MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Reuters: Έλλειψη νερού στα ελληνικά νησιά στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν

Μία ακτινογραφία της έλλειψης αποθεμάτων νερού που πλήττει τα ελληνικά νησιά, παρουσιάζει το Reuters.

author-image Μαρία Βέλμαχου

Μία ακτινογραφία της έλλειψης αποθεμάτων νερού που πλήττει τα ελληνικά νησιά, εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν όπου αναμένεται να υποδεχτούν αριθμό ρεκόρ επισκεπτών, παρουσιάζει το Reuters. Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η μεγαλύτερη δεξαμενή στη Νάξο έχει στερέψει και στα άδεια πηγάδια άρδευσης έχει εισχωρήσει θαλασσινό νερό βλάπτοντας την πολύ σημαντική για το νησί, καλλιέργεια πατάτας.

Στην Κάρπαθο, οι αρχές έχουν επιβάλλει περιορισμούς στο γέμισμα πισίνων, ενώ στη Θάσο αναζητούν μονάδα αφαλάτωσης που θα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό. Είναι γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες ελάχιστες έως καθόλου βροχοπτώσεις. «Υπήρξε έντονη έλλειψη βροχοπτώσεων σε όλη τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στη Νάξο, τα επιφανειακά αποθέματά μας σε νερό είναι μηδαμινά», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λιανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ελληνικό νησί που αποθεώνει η Le Figaro – Πρότυπο υδατικής επάρκειας για το 202412.09.2018

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα για να θαυμάσουν τον αρχαιολογικό πλούτο, τις απάτητες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με υψηλότερες θερμοκρασίες, απρόβλεπτες καταιγίδες και καταστροφικές πυρκαγιές, απειλούν τον φυσικό πλούτο της χώρας και συνεπώς το μέλλον του τουριστικού τομέα που αποτελεί κινητήριο δύναμη της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Άλιμο μέχρι τον Πειραιά: 5 πισίνες για καλοκαιρινές βουτιές12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα