρουσιάζουν για τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι, σε μια μεγάλη βόλτα στα φεστιβάλ, σε όλη την Ελλάδα ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα. Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία – διασκευή για τα παιδιά από τον Δημήτρη Αδάμη. Ένα από τα πιο αγαπημένα έργα παιδιών και ενηλίκων που συνδυάζει την πιο τρελή κωμωδία με τη μαγεία και το όνειρο  και γίνεται ακαταμάχητο. Λίγο πριν γίνουν οι γάμοι του Θησέα και της Ιππολύτης, η Ερμία αρνείται την επιθυμία του πατέρα της να παντρευτεί το Δημήτριο, γιατί ο αγαπημένος της είναι ο Λύσανδρος. Οι δυο τους αποφασίζουν να το σκάσουν τη νύχτα στο δάσος. Η καλύτερη φίλη της, η Ελένη, μαρτυράει το μυστικό στον Δημήτριο και τους ακολουθούν. Στο δάσος καταφτάνουν ο Βασιλιάς των Ξωτικών, ο Όμπερον, η βασίλισσα Τιτάνια, οι νεράιδες και το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο σκανδαλιάρης Πουκ. Έτσι ξεκινάει ένα απίστευτα κωμικό γαϊτανάκι. *Παίζουν: Αγγελική Λάμπρη, Στέλιος Πετράκης, Γιώργος Γκιόκας  , Τάσος Ράπτης, Χαρά Νικολάου κ.α.
Κυριακή 7/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής, Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλέφωνο: 21 0992 3840.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜερικά κομμάτια πέτρας: Μια περιπατητική παράσταση ανοίγει διάλογο με το παρελθόν12.09.2018

Μουσική

Οι Burger Project στον Kήπο του Μεγάρου για ένα μουσικό πάρτι για μικρούς και μεγάλους

Μετά την περσινή τους επιτυχία, οι αγαπημένοι Burger Project επιστρέφουν στον πανέμορφο Κήπο του Μεγάρου, το Σάββατο 6 Ιουλίου, με ένα αξέχαστο πάρτι. Το συγκρότημα-φαινόμενο στην παιδική μουσική σκηνή υπόσχεται και φέτος να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με το κέφι του, μετατρέποντας το κοινό του σε μια μεγάλη παρέα. Μαζί τους αυτή τη φορά στη σκηνή θα έχουν και εκλεκτούς φίλους: Ο Space Cowboy στο βιολί, ο Billy the Kid στο τρομπόνι και guest super star η φανταστική soul funk queen Idra Kayne και ο Ζαχαρό, σε μία εκρηκτική συναυλία για όλη την οικογένεια.
Σάββατο 6/7, 18:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: megaron.gr 
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333

Κινηματογράφος

Park your Cinema Kids: Brave (2012) στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 6 Ιουλίου στις 21:00: Brave (2012): Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότρια είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους άρχοντες της χώρας. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα.
Σάββατο 6/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Ο Πάντα-Πάνγκ στην Αφρική

O Ρίτσαρντ Κλάους, φτιάχνει μια ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα αρκουδάκι Πάντα το οποίο καταλήγει να ταξιδεύει στην Αφρική, σε ένα περιβάλλον τόσο, μα τόσο άγνωστο για εκείνο. Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνον κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2

Σε σκηνοθεσία του Kelsey Mann και παραγωγή του Mark Nielsen, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. Η ταινία των Disney και Pixar επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα. *Φωνές: Γιάννης Υφαντής, Σοφία Τσάκα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ζόι Πρε, Δημήτρης Σάρλος κ.α.
*Κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Burger Project στον Kήπο του Μεγάρου για ένα μουσικό πάρτι για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Δράσεις

Μια νύχτα μυστηρίου και δράσης στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά – Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας καλεί τους μικρούς του φίλους, από 6 έως 12 ετών, να περάσουν μία ολόκληρη νύχτα στο Μουσείο και να νιώσουν αρχαίοι Έλληνες μέσα από πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις που θα τους συναρπάσουν. Το πρόγραμμα της βραδιάς, ψυχαγωγικό και διαδραστικό παράλληλα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ξενάγηση στην έκθεση, συμμετοχή σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονήθηκαν από καταρτισμένους μουσειοπαιδαγωγούς, ψυχαγωγική δράση μυστηρίου, διανυκτέρευση, και φυσικά πρωινό.
Ημερομηνίες διεξαγωγής δράσεων: Σάββατα, 6 & 13/7/2024
Ώρα άφιξης στο Μουσείο: 20.00. Ώρα αποχώρησης: 09.00 π.μ.
Κόστος: 25€/άτομο. Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 211 411 0044
Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Πινδάρου 6, Αθήνα.

Ένα μυστήριο … ζητά τη λύση του: Δράση για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια ψυχαγωγική δράση περιμένει τις οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τίτλο «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του» τις Κυριακές στο Μουσείο Ακρόπολης. Τα Παναθήναια, η μεγάλη γιορτή για τη θεά Αθηνά, κινδυνεύουν. Ο ιερός πέπλος της θεάς ξεθώριασε, η παράσταση της Γιγαντομαχίας δε διακρίνεται πια. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ο ένοχος και να αποκατασταθεί η παράσταση για να πραγματοποιηθεί η γιορτή, αλλιώς ο θυμός της θεάς θα πέσει πάνω στους Αθηναίους. Μέσα από μια φανταστική περιπέτεια τα παιδιά, με τη βοήθεια αρχαιολόγου, καλούνται να ακολουθήσουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και να ανακαλύψουν τον δράστη για να σώσουν τη γιορτή. Η γιορτή των Παναθηναίων και η μυθική Γιγαντομαχία ‘ζωντανεύουν’ μέσα από εικόνες και αφηγήσεις και η γνώση γίνεται παιχνίδι.
Από 09 Ιουνίου 2024 -27 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12:00
Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ηλεκτρονικές κρατήσεις εδώ.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες