MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
Δράσης

Twisters

Σίκουελ μιας ταινίας καταστροφής του 1996 με πρωταγωνιστές ανεμοστρόβιλους που διαλύουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 122'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Η νεαρή Κέιτ που έχει χάρισμα στο να μαντεύει τη γέννηση και την πορεία των ανεμοστρόβιλων καλείται από ένα παλιό φίλο της να βοηθήσει στον εντοπισμό και την μελέτη των πιο καταστροφικών τυφώνων, την ίδια ώρα που ένας διάσημος ινφλουένσερ κάνει το κυνήγι των ανεμοστρόβιλων θέαμα για τους χιλιάδες ακόλουθους του.

Ο άνεμος θα τους πάρει

Σε σύγκριση με το φιλμ του Τσανγκ («Minari») εκείνο το μπλοκμπάστερ του Γιαν ντε Μποντ με τους Έλεν Χαντ και Μπιλ Πάξτον από το μακρινό 1996 («Twister» ο τίτλος του) φαντάζει κομψοτέχνημα. Στο νέο φιλμ το θέαμα είναι εντυπωσιακό καθώς τα σύγχρονα ψηφιακά εφέ προκαλούν δέος σε κάποιες σκηνές. Όμως είναι τόσο αδύναμη και προσχηματική η ιστορία των κεντρικών χαρακτήρων που δεν μοιάζει να αφορά κανέναν.

Αμπελοφιλοσοφίες ανακατεμένες με τσιτάτα του διαδικτύου γύρω από την αξία της αληθινής δράσης (ο ριψοκίνδυνος ήρωας βουτά με το ενισχυμένο τζιπ του στον ανεμοστρόβιλο και ανάβει πυροτεχνήματα για να αποδείξει πόσο μάγκας είναι) ενώνονται με την προσχηματική επιστημονική αγωνία για την μελέτη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, μπας και δοθεί κάποιο νόημα στα πεπραγμένα.

Είναι όμως τόσο ισχνή η προσπάθεια του σκηνοθέτη να κάνει ενδιαφέρον ένα στόρι που δεν έχει καμιά γοητεία (φυσικά και οι δύο ανταγωνιστές θα ερωτευτούν παρά τις διαφωνίες τους) ώστε αφήνει χώρο στα κλισέ – δραματικά, κωμικά, αισθηματικά, περιπετειώδη- να κάνουν αληθινό πάρτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTwisters: Αποκλειστικά πλάνα από την καταιγιστική ταινία δράσης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Λη Αϊζακ Τσανγκ
Σενάριο: Τζόζεφ Κοζίνσκι, Μάικλ Κρίκτον, Μαρκ Λ. Σμιθ

Παίζουν: Γκλεν Πάουελ, Ντάριλ Μακκόρμακ, Ντέιβιντ Κόρενσγουετ, Χάρυ Χέιντεν-Πάτον, Μπράντον Περέα, Νικ Ντοντάνι, Μάουρα Τιέρνι, Κιέρναν Σίπκα, Νταίζη Έντγκαρ-Τζόουνς, Άντονι Ράμος, Σάσα Λέιν

Διάρκεια: 122'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2024

Rating: 2
Διανομή: Tanweer
Περισσότερα από CINEMA