MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Ιουλίου

O Sting επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του, το τρίο της εναλλακτικής electro-pop Cannons έρχονται στο Floyd στο πλαίσιο του Release Athens. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου.

Monopoli Team

Συναυλίες

Ο Sting επιστρέφει στο Ηρώδειο

Sting επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για δύο καθηλωτικές συναυλίες την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στη σκιά της Ακρόπολης. Ο Sting, συνοδευόμενος από μια ηλεκτρική ροκ μπάντα, ετοιμάζεται να προσφέρει μια ενθουσιώδη και δυναμική εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Το setlist θα περιλαμβάνει διαχρονικά και πλέον κλασικά τραγούδια όπως τα “Fields of Gold”, “Roxanne”, “Every Breath You Take”, “Message in a Bottle”, μεταξύ πολλών άλλων από τα εμβληματικά του τραγούδια.
Σάββατο 6/7, 21:00
Εισιτήρια: Παρασκευή: 268€, Σάββατο: από 58€. Προπώληση: more.com 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

Release Athens Festival: Οι Cannons στο Floyd Live Music Venue

Το Release Athens Festival παρουσιάζει τους Cannons, το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Floyd Live Music Venue. Το τρίο της εναλλακτικής electro-pop από το Los Angeles, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα από τα πιο συναρπαστικά live του φετινού καλοκαιριού. Οι Cannons δημιουργήθηκαν το 2013 και αποτελούνται από τους Ryan Clapham (κιθάρα), Paul Davis (drums, keyboards) και Michelle Joy (φωνητικά). Με το έμφυτο ταλέντο τους να γράφουν σπουδαίες μελωδίες και τραγούδια εξίσου κατάλληλα για το θρυλικό Studio 54 και τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, το τρίο έχει καταφέρει με τους τέσσερις δίσκους του – δηλαδή τα “Night Call” (2017), “Shadows” (2019), “Fever Dream” (2022) και “Heartbeat Highway” (2023) – να κερδίσει διθυραμβικά σχόλια από μεγάλα έντυπα (The Hollywood Reporter, Billboard, Consequence of Sound κτλ.) και να αποκτήσει φανατικό κοινό.
Σάββατο 6/7, 20:00
Εισιτήρια: 36€. Προπώληση: more.com
Floyd, Πειραιώς 117, Γκάζι, Αθήνα, πλησίον του Στ. Μετρό Κεραμεικός / Τηλ. 210 3416706

Το «The Wall – Pink Floyd’s Rock Opera» για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το «The Wall – Pink Floyd’s Rock Opera», έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες επί σκηνής, ανάμεσά τους οι σολίστ της Ars Lyrica – Talent d’ Argile Ballet υπό τις οδηγίες του Γάλλου χορογράφου Johan Nus, μαζί με τους μουσικούς της Floyd Revival Orchestra, ζωντανεύουν επί σκηνής το ιστορικό album των Pink Floyd σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό όπου ζωντανά πλάνα πλέκονται με υλικό από την κινηματογραφική μεταφορά του The Wall από τον Alan Parker, σε ένα υπερθέαμα – ύμνο στην rock μουσική.
Κυριακή 7/7 και Δευτέρα 8/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 22€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Οι σημαντικότεροι σταθμοί της 30χρονης ιστορίας του12.09.2018

Θέατρο

Ιφιγένεια / Βορά, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο πλαίσιο του επιτυχημένου Κύκλου Contemporary Ancients αναθέτει φέτος τη συγγραφή θεατρικών μονολόγων εμπνευσμένων από τραγωδίες σε διακεκριμένους σύγχρονους δημιουργούς. Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, γνωστή στο θεατρικό κοινό από την ομάδα The Young Quill, με αφορμή τον μονόλογο Ιφιγένεια / Βορά της Βίβιαν Στεργίου, εμπνευσμένο από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, εξερευνά τον μύθο της ηρωίδας, τοποθετώντας την στο σήμερα. Η Ιφιγένεια κάνει βόλτα στην Επίδαυρο και στέλνει ηχητικά μηνύματα στη μαμά της, διαλογίζεται, πηγαίνει στο βωμό της. Μοιάζει μ’ ένα ελεύθερο άτομο που αποφασίζει για τη ζωή του. Είναι όμως; Παίζουν: Ελίζα Σκολίδη.
Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στις 21:30
Τιμές Εισιτηρίων:5€-15€. Προπώληση: aefestival.gr και more.com
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μετά τις αριστουργηματικές Τρεις αδερφές (2018), που θα μας μείνουν αξέχαστες λόγω της εξ ολοκλήρου απόδοσης του τσεχοφικού έργου στη νοηματική γλώσσα, ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με την Ιφιγένεια Εν Αυλίδι. Σχεδιασμένη αποκλειστικά για το αργολικό θέατρο, η πολυαναμενόμενη αυτή παραγωγή ενώνει δημιουργικά γι’ άλλη μια φορά έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας που επιδιώκεται συνειδητά τα τελευταία χρόνια. *Παρέχονται ελληνικοί και αγγλικοί υπέρτιτλοι. ΠαίζουνΑνθή Ευστρατιάδου , Μαρία Ναυπλιώτου, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Νίκος Ψαρράς.
Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 10 – 55€. Προπώληση: more.com
Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Άμλετ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Με όχημα την μεγαλειώδη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, όπου η φιλία αλλά και οι σχέσεις αίματος δεν σημαίνουν τίποτε. Ένας «ετοιμόρροπος» κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας: η χώρα αυτή ονομάζεται Κτηνωδία. Ο Άμλετ γνωρίζει εξαρχής ότι αυτός ο κόσμος είναι σάπιος και πρέπει να καταστραφεί: καμιά χρήση του κόσμου δεν είναι καλή. Να βουλιάξει. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
Σάββατο 6/7, 21:30

Εισιτήρια: 18-22€. Προπώληση: more.com
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνα. Τηλ: 2294 058900.

Ηρακλής Μαινόμενος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.Σ ’ αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών – η Τυραννία του Ηρακλή – βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. *Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης , Νίκος Μήλιας
Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 21:30
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Κηποθέατρο Παπάγου, 6η στάση Παπάγου (Οδό Κορυτσάς). 

Δον Κιχώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες,«Δον Κιχώτης», μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου. *Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη.
Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουλίου στις 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: Από 20€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»,Γαρδίκη & Σμόλικα

Οκτώ Γυναίκες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Θέατρο Πέτρας

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών με μια αχτύπητη γυναίκεια dream team: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη. Υπόθεση: Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο – αλλά και με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. Παίζουν: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη
Σάββατο 6 Ιουλίου, 21:30
Εισιτήρια: 12 – 20€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλέφωνο: 21 0501 2402.

Μια άλλη Θήβα: Καλοκαιρινή περιοδεία για την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

«Μια άλλη Θήβα», η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, που παίζεται με διαρκή sold out για δεύτερη σεζόν, θα πραγματοποιήσει περιοδεία με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. *Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης.
Κυριακή 7/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Κηποθέατρο Παπάγου, 6η στάση Παπάγου (Οδό Κορυτσάς). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της με ένα πλούσιο πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων12.09.2018

Εκθέσεις

Ίδρυμα Γουλανδρή: Διπλό αφιέρωμα στο εμβληματικό ζευγάρι φωτογράφων Henri Cartier-Bresson και Martine Franck σε Άνδρο και Αθήνα

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με τη συμβολή του Ιδρύματος Henri Cartier-Bresson, τιμά το μοναδικό ζευγάρι καλλιτεχνών Henri Cartier-Bresson (1908-2004) και Martine Franck (1938-2012) με ένα διπλό φωτογραφικό αφιέρωμα που θα παρουσιάζεται παράλληλα και στα δυο του μουσεία, στην Αθήνα και στην Άνδρο, από τις 3 Ιουλίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Τα έργα, που προέρχονται από τη συλλογή του Ιδρύματος Henri Cartier-Bresson, δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να διακρίνουν την ιδιαιτερότητα της ματιάς και των δυο φωτογράφων, αποφεύγοντας κάθε αντιπαράθεση ή σύγκριση καθώς οι εκθέσεις παρουσιάζονται στα δυο διαφορετικά μουσεία.
Διάρκεια Έκθεσης: 3 Ιουλίου-27 Οκτωβρίου 2024
Ωράριο: Δευ/Τετ/Πέμ/Σάβ/Κυρ: 10:00 – 18:00, Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Αθήνα / Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜερικά κομμάτια πέτρας: Μια περιπατητική παράσταση ανοίγει διάλογο με το παρελθόν12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις