MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

30 Χρόνια Νύχτες Πρεμιέρας: Στον «αέρα» η αφίσα του 30ού ΔΦΚ της Αθήνας

Η αφίσα του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει φέτος 30 χρόνια κινηματογραφικής μαγείας, λάμψης, ανακαλύψεων και αδιάλειπτης αγάπης για το σινεμά και τους ανθρώπους του.

Λίγα στατιστικά 30 ετών, για τη νοσταλγία. Το ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που πραγματοποιείται μετρά όλα αυτά τα χρόνια, πάνω από:

🎬 3.000 ταινίες

🎬 25 αίθουσες (3 κλειστές πια ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΙΝΤΕΑΛ)

🎬 100 Αφιερώματα,

🎬 700 διεθνείς καλεσμένους/-ες

🎬 200 πάρτι

🎬 70 παράλληλες εκδηλώσεις και

🎬 πάνω από 1.000.000 θεατές.

Η αφίσα.

Για την επετειακή αυτή χρονιά, το πλαίσιο που ορίστηκε από την Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, Μαρία Μπόμπολα, είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ελευθερία σαν στόχο, η ελευθερία σαν ποιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποκαλύφθηκε η αφίσα του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας12.09.2018

H αφίσα με τα λόγια του δημιουργού της:

«Η ελευθερία είναι μια πολυδιάστατη έννοια που μπορεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους. Συχνά, η ελευθερία αναφέρεται στην ενέργεια, τη σκέψη και την έκφραση χωρίς καταπίεση ή περιορισμούς.

Μέσα σε μια ασπρόμαυρη σύνθεση, δεκαπέντε λευκές δέσμες φωτός ξεκινούν σαν κλωστές από το έδαφος και διασχίζουν το σκοτάδι. Η πορεία τους δεν είναι η αναμενόμενη: Λυγίζουν, διπλώνουν, στροβιλίζονται και διατείνονται απέραντα. Μέσα από τον σπειροειδή σχηματισμό τους μοιάζουν να διαπερνούν κάθε πλαίσιο και να αμφισβητούν την προδιαγεγραμμένη τους κατεύθυνση.

Αυτοί είναι οι προβολείς των Νυχτών Πρεμιέρας, οι οποίοι φωτίζουν κινηματογραφικά την Αθήνα για 30 χρόνια. Σε αυτή τη νοητή διαδρομή τους μέσα στον χρόνο οι πορείες συχνά αλλάζουν, αλλά ο στόχος παραμένει ίδιος: να δημιουργούν νέες προοπτικές, έχοντας ως κινητήρια δύναμη και έμπνευση την ελευθερία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaXXXine: Θα είναι «η ταινία του φετινού καλοκαιριού» η τελευταία ταινία της αιματοβαμμένης τριλογίας;12.09.2018

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος με Bachelor στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, από το 2013 εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης ως Art Director, έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διακεκριμένες καμπάνιες, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια εξωφύλλων βιβλίων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, έχοντας αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΟΠΕΡΑ Ι & ΙΙ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΛΛΑΣ.

Περισσότερα από Cine News