MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
06
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αβέιρο: Γνωρίστε τη «Βενετία της Πορτογαλίας»

Το Αβέιρο, γνωστό και ως η «Βενετία της Πορτογαλίας», είναι μία από τις μικρές εκπλήξεις της χώρας.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Μπορεί οι πιο μεγάλες και γνωστές πόλεις της Πορτογαλίας να τραβάνε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, η ιβηρική χώρα όμως έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς για απαιτητικούς ταξιδιώτες. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι η Πορτογαλία έχει τη δική της… Βενετία;

Περίπου μία ώρα μακριά από το Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της χώρας, το Αβέιρο είναι μια πόλη-έκπληξη, γνωστή για τα κανάλια της και τα πολύχρωμα σκάφη (barcos moliceiros) που θυμίζουν γόνδολες. Λόγω αυτών των ομοιοτήτων, αυτή η πορτογαλική πόλη-λιμάνι συγκρίνεται με τη Βενετία. Η πόλη χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, ενώ η περιοχή ήταν ναυτιλιακό κέντρο και περιοχή παραγωγής άλατος από τους ρωμαικούς χρόνους, γνωστή με το λατινικό όνομα Aviarium.

Πηγή: Shutterstock

Οι μεταμορφώσεις των τελευταίων ετών, έχουν κάνει την πόλη ιδανικό προορισμό για αποδράσεις μεγαλύτερης διάρκειας. Αν βρεθείτε λοιπόν στο Πόρτο και θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, αξίζει να πάρετε το τρένο ή το λεωφορείο για να γνωρίσετε το Αβέιρο. Αν πάτε με αυτοκίνητο, θα φτάσετε σε περίπου 45 λεπτά από το Πόρτο ή σε 2,5 ώρες από τη Λισαβόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 15 πιο όμορφες και μυστικές παραλίες της Ευρώπης: Πέντε βρίσκονται στην Ελλάδα (vid)12.09.2018

Τι να κάνετε στο Αβέιρο

Πηγή: Shutterstock

Κρουαζιέρα στα κανάλια με moliceiro

Η κρουαζιέρα στα κανάλια με ένα παραδοσιακό σκάφος moliceiro είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε στο Αβέιρο. Αυτά τα σκάφη, που κάποτε χρησιμοποιούνταν για τη συγκομιδή φυκιών, είναι σήμερα περίτεχνα διακοσμημένα και χρησιμοποιούνται για τουριστικούς σκοπούς. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δείτε όμορφα κτίρια με Art Nouveau προσόψεις και θα περάσετε κάτω από πολλές γέφυρες.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί