MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Kabul: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της νέας διεθνούς σειράς που γυρίστηκε στην Αθήνα

Η Χαλυβουργική μεταμορφώθηκε στο αεροδρόμιο της Kabul κι εμείς πήραμε μια γεύση από την εντυπωσιακή διεθνή παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και θα δούμε στην COSMOTE TV, μέσα στο 2025.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 10.07.2024 Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Μόλις λίγα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη διεθνή συμπαραγωγή μυθοπλασίας της COSMOTE TV, το βραβευμένο με Emmy Tehran – που έφερε την Γκλεν Κλόουζ στην Αθήνα για την πιο επιτυχημένη σειρά που έχει γυριστεί ποτέ στην ελληνική πρωτεύουσα – και άλλη μια διεθνής τηλεοπτική παραγωγή επιλέγει την Αθήνα για τα γυρίσματά της.

Μιλάμε για το Kabul, μία μίνι σειρά μυθοπλασίας που αποτελεί μια Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή των Cinétévé, 2425 Films, COSMOTE TV, France Televisions, Blonde, European Alliance, New8, RAI και θα έρθει στις οθόνες μας από την COSMOTE TV το 2025. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Kasia Adamik (No Escape) και Olga Chajdas (Imago), το σενάριο οι Olivier Demangel (Atlantics, November) και Thomas Finkielkraut (Osmosis, Wonderman), ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τον γοητευτικό Dr Sloan του Grey’s Anatomy, Eric Dane, την Jeanne Goursaud (Pax Massilia), τον Olivier Rabourdin, την Valentina Cervi (Medici: Masters of Florence) και φυσικά τον Shervin Alenabi (Tehran).

Στη σειρά συμμετέχουν 55 ηθοποιοί, ανάμεσα τους οι Έλληνες Γιώργος Καραμίχος, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Βασιλόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Δάφνη Αλεξάντερ, αλλά και περίπου 4.500 κομπάρσοι – καταλαβαίνετε, λοιπόν, το μέγεθος αυτής της παραγωγής.

Η σειρά έξι επεισοδίων ξεκίνησε τα γυρίσματα τον Απρίλιο και από τότε έχει περάσει από τη Χαλυβουργική, τα στρατιωτικά αεροδρόμια Τατοϊου και Ελευσίνας, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το ΟΑΚΑ, τον Βοτανικό, την Κερατέα και άλλες τοποθεσίες – όλες στην Αττική.

Εικόνα από τα γυρίσματα του Kabul

Εικόνα από τα γυρίσματα του Kabul

Εμείς βρεθήκαμε στα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στους επιβλητικούς χώρους της ερημωμένης πλέον Χαλυβουργικής, η οποία μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της σειράς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Το σκηνικό ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, με πρωταγωνιστές, κομπάρσους και μέλη του συνεργείου να συνεργάζονται σαν καλοκουρδισμένη μηχανή σε μία από τις σκηνές που παρακολουθήσαμε, η οποία φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Εξάλλου, το Kabul έχει επηρεαστεί από αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα από την έφοδο των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, επομένως οι έντονες στιγμές δεν θα λείπουν από αυτή τη σειρά, που αποτελεί ένα μείγμα οικογενειακού δράματος, πολιτικού θρίλερ, με γερές δόσεις αγωνίας και συγκίνησης.

Εμείς μιλήσαμε με την executive producer της σειράς, Sandrine Paquot (24 25 Films, Cinétévé), αλλά και με τη Φαίη Τσιτσιπή, Υπεύθυνη Στρατηγικής Ανάλυσης και Παραγωγών της COSMOTE TV, για την πολυαναμενόμενη αυτή παραγωγή – και σας μεταφέρουμε όσα μάθαμε.

Μια διεθνής παραγωγή που βρήκε στέγη στην Ελλάδα

Η Sandrine Paquot αποτελεί μέλος της ομάδας του Kabul από την αρχή του πρότζεκτ. Μιλώντας μας για την διαδικασία της παραγωγής, μας αποκάλυψε ότι ήταν αρκετά χρονοβόρα και δύσκολη η διαδικασία εύρεσης μιας κατάλληλης τοποθεσίας για να γυρίσουν τη σειρά. Τελικά κατέληξαν στην Ελλάδα “για πολλούς λόγους”.

“Η Αθήνα δεν είναι μια ‘προφανής’ επιλογή, όταν ψάχνεις να κάνεις κάπου το Αφγανιστάν. Βρήκαμε όμως πολλές τοποθεσίες εδώ, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, όπως αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις, αλλά και αυτό το υπέροχο μέρος, την Χαλυβουργική, την οποία μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να ‘χτίσουμε’ όλες τις ζώνες του αεροδρομίου της Καμπούλ” ανέφερε η Γαλλίδα executive producer, λέγοντας ότι εξίσου σημαντικό για την επιλογή τους ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη, και έτσι δεν είχαν γραφειοκρατικά κωλύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Douglas is Cancelled είναι ό,τι πιο αληθινό θα δεις στην TV – και αν το κάνεις cancel εσύ θα χάσεις12.09.2018

“Επίσης, οι Έλληνες έχουν ποικιλόμορφα χαρακτηριστικά κι αυτό βοήθησε πολύ στο κάστινγκ. Οι Αφγανοί έχουν επίσης διάφορα χαρακτηριστικά, υπάρχουν για παράδειγμα Αφγανοί με μπλε μάτια, οπότε όταν πήγαμε σε χώρες όπως Μαρόκο και Ιορδανία, νιώσαμε ότι θα υπήρχε λιγότερη ποικιλία για κομπάρσους” ανέφερε για το πρότζεκτ, που όπως είπαμε αξιοποίησε περίπου 4.500 κομπάρσους.

Ένα πανευρωπαϊκό πρότζεκτ χολιγουντιανού επιπέδου και νέο κεφάλαιο για την COSMOTE TV

Από την πλευρά της, η Υπεύθυνη Στρατηγικής Ανάλυσης και Παραγωγών της COSMOTE TV, Φαίη Τσιτσιπή, μάς μίλησε για τη σημασία αυτής της παραγωγής για την πλατφόρμα.

“Το νούμερο ένα είναι οι συνεργάτες. Έχουμε κάποιους σταθερούς συνεργάτες, όπως είναι η εταιρία εκτέλεσης παραγωγής Blonde, με την οποία έχουμε κάνει το Έτερος Εγώ. Ξεκίνησε ουσιαστικά μια συζήτηση μαζί τους και με τους Γάλλους συμπαραγωγούς, οι οποίοι αποφάσισαν πως θέλουν να γυρίσουν όλη τη σειρά στην Ελλάδα. Εμείς θεωρήσαμε ότι είναι καλό για εμάς και σε επίπεδο ορατότητας και σε επίπεδο συνεργασίας – γιατί αυτή τη στιγμή κάνουμε μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή, την πρώτη της COSMOTE TV, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτό το πρότζεκτ θα το προβάλλουμε, δηλαδή θα το έχουμε στην COSMOTE TV” μάς είπε για την επιλογή της πλατφόρμας να συμμετέχει στο Καμπούλ.

“Στην Γαλλία, η σειρά θα προβληθεί από την France Televisions και γενικότερα συμμετέχουν πολύ μεγάλα δίκτυα σε αυτό. Είναι πραγματικά ένα πανευρωπαικό πρότζεκτ που έχει όμως πολύ έντονο το χολιγουντιανό στοιχείο – με την καλή έννοια, από άποψη δηλαδή εικόνας. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι και στην Ευρώπη μπορείς να κάνεις τέτοιες παραγωγές, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε -ειδικά σε τηλεοπτικές σειρές – από Αμερικάνους” είπε για το μέγεθος του πρότζεκτ.

Φυσικά, η COSMOTE TV έχει δείξει πολλές φορές το ενδιαφέρον της για τις καλές σειρές μυθοπλασίας. Όπως μας είπε και η κ. Τσιτσιπή “Αυτό που μας αρέσει και θέλουμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε είναι να παίζουμε με αληθινές ιστορίες, δηλαδή να κάνουμε πρότζεκτ που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Και η Ελλάδα έχει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως η ιστορία των Κυθήρων, που αφηγούνται οι 17 Κλωστές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ17 Κλωστές: Όταν η κοινωνία επιτίθεται στα τέρατα που θρέφει – Είδαμε το συγκλονιστικό φινάλε12.09.2018

Η υπόθεση της σειράς

Καμπούλ, 15 Αυγούστου 2021: Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν υποσχεθεί στους Ταλιμπάν ότι θα φύγουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Σε αντάλλαγμα, οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί να μην καταλάβουν την πόλη της Καμπούλ. Ο αφγανικός στρατός φρουρεί κάθε πύλη της πόλης για να βεβαιωθεί ότι τηρείται η συμφωνία, και ο πληθυσμός είναι βέβαιος ότι η πρωτεύουσα είναι απόρθητη.

Ενώ το διπλωματικό και στρατιωτικό προσωπικό από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αμερική ετοιμάζεται να φύγει, όλα ανατρέπονται όταν μέσα σε λίγες ώρες, η Καμπούλ θα πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν.

Η σειρά “Kabul” εξερευνά την χαοτική εκκένωση διαφόρων χαρακτήρων, από διπλωμάτες και στρατιώτες μέχρι πολίτες, που απεγνωσμένα αναζητούν καταφύγιο και αλληλεγγύη σε μια χώρα σε κρίση, με την άφιξη των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: To «Those About to Die» με τον Άντονι Χόπκινς και η 4η σεζόν του «Snowpiercer» έρχονται σε Α’ τηλεοπτική προβολή12.09.2018

Το Κabul θα προβληθεί στην COSMOTE TV το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Περισσότερα από Cine News