MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
06
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα

Προβολή της συναυλίας της Anne-Sophie Mutter στον Κήπο του Μεγάρου, θερινό σινεμά στο Athens Open Air Film Festival και στο ΚΠΙΣΝ, φεστιβάλ και παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου έως τη Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Προβολή της συναυλίας Anne-Sophie Mutter και Mutter’s Virtuosi, στον Κήπο του Μεγάρου

Φωτογραφία: Julia Wesley

Mε την παρουσίαση της συναυλίας της Anne-Sophie Mutter και των Mutter’s Virtuosi ολοκληρώνονται οι θερινές προβολές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου. Η διάσημη γερμανίδα βιολονίστα, σε διπλό ρόλο σολίστ και μαέστρου, συμπράττει με ταλαντούχους βιρτουόζους της νέας γενιάς που φοίτησαν ή φοιτούν στο Ίδρυμα Anne-Sophie Mutter. Στο πρόγραμμά της συναυλίας τους περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα της προκλασικής μουσικής, όπως το Βρανδεμβούργιο κοντσέρτο αρ. 3 και το Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 του Johann Sebastian Bach, αλλά και το “Καλοκαίρι” από τις Τέσσερις εποχές του Antonio Vivaldi. Μια μουσική γιορτή που μας καλεί να την παρακολουθήσουμε, μας περιμένει στον Κήπο του Μεγάρου, αυτή τη Δευτέρα. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων.
Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 20:30
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Με την κορυφαία βιολονίστα Anne-Sophie Mutter «κλείνουν» οι θερινές μουσικές προβολές στον κήπο12.09.2018

2. Ο Δήμος Καλλιθέας τιμά τον σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προβολών ο Δήμος Καλλιθέας τιμά τον Καλλιθεάτη σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου για την προσφορά του στον κινηματογράφο. Έτσι, τη Δευτέρα και τη Τρίτη, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ταινία «Τετάρτη 04:45», παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη. Θα μεταφερθούμε στην Αθήνα του 2010. Εκεί, όπου, ο Στέλιος Δημητρακόπουλος σε 32 ώρες θα χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ, που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απειλεί ότι θα του πάρει το μαγαζί. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου τον έχει προδώσει και η γυναίκα του ετοιμάζεται να τον εγκαταλείψει. Αναγκάζεται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Μια ταινία με πρωταγωνιστές τον Στέλιο Μάινα, τον Δημήτρη Τζουμάκη, τον Αδάμ Μπουσδούκο, τον Γιώργο Συμεωνίδη, τον Mimi Branescu και τη Μαρία Ναυπλιώτου.
Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Ιουλίου στις 21:00
Cine Θερινόν Δήμου Καλλιθέας, Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων

3. Προβολή των ταινιών Carlito’s Way και Vincent, François, Paul and the Others από το 14th Athens Open Air Film Festival

Vincent, François, Paul and the Others

Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, καθώς και κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από την πανσέληνο, είναι μερικά μόνο από όσα μας επιφυλάσσει το 14ο Athens Open Air Film Festival. Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα προβληθεί στο Πάρκο Δρακοπούλου, το «Υπόθεση Καρλίτο». Πρόκειται για μια από τις πιο ώριμες ταινίες του Μπράιαν Ντε Πάλμα και νιώθεις ότι το φάντασμα του Τόνι Μοντάνα να επιστρέφει στη Γη μετανιωμένο, καλύτερο και σοφότερο, αναζητώντας την ευκαιρία να εξιλεωθεί. Τη Τετάρτη 10 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε το «Η παλιοπαρέα», έναν εργοστασιάρχη πριν την πτώχευση, ένα “τελειωμένο” γιατρό με πελατεία πλουσίων κι έναν συγγραφέα δίχως έμπνευση. Τρεις φίλοι, τους οποίους υποδύονται ο Ιβ Μοντάν, ο Μισέλ Πικολί και ο Σερζ Ρεζιανί, σε κρίση μέσης ηλικίας, όπως τους βλέπει ο φακός, ο πάντα συμπονετικός, αλλά και αποστασιοποιημένος, του Κλοντ Σοτέ.
Δευτέρα 8 και Τετάρτη 10 Ιουλίου 21:30
Πάρκο Δρακοπούλου, Πατησίων και Λασκαράτου και  Γαλλική Σχολή Αθηνών, Διδότου 6  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα προβολών του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

4. Ένα μουσικό τριήμερο από Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Phasma New Music Days

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος

Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Phasma New Music Days που διοργανώνει το βραβευμένο ίδρυμα Phasma-Music σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας το κοινό σε έναν μουσικό μαραθώνιο σύγχρονων ήχων. Για τρεις ημέρες, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου 2024, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τη συμμετοχή τριών ξεχωριστών μουσικών συνόλων. Τρεις γεμάτες ημέρες, με 17 ερμηνευτές και 67 συνθέτες από 19 χώρες, που θα παρουσιάσουν σε όλους εμάς 89 μουσικά έργα. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Τρίτη 9, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

5. Ο Ιλάν Παπέ σε μια ιδιαίτερη βιβλιοπαρουσίαση – συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ

Σε μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση – συζήτηση με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου των Noam Chomsky & Illan Pape «Για την Παλαιστίνη» θα βρεθούμε την Τετάρτη στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Σωτήρη Λίβα «Η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, μας λένε οι Παπέ – Τσόμσκι, ενσωματώνει αυτή τη διπλή επιθυμία: από τη μια μεριά του να σβηστεί για πάντα η εικόνα του παθητικού, χαμερπούς, υπόδουλου στην ουσία, αλλά συγχρόνως φθονερού Εβραίου, μια εικόνα που καθόρισε την υποδομή του ευρωπαϊκού υποσυνείδητου στον ίδιο βαθμό με τον σταυρό, τον Μεσσία και τον Διάβολο και από την άλλη μεριά του να αντιγραφούν οι τρόποι και οι μέθοδοι, αλλά και η ίδια η ιστορία της Ευρώπης, κατά τη μίμηση ενός προτύπου που έχει ως σημαντικότερο στολίδι στο στέμμα του την εποικιστική κατάκτηση και την αποικιοκρατική εκμετάλλευση». Στο πλαίσιο της συζήτησης, θα γίνει αναφορά στο θέμα του βιβλίου, το οποίο θα διατίθεται προς πώληση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε μειωμένη τιμή και στο τέλος, ο Ιλάν θα υπογράψει αντίτυπα όσων ενδιαφέρονται.
Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 18:00
Κτήριο ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα

6. Οι Τσέντσι, του Πέρσι Σέλλεϋ στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Ο αδίστακτος Φραντσέσκο Τσέντσι βγάζει από τον δρόμο του όποιο εμπόδιο μπει ανάμεσα σ’ αυτόν και τα σχέδιά του. Το έγκλημα δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτόν και η άφεση αμαρτιών που εξαγοράζει από την παπική εξουσία με τον πλούτο του, του εξασφαλίζει και την επίγεια ατιμωρησία. Όταν φτάνει στα άκρα, προκαλώντας τον θάνατο των γιων του και τον βιασμό της κόρης του Μπεατρίτσε, η υποστήριξή του από την εξουσία μεταστρέφεται, και συγχρόνως η κόρη του αποφασίζει την πατροκτονία. Μία δίκη θα λάβει χώρα, όπου δε δικάζονται μόνο άνθρωποι και πράξεις, αλλά και τα σύμβολα του καλού και του κακού, του δίκαιου και του άδικου. Μια παράσταση από το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024, που φέρνει τη σκληρή ιστορία του 1600, βουτηγμένη μέσα από τον ρομαντισμό του Σέλλεϋ σε ένα χρόνο τόσο προσωπικό, τόσο άμεσο, ώστε να μην έχει σημασία αν είναι τότε ή σήμερα. Παίζουν οι Γιάννης Νταλιάνης, Ελίζα Σκολίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κολιός, Γιώργος Κορομπίλης, Πανάγος Ιωακείμ. Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Είσοδος με δελτία εισόδου.
Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών: Με έργα καταξιωμένων νέων δημιουργών συνεχίζεται ο χορός στην Πειραιώς 26012.09.2018

7. Το Φεστιβάλ Γαλατσίου γιορτάζει τα εκατό χρόνια έντεχνου- λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού

Το Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024, με τίτλο «Όμορφες νύχτες στην πόλη» γιορτάζει φέτος τα εκατό χρόνια μουσικής και πιο συγκεκριμένα, έντεχνου, λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού. Ο Λάκης Χαλκιάς με την Σοφία Παπάζογλου και τον Μανώλη Κόττορο θα συνυπάρξουν την Τετάρτη επί σκηνής για να μας χαρίσουν ένα πλήρες μουσικό πρόγραμμα που θα μας κάνει να σηκωθούμε από τις θέσεις μας. Από βιολί μέχρι νησιώτικα τραγούδια, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ανθολογίες, που χαρακτήρισαν όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού στον 20ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21:00
Θέατρο Άλσος Βεΐκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Puressence στο Floyd Live Music Venue12.09.2018

8. Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την Μεταπολίτευση στο Πάρκο Ελευθερίας

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, πραγματοποιεί ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα, στο Πάρκο Ελευθερίας. Τη Πέμπτη, για 90′, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την παλιά ελληνική ταινία «Κιέριον». Με επιδράσεις από τον Γκοντάρ, αποτελεί την πρώτη απεικόνιση του φοιτητικού κινήματος αλλά και των αυταρχικών μεθόδων της αστυνομίας. Το έργο σχετίζεται με τη γνωστή «υπόθεση Πολκ», γύρω από τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζωρτζ Πολκ, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να πάρει συνέντευξη από τον Μάρκο Βαφειάδη και κατά μυστηριώδη τρόπο βρέθηκε δολοφονημένος. Στην ταινία, ένας δημοκρατικός δημοσιογράφος, ο Αίμος Βαγενάς, συλλαμβάνεται με την κατηγορία της συμμετοχής στη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου, με τον οποίο ήταν φίλοι. Η ενοχή του δεν αποδεικνύεται και αφήνεται προσωρινά ελεύθερος. Με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα αρχίζει να ερευνά την υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε, όμως αντιλαμβάνεται ότι οι αρχές επιδιώκουν τη συγκάλυψη της αλήθειας και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:00
Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

9. Προβολή της ταινίας «Οι διακοπές του κυρίου Ιλό» στο ΚΠΙΣΝ

Ο κύριος Ιλό κάνει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, όπου η παρουσία του προκαλεί ατυχήματα και παρεξηγήσεις, ταράζοντας την ησυχία και την ηρεμία των υπόλοιπων παραθεριστών. Μία από τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου, στην πρώτη εμφάνιση του εμβληματικού ήρωα που ενσαρκώνει ο Ζακ Τατί. Μία ταινία που φέρνει στο νου τα οικογενειακά μας καλοκαίρια και υμνεί τις απλές χαρές της ζωής, από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που μας θυμίζει και φέτος πως μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας, συμβαίνουν το καλοκαίρι.
Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

10. Η μουσική παράσταση «Απόκοπος» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Ο Απόκοπος του Μπεργαδή, αποτελεί το σημαντικότερο κείμενο της πρώιμης Κρητικής Λογοτεχνίας και υπήρξε το πρώτο δημώδες ελληνικό λογοτεχνικό έργο που τυπώθηκε στη Βενετία, το 1509. Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ποιητικό κείμενο της κρητικής λογοτεχνίας του 16ου αιώνα και ξεχωρίζει με την αινιγματική του γοητεία, τη δύναμη και τη σύγχρονη ποιητική του αίσθηση που αγγίζει τα όρια της φιλοσοφικής σύλληψης. Η Ναταλία Κωτσάνη και ο Τάσος Κοφοδήμος, δύο από τους πιο δραστήριους ερμηνευτές και δημιουργούς της νεότερης εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώνουν τις δυνάμεις τους μελοποιώντας και ερμηνεύοντας τον Απόκοπο του Μπεργαδή, σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024. Η σύγχρονη ερμηνευτική θεώρηση των δύο δημιουργών αναδεικνύει τον ποιητικό λόγο που διαταράσσει με παιγνιώδη τρόπο τις υπάρχουσες αντιλήψεις, ανακαλώντας λογοτεχνικές, θρησκευτικές και λαϊκές συμβάσεις για να τις ανατρέψει. Είσοδος με δελτία εισόδου.
Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτης Ηλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς 2024: «Νύχτες αλληλεγγύης» με συναυλίες, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις