MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα;

Η Δημοκρατία στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, συναυλίες, παραστάσεις και πολλά άλλα με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου.

author-image Μαρία Βέλμαχου

Under the Stars x Street Outdoors System Party στο ΕΜΣΤ

Under the Stars. Ένα φεστιβάλ που αγαπήθηκε, επιστρέφει για μια ακόμα χρονιά. Τρεις εμβληματικές ταράτσες του κέντρου υποδέχονται το μοναδικό Street Outdoors Soundsystem, τους φίλους του και όλους τους λάτρεις της καλής, ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, σε τρία ονειρεμένα απογεύματα, ξεκινώντας δυνατά από τη γωνία Καλιρρόης και Φραντζή το Σάββατο 6 Ιουλίου. ΕΜΣΤ, ή αλλιώς Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μπαίνεις σε ένα εμβληματικό κτήριο και ανεβαίνεις στον 4ο όροφο. NYN ESTI, ένα συγκλονιστικό εστιατόριο που δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Πειραματίζεται, τολμάει, φιλοξενεί βραδιές όπου με ένα δροσερό Aperol Spritz στο χέρι λικνίζεσαι με τους ήχους κορυφαίων μουσικών, dj και παραγωγών. Σάββατο 6 Ιουλίου. Από τις 20:00 και λίγο πριν το διάσημο πλέον ηλιοβασίλεμα του NYN ESTI, στη βεράντα του ΕΜΣΤ, το Under The Stars υποδέχεται το Street Outdoors Soundsystem.
Σάββατο 06/07 μετά τις 20:00
Nyn Esti, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 51-53

To Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας στο Θέατρο Γκράβας

Βασίλης Ράλλης

Σε μια περιοχή της Αθήνας με παράδοση στα νεανικά μουσικά συγκροτήματα, καθώς και σε διάφορες μορφές εναλλακτικής πολιτιστικής δημιουργίας, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει στο θέατρο Γκράβας, το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη έκφραση των νέων καλλιτεχνών. Όλοι όσοι το επισκεφτούμε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εκδηλώσεις γεμάτες ρυθμό, συναυλίες, χορούς, ταινίες και παραστάσεις stand up comedy. Αυτό το Σάββατο, στις 20:30 θα μπλέξουμε ανάμεσα σε ροκ και παραδοσιακά στοιχεία με τις Koupes, ενώ λίγο αργότερα θα ακούσουμε από κοντά τον Βασίλη Ράλλη.
Σάββατο 6 Ιουλίου στις 20:30
Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60

Παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο Χορόπολις

Εκδηλώσεις από τον Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις και έτσι, όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε συναυλίες, αφιερώματα και μουσικοχορευτικές βραδιές, στο πλαίσιο αυτών των οργανώσεων, πάντα με ελεύθερη είσοδο. Έτσι και αυτό το Σάββατο, μια μουσική βραδιά θα μας διασκεδάσει και θα μας θυμίσει καλοκαίρι, ενώ σε μια άλλη πλευρά του Περιστερίου θα ανέβει η Αντιγόνη του Σοφοκλή. Ο Σύλλογος Χορόπολις, θα εμφανιστεί για μια ετήσια χορευτική εκδήλωση που θα μας ταξιδέψει από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη και από τα νησιά του Αιγαίου σε αυτά του Ιονίου, ενώ στο Θέατρο Φοίνικα η πειραματική θεατρική σκηνή “Ανδρέας Βαρούχας” Δήμου Περιστερίου θα μας παρουσιάσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ένα έργο διαχρονικό και αγαπημένο.
Σύλλογος Χορόπολις: Σάββατο 6 Ιουλίου στις 20:30 στο Άλσος Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι
Αντιγόνη, του Σοφοκλή: Σάββατο 6 Ιουλίου στις 21:00 στο Θέατρο Φοίνικα, Κηπούπολη, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Σωκράτης Μάλαμας τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Βράχων12.09.2018

Ο Ζηλιαρόγατος, του Γεωργίου Ρούσσου στο Θέατρο Άλσος Βεΐκου

Η θεατρική εταιρεία “Ευ(Φ)ορία γέλωτος” επιμένει ελληνικά και φέτος το καλοκαίρi έρχεται με την υπέροχη κωμωδία του αείμνηστου Γεωργίου Ρούσσου. Αυτό το Σάββατο, στο Θέατρο Άλσος Βεΐκου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την θεατρική παράσταση «Ο Ζηλιαρόγατος». Η υπόθεση της παράστασης; Η Λέλα θέτει σε εφαρμογή, με τη βοήθεια της ξαδέλφης της, Μίνας, το σχέδιο της ύπαρξης ενός φανταστικού εραστή, ελπίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο να αποσπάσει τη προσοχή του άνδρα της Πότη, απ’ τη δουλειά του και να τον φέρει πιο κοντά της. Ο Πότης “τσιμπάει” αμέσως, αφού το ίδιο έπαθε κι ο φίλος του Μάρκος με τη γυναίκα του Κική. Όλα τα υπόλοιπα θα μας τα πουν από κοντά, στη παράσταση που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024, με τίτλο Όμορφες νύχτες στην πόλη.
Σάββατο 6 Ιουλίου στις 21:00
Θέατρο Άλσος Βεΐκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

The Meet Market #SummerEdition: Επιστρέφει ανανεωμένο στον Κήπο Ζαππείου

Στην καταπράσινη όαση της Αθήνας, στο Ζάππειο, κάτω από τα δέντρα Γιακαράντα, θα πραγματοποιηθεί η πιο καλοκαιρινή γιορτή της ελληνικής επιχειρηματικότητας, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Το πολύχρωμο σκηνικό θα συνθέσουν περισσότεροι από 80 δημιουργοί – 20 από τους οποίους συστήνονται για πρώτη φορά στο κοινό – με καλοσχεδιασμένα ρούχα, ιδιαίτερα αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα και home deco αντικείμενα μοναδικής αισθητικής. Ένα διήμερο που περιλαμβάνει πληθώρα δραστηριοτήτων, μουσική για όλα τα γούστα, δοκιμές γευσιγνωσίας και απασχολήσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Meet Market κατεβαίνει ξανά στην καταπράσινη όαση του Ζαππείου – στη καρδιά της πόλης και μας περιμένει. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου εδώ.
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου από τις 15:00 έως τις 23:00
Κήπος Ζαππείου – κάτω από το δέντρα Γιακαράντα, Είσοδος από Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 405, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Meet Market #SummerEdition: Επιστρέφει ανανεωμένο στον Κήπο Ζαππείου12.09.2018

Τι Οφείλουμε στη Δημοκρατία: Παραστάσεις με κεντρικό θέμα τη δημοκρατία

Ο Νίκος Διαμαντής ενορχηστρώνει μια πλατφόρμα δημιουργικής συνεργασίας 30 και πλέον καταξιωμένων καλλιτεχνών, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών και την κοινωνική ευαισθητοποίηση, με θέμα τη Δημοκρατία και εστιάζοντας στο τρίπτυχο: Υγεία – Γλώσσα– Τροφή. Η φιλόδοξη αυτή δράση, που αποτελεί συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αποτελεί μια «δραματουργία του επείγοντος» με τη συμμετοχή επτά συγγραφέων, δεκαπέντε ηθοποιών – performer, τριών εικαστικών επιμελητών και ενός σκηνοθέτη. Αυτό το διήμερο, από τις 19:00 έως τις 22:00 το κοινό μπορεί να προσέλθει στους χώρους για να βιώσει το επείγον της Δημοκρατίας, μέσα από τα μάτια επτά συγγραφέων, δεκαπέντε ηθοποιών/performer, τριών εικαστικών επιμελητών και πλήθος ποιητών, χορευτών, εικαστικών, μουσικών, φιλοσόφων, κοινωνικών δομών και Ιδρυμάτων. Στις 6 Ιουλίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στις 7 Ιουλίου στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Ένα ανοιχτό ζωντανό μουσείο συμπεριφορών, μια εμπειρία προσωπικής ανασύνθεσης.
Σάββατο 6 Ιουλίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364
Κυριακή 7 Ιουλίου στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, Λιμάνι, Ηρακλέους, Κερατσίνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι Οφείλουμε στη Δημοκρατία: Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Φεστιβάλ Αθηνών για το επείγον της δημοκρατίας12.09.2018

Εκάβη και Deadlines στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Deadlines

Ξεκινώντας από τον «Ίωνα» του Ευριπίδη το πρόγραμμα του 12ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιείται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, διερευνά το γυναικείο ζήτημα στην αρχαιότητα, τις απαρχές του μισογυνισμού, μυθολογικές αναφορές και απεικονίσεις γυναικών στο αρχαίο δράμα. Πώς παρουσιάζεται ο ρόλος των γυναικών μέσα από την αρχαία τραγωδία; Ποια η σχέση των γυναικών με την εξουσία; Υπήρχε #metoo στην αρχαιότητα; Πώς κατέληξαν οι «γάμοι» του Δία ή άλλων θεών με θνητές; Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων και των παρουσιάσεων, αυτό το Σάββατο, θα παρακολουθήσουμε το έργο Deadlines– το ταξίδι ενός ζωντανού νεκρού, κατά το ταξίδι του στην Ευρώπη της επιτάχυνσης, με αφηγήσεις αυτούσιες, έτσι όπως διασώθηκαν στο τρισδιάστατο ημερολόγιό του. Την επόμενη ημέρα, η Εκάβη, του Κωνσταντίνου Χατζή θα μας μιλήσει για το πρόσωπο, τη μάνα, τη γη και κυρίως για την Εκάβη, η οποία μέσα από τον κόσμο των νεκρών διασχίζει τον χρόνο σαν κυρτό βέλος.
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου στις 21:00
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα δίνει τον λόγο στις γυναίκες12.09.2018

Παραδοσιακοί χοροί από τον Μανώλη Μπουνταλάκη και το ΕΚΠΑ

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

Το αγαπημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” συνεχίζει και φέτος ο Δήμος Ζωγράφου. Προσεγγίζοντας τη μουσική με ιδιαίτερη ματιά και ευαισθησία, για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Ζωγράφου έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, αφού το φετινό Music Now! αφενός προσκάλεσε για συναυλίες διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες και αφετέρου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με τους νέους δημιουργούς της Αθήνας. Το Σάββατο στην Πλατεία Τερζάκη, θα πραγματοποιήσουμε «ένα σεργιάνι στην Ελλάδα της στεριάς και του πελάου», με τον Μανώλη Μπουνταλάκη, ενώ την Κυριακή στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του ΕΚΠΑ θα παρουσιάσει μουσικές από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
Σάββατο 6 Ιουλίου στις 21:00 στη Πλατεία Τερζάκη, Πλατεία Κύπρου, Αράδου 55
Κυριακή 7 Ιουλίου στις 21:00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, Γεωργίου Ζωγράφου 17

Penny Marathon: Ένας αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

Φωτογραφία: Δανάη Κοκκινάκη

Το Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα το 2012 μετά από πρωτοβουλία δύο Ελληνο-Αυστραλών προκειμένου να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στα αδέσποτα ζώα, ο συνολικός αριθμός των οποίων σε όλο τον πλανήτη ξεπερνάει τα 600 εκατομμύρια. Την Κυριακή στις 09.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεργάζεται για έκτη χρονιά με το Penny Marathon και διοργανώνει έναν αγώνα δρόμου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, βοηθώντας το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που αγωνίζονται για την καλή διαβίωση τους. Όσοι συμμετέχουν μπορούν να τρέξουν, να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο για δέκα χιλιόμετρα ή να τρέξουν/περπατήσουν για ένα χιλιόμετρο. Η διαδρομή του ενός χιλιομέτρου είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και όσους/όσες θέλουν να συμμετέχουν μαζί με τον σκύλο τους. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.
Κυριακή 7 Ιουλίου στις 09:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Εστιατόριο/καφέ Canal στη βόρεια όχθη του Καναλιού, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPenny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Βασίλης Κώστας στο Θέατρο Κολωνού

Ο Σωκράτης Σινόπουλος έχει ταυτίσει το όνομά του με την λύρα της Κωνσταντινούπολης, διότι σε αυτόν οφείλεται, κατά κύριο λόγο, η αναβίωση αυτού του ξεχωριστού μουσικού οργάνου τις τελευταίες δεκαετίες στο ελληνικό μουσικό χώρο. Ο Βασίλης Κώστας είναι διεθνής λαουτίστας και συνθέτης με καταγωγή από την Ήπειρο και αναζητά τρόπους συνδυασμού των εργαλείων του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού με τις μουσικές του ρίζες μέσα από τη συστηματική μελέτη των δύο κόσμων. Οι δυο τους παρουσιάζουν αυτή τη Κυριακή, μια δυναμική και πρωτότυπη καλλιτεχνική παράσταση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα», στο Θέατρο Κολωνού. Η παράσταση αυτή αποτελεί πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, αλλά και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού. Θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις από τους δύο εξέχοντες σολίστες, γραμμένες ειδικά για αυτό το ντουέτο.
Κυριακή 7 Ιουλίου στις 21:00
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις