MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
27
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 10 προτάσεις για την Τρίτη 9 Ιουλίου

O καταξιωμένος σκηνοθέτης Σάιμον Στόουν παρουσιάζει τη δική του Μήδεια στο Θέατρο Παλλάς, το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas στην Πλατεία Νερού. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, 9 Ιουλίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Η «Μήδεια» του Simon Stone για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ένας από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους δημιουργούς παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης Σάιμον Στόουν παρουσιάζει τη δική του Μήδεια στο Θέατρο Παλλάς από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου, σε ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Η Μήδεια του επιδραστικού σκηνοθέτη, συγγραφέα και ηθοποιού, έχει παρουσιαστεί στις σημαντικότερες σκηνές παγκοσμίως (Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ, Μαδρίτη κα), αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Κι αν η Μήδεια ζούσε σήμερα; Εμπνευσμένος από την ιστορία μιας γιατρού στο Κάνσας που σκότωσε τον άντρα της και δύο από τα τρία παιδιά τους στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στον απόηχο ενός δύσκολου διαζυγίου, ο Στόουν προτείνει μια σύγχρονη ανάγνωση του ευριπίδειου δράματος, με φόντο τη μεσοαστική Αμερική του σήμερα. *Παίζουν: Marieke Heebink, Alexander Elmecky, Bart Slegers, Eva Heijnen, Evgenia Brendes, Leon Voorberg, Mente Wijsman, Fedy Bakker.
Παραστάσεις: Από 9 έως 11 Ιουλίου 2024.  Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:00.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη β΄ 60€, Ζώνη Α 50€, Ζώνη Β 5€-40€, Διακεκριμένη ζώνη α’ 80€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 3, City Link, 2103213100.

Οι Παίχτες: Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Κουτλή κάνει στάση στο Βεάκειο Θέατρο

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα – καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα. Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Τρίτη 9/7, 21:30
Εισιτήρια: 20€. Προπώληση: more.com
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 21 0422 6330.

Δον Κιχώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Θέατρο Βράχων

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες,«Δον Κιχώτης», μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου. *Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη.
Τρίτη 9/7, 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: Από 20€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάιμον Στόουν: Ποιος είναι ο Αυστραλός δημιουργός που έχει κατακτήσει την Ευρώπη;12.09.2018

Χορός

Scared: Μια κινητική αλληγορία για τον φόβο, του Ηλία Χατζηγεωργίου στην Πειραιώς 260

Φωτογραφία: Φανή Μαρία Χατζή

Η κινητική αλληγορία “Scared” για τον φόβο ανεβαίνει στην Πειραιώς 260, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:00. Το χορογραφικό έργο “Scared” του Ηλία Χατζηγεωργίου πραγματεύεται το διαχρονικό αλλά και πάντα επίκαιρο ζήτημα του φόβου. Με την εκτόξευση της τεχνολογικής ανάπτυξης και την αμφισβήτηση των παραδοσιακών ιδεολογιών, το άγνωστο είναι σήμερα πιο κοντά μας από ποτέ και η ανθρωπότητα στέκει αμήχανη απέναντι στο αύριο. Η απομόνωση σε ατομικές οθόνες που διαμορφώνουν μια όλο και πιο αλλοιωμένη εκδοχή της πραγματικότητας και η έλλειψη φυσικής επαφής δημιουργούν μια νέα «κοινότητα» χωρίς πραγματική ώσμωση μεταξύ των ανθρώπων, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη. *Παίζουν: Σοφία Πουχτού, Κώστας Phoenix, Μαίρη Γιαννούλα, Χάρης Χατζηανδρέου, Περικλής Πετράκης.
Παραστάσεις: Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:00
Εισιτήρια: Ζώνη Α 20€, Ζώνη Β 5€-15€. Προπώληση: more.com 
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, 2103272000 (τηλ κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών).

TELOS, της Ερμίρα Γκόρο: Ένα σπονδυλωτό χορογραφικό σόλο στην Πειραιώς 260

Μια πολυδιάστατη χορογραφική εμπειρία σε τρεις μοναδικές εμφανίσεις, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 21:00, στην Πειραιώς 260. Καταξιωμένοι δημιουργοί του χορού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα σόλο ο καθένας για την Ερμίρα Γκόρο, μέλος των DV8 Physical Theatre και υποψήφια για το βραβείο εξαιρετικής ερμηνεύτριας στα Βραβεία Χορού και Περφόρμανς της Νέας Υόρκης «Bessie». Αντλώντας έμπνευση από την έννοια του «τέλους», κάθε δημιουργός ξεδιπλώνει τη δική του καλλιτεχνική γλώσσα σε ένα σπονδυλωτό εγχείρημα που αναδεικνύει τη μεταμορφωτική δύναμη της συλλογικής δημιουργίας. *Χορογραφία: Ερμίρα Γκόρο, Maria Hassabi, Hannes Langolf, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, βοηθός χορογράφων: Μάρθα Πασακοπούλου. Παίζουν: Maria Hassabi, Hannes Langolf, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ερμίρα Γκόρο.
Παραστάσεις: Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:00.

Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: more.com 
Πειραιώς 260 – Χώρος Β, 2103272000 (τηλ κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Όρνιθες» για το Φεστιβάλ Επιδαύρου (και περιοδεία στην Ελλάδα)12.09.2018

Συναυλίες

Release Athens 2024: Οι Thievery Corporation και Black Pumas στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul. Γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι πρώτοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι δεύτεροι, σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά και χορευτικά shows της ερχόμενης χρονιάς.
Τρίτη 9/7, 17:00
Εισιτήρια: Από 33€. Προπώληση: more.com
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα 176 74

Ο Γιώργος Περρής στον Κήπο του Μεγάρου

Ο πιο όμορφος μουσικός κήπος της Αθήνας γίνεται αφετηρία για την καλοκαιρινή περιοδεία του Γιώργου Περρή. Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο χαρισματικός ερμηνευτής με τη σπάνια και ζεστή φωνή, ετοιμάζεται να μοιραστεί με το κοινό μια βραδιά συγκινητική, μια γιορτή χαράς. Μια συναυλία στην οποία το χιούμορ  γίνεται το αόρατο νήμα που ενώνει τις ιστορίες με τα τραγούδια του. Μέσα από το πρόγραμμα θα ταξιδέψουμε στις χώρες του κόσμου. Θα τον ακούσουμε σε κομμάτια από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας, σε γνωστά τραγούδια του («Καρδιά κοίτα», «Όλα ένα»), αλλά και σε διεθνείς επιτυχίες του («I Will Wait for You», «Je suis malade», «Disobey» κ.ά.).
Τρίτη 9/7, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: megaron.gr 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 2107282000

Hans Zimmer VS John Williams: Τα διασημότερα soundtracks όλων των εποχών σε μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Hans Zimmer και ο John Williams διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Μουσικές που αγαπήσαμε, εξαιρετικοί φωτισμοί και προβολές, σ’ ένα show υψηλών προδιαγραφών. Ερμηνεύει η συμφωνική ορχήστρα Φιλαρμονία Ορχήστρα Αθηνών και διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Μιχάλης Οικονόμου.
Τρίτη 9/7 και Τετάρτη 10/7, 21:00
Εισιτήρια: Vip: 55€, Α’ Ζώνη: 45€, Β’ Ζώνη: 40€, Γ’ Ζώνη: 35€, Δ’ Ζώνη: 30€, Ε’ Ζώνη: 25€. Προπώληση: more.com 
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, 2107258510

Οι Γκιντίκι γιορτάζουν 10 χρόνια μουσικής με ένα γλέντι στην Τεχνόπολη

Οι Γκιντίκι γιορτάζουν 10 χρόνια μουσικής με ένα γλέντι στην Τεχνόπολη, την Τρίτη 9 Ιουνίου. Οι Γκιντίκι μας προσκαλούν στην Τεχνόπολη: «Η χαρά για μας είναι διπλή καθώς θα μοιραστούμε μαζί σας παρέα με αγαπημένους μας φίλους και συνεργάτες τις μουσικές που μας συντροφεύουν όλα αυτά τα χρόνια. Έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης και έχοντας κυκλοφορήσει τον 1ο μας δίσκο ανεβαίνουμε φέτος στη σκηνή της Τεχνόπολης για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια μας στη μουσική».
Τρίτη 9/7, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 14 € Ταμείο: 16 €. Προπώληση: more.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 και Περσεφόνης Γκάζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠήραμε φωτιά για τους Cannons ένα βράδυ στο Floyd12.09.2018

Εκθέσεις

Ίδρυμα Γουλανδρή: Διπλό αφιέρωμα στο εμβληματικό ζευγάρι φωτογράφων Henri Cartier-Bresson και Martine Franck σε Άνδρο και Αθήνα

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με τη συμβολή του Ιδρύματος Henri Cartier-Bresson, τιμά το μοναδικό ζευγάρι καλλιτεχνών Henri Cartier-Bresson (1908-2004) και Martine Franck (1938-2012) με ένα διπλό φωτογραφικό αφιέρωμα που θα παρουσιάζεται παράλληλα και στα δυο του μουσεία, στην Αθήνα και στην Άνδρο, από τις 3 Ιουλίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Τα έργα, που προέρχονται από τη συλλογή του Ιδρύματος Henri Cartier-Bresson, δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να διακρίνουν την ιδιαιτερότητα της ματιάς και των δυο φωτογράφων, αποφεύγοντας κάθε αντιπαράθεση ή σύγκριση καθώς οι εκθέσεις παρουσιάζονται στα δυο διαφορετικά μουσεία.
Διάρκεια Έκθεσης: 3 Ιουλίου-27 Οκτωβρίου 2024
Ωράριο: Δευ/Τετ/Πέμ/Σάβ/Κυρ: 10:00 – 18:00, Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Αθήνα / Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις