MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Το ελληνικό νησί που αποθεώνει η Le Figaro – Πρότυπο υδατικής επάρκειας για το 2024

Για εξωπραγματική ομορφιά κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα στο εκτεντές της αφιέρωμα.

Photo by Patty Apostolides on Unsplash
Photo by Patty Apostolides on Unsplash
Monopoli Team

«Όμορφους ξένους» αποκαλεί τους Λειψούς η Le Figaro στο νέο κατάλογο με τα «μυστικά» νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν το 2024.

«Οι Λειψοί με τα δεκάδες εξωτικά νησάκια θυμίζουν κομφετί και διαθέτουν μια εξωπραγματική ομορφιά που ερωτεύονται σφόδρα οι επισκέπτες», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα που τονίζει πως τώρα έφτασε η στιγμή για τις ανεξερεύνητες γραφικές «γωνιές» του Αιγαίου να πρωταγωνιστήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛειψοί: Το νησί χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες που προβάλλεται από τη Sun και το Vanity Fair12.09.2018

«Μαζί με το φυσικό κάλλος, μέλημα μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η δημιουργία ποιοτικών συνθηκών ζωής για κατοίκους και τουρίστες. Μέσα από σειρά πρωτοβουλιών έχουμε καταστήσει τους Λειψούς ένα πρότυπο υδατικής επάρκειας παρά τις συνθήκες λειψυδρίας που επικρατούν σε πανελλήνιο επίπεδο», εξηγεί ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Συγκεκριμένα έχει γίνει προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου- τηλεχειρισμού ύδρευσης για τον εντοπισμό διαρροών, τον έλεγχο ενεργειακών επιδόσεων και την καταγραφή της κατανάλωσης. Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης κατά 8 χλμ, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει νερό και το νησί να εξασφαλίσει υδατική αυτονομία με πόσιμο νερό στο 100%.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα