MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
Αστυνομική

Longlegs

Ένας ακόμη σίριαλ κίλερ; Σίγουρα όχι καθώς ο «Longlegs» με την πειραγμένη μορφή του Νίκολας Κέιτζ είναι αρκετά διαφορετικός σε σχέση με ότι έχουμε δει τελευταία στο σινεμά.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 101'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Μια νεαρή ντετέκτιβ του FBI διαθέτει το κατάλληλο ένστικτο για να βρίσκει τη λύση σε δύσκολες υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Η περίπτωση της δεν περνά απαρατήρητη από τους προϊσταμένους της. Παρά την απειρία της θα της αναθέσουν την έρευνα για τον εντοπισμό ενός σίριαλ κίλερ ονόματι Longlegs που μακελεύει οικογένειες για δεκαετίες και παραμένει άφαντος.

Καταραμένα γενέθλια

Σε κάθε πετυχημένη ταινία θρίλερ υπάρχει ένα μοτίβο που τηρείται ευλαβικά από τον σατανικό νου ο οποίος ονειρεύεται και εκτελεί τα μακάβρια εγκλήματα του. Έτσι και εδώ, το κρίσιμο σημείο σχετίζεται με τα γενέθλια ενός νεαρού μέλους των άτυχων οικογενειών που μπαίνουν στο μάτι του δολοφόνου.

Όταν λοιπόν τα γενέθλια κάποιου παιδιού είναι στην 14η μέρα οποιουδήποτε μήνα, τότε ο εγκέφαλος του δολοφόνου μπαίνει σε λειτουργία. Όμως αυτή είναι μια ελάχιστη λεπτομέρεια που σχετίζεται με τη δράση του Longlegs ο οποίος έχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο να εκτελέσει.

Η πρωτοτυπία του σεναρίου (το οποίο υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης Οζ Πέρκινς) έγκειται στον τρόπο που η κατασκευή  του σασπένς και ο σχεδιασμός της ζοφερής ατμόσφαιρας υπηρετούν την κεντρική ιδέα. Το μυστικό σχετίζεται όχι μόνο με το ανατριχιαστική δράση του δολοφόνου αλλά με την απεικόνιση μιας ονειρικής, μουντής πραγματικότητας που θυμίζει ζωντανό εφιάλτη.

Είναι πολλές οι στιγμές που θα αναρωτηθεί ο θεατής αν αυτό που βλέπει είναι όνειρο ή πραγματικότητα. Η ηθελημένα πιο γκροτέσκα από ποτέ φιγούρα του παραμορφωμένου Νίκολας Κέιτζ προσδίδει επιπλέον τρόμο στις σκηνές που απλώς εμφανίζεται – με ένα σαρδόνιο χιούμορ να κρύβεται καλά στις πιο σκοτεινές γωνίες – πριν ακολουθήσει με μαθηματική ακρίβεια το σουρεαλιστικό ξέσπασμα βίας που ανεβάζει το σατανιστικό τούτο φιλμ σε άλλο επίπεδο τρόμου. Η Μάικα Μονρό μετά κι από το εξαιρετικό «Σε ακολουθεί» δείχνει ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάντα υπάρχει το αύριο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Οζ Πέρκινς
Σενάριο: Οζ Πέρκινς

Παίζουν: Αλίσια Γουίτ, Νίκολας Κέητζ, Άβα Κέλντερς, Λόρεν Ακάλα, Τζέισον Ντέι, Μπλερ Άντεργουντ, Λίσα Τσάντλερ, Μάικα Μονρόε, Ντακότα Ντόλμπι, Μισέλ Τσόι-Λι

Διάρκεια: 101'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2024

Rating: 3
Διανομή: TFG Greece
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  • Θεσσαλονίκη
Αγ. Ιωάννης Ρέντης
VILLAGE SHOPPING AND MORE – 12
Από 05/09/2024 εώς 11/09/2024
Πεμ-Τετ 23:10
Αμπελόκηποι
ΑΝΕΣΙΣ
Από 05/09/2024 εώς 11/09/2024
Πεμ-Κυρ 22:30
Μεταξουργείο
ΛΑΪΣ
Από 05/09/2024 εώς 11/09/2024
Τρι-Τετ 22:30
Περισσότερα από CINEMA