MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Στην Τήνο κάνουν ανακύκλωση με το… κινητό τους

Η εφαρμογή Whywasteme είναι δωρεάν διαθέσιμη σε android και iOS.

Photo by Andrea Bertozzini on Unsplash
Photo by Andrea Bertozzini on Unsplash
Monopoli Team

Σε ένα πρωτοποριακό δίκτυο ανακύκλωσης εντάχθηκε και επίσημα η Τήνος, καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ενός από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων μπορούν πλέον να καταγράφουν ψηφιακά τις συσκευασίες που ανακυκλώνουν και να βλέπουν ζωντανά πόσο προστατεύουν το περιβάλλον.

Πρόκειται για το δίκτυο ανακύκλωσης Whywasteme, με περισσότερα από 70 σημεία σε όλη την Τήνο.

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα (mobile app), που προσωποποιεί τις προσπάθειες προστασίας των ελληνικών θαλασσών και ακτών, κινητοποιώντας κατοίκους και τουρίστες να αυξήσουν την ανακύκλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλονίκη: Πλατφόρμα θα ενημερώνει τους πολίτες για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε πραγματικό χρόνο12.09.2018

Η επίσημη παρουσίασή της έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινίων της πρωτοβουλίας «Προς μία βιώσιμη Τήνο με μηδενικά πλαστικά απόβλητα» με την αιγίδα του Δήμου Τήνου, την υποστήριξη του διεθνούς οργανισμού Beyond Plastic Med και συντονισμό από την ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Καλλονή που λειτουργεί τη μονάδα ανακύκλωσης στην Τήνο.

Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες της Τήνου κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή και δημιουργούν το δικό τους προφίλ. Έπειτα, μπορούν να σκανάρουν άδειες συσκευασίες και να τις απορρίπτουν στους κάδους του Δήμου Τήνου που απεικονίζονται στον ψηφιακό χάρτη της εφαρμογής.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα