MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά

Οι καλύτερες παραλίες, τα ωραιότερα χωριά, τα κρυμμένα μυστικά και όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στα τρία πόδια της Χαλκιδικής. Στην Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω, υπάρχει χώρος για το καλοκαιρινό όνειρο όλων.

Monopoli Team

Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και μικροσκοπικοί κόλποι, ξεχωριστή φύση, γραφικοί οικισμοί, beach bars αλλά και ήρεμες γωνιές για απομόνωση. Από τους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς, η Χαλκιδική είναι μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» όπου οι εμπειρίες δεν έχουν τέλος. Οι τρεις χερσόνησοι, Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άθως, προσφέρουν διακοπές για όλα τα γούστα.

Δεν βγήκε τυχαία το περίφημο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Η καταπράσινη φύση με τα πευκοδάση που φτάνουν μέχρι μέσα στη θάλασσα, είναι ο ανεκτίμητος θησαυρός της περιοχής. Η Χαλκιδική είναι γνωστό πως διαθέτει πανέμορφες παραλίες (τις περισσότερες με Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα), παραδεισένια νησάκια σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της, αλλά και γραφικά ορεινά χωριά και άλλες ομορφιές που πολλοί δεν γνωρίζουν. Ο γύρος των ποδιών αλλά και όλου του νομού είναι συναρπαστικός.

Γλαρόκαβος (πηγή: Shutterstock)

Πρώτο πόδι: Κασσάνδρα

Το πρώτο – και το κοντινότερο στη Θεσσαλονίκη – πόδι της Χαλκιδικής έχει όλα όσα θέλει κανείς στις διακοπές του: από απομονωμένους κόλπους μέχρι κοσμοπολίτικες παραλίες και από γραφικά ταβερνάκια και μπιτάτα beach bars μέχρι εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Περνώντας τη διώρυγα της Ποτίδαιας, που ενώνει δύο κόλπους (Θερμαϊκό και Τορωναίο), η περιήγηση στην Κασσάνδρα μπορεί να ξεκινήσει από τη Σάνη. Πρόκειται για μια από τις πιο κοσμοπολίτικες γωνιές της Βόρειας Ελλάδας (εδώ λειτουργεί το πολυτελές ξενοδοχείο συγκρότημα «Sani Resort», γνωστό και για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ του), αλλά και μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με το εντυπωσιακό τοπίο και τη θέα στον Όλυμπο να κλέβουν την παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρχεται μπαράζ ελέγχων στις παραλίες – Ποιες «πόρτες» θα χτυπήσουν οι ελεγκτές12.09.2018

Συνεχίζοντας νότια, θα συναντήσετε δύο παραθαλάσσιους οικισμούς με ωραίες παραλίες, τη Σίβηρη και την Σκάλα Φούρκας και στη συνέχεια το Ποσείδι, δημοφιλή προορισμό τόσο για νέους όσο και για οικογένειες. Αξίζει να φτάσετε μέχρι τη μύτη του Ποσειδίου, όπου μια λωρίδα γης στην άκρη της χερσονήσου μπαίνει στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα παραδεισένιο τοπίο. Αυτή η αμμόγλωσσα – σύμβολο της Χαλκιδικής είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Κοντά στο ακρωτήρι του Ποσειδίου υπάρχει ένας παλιός φάρος, χτισμένος το 1864, που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Κασσάνδρας.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί