MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
ΔΡΑΜΑ

Ομαδική θεραπεία

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ισπανία αλλά και με πλούσια φεστιβαλική καριέρα η κωμωδία του Ερέρο έχει ψυχοθεραπευτικές… ικανότητες!

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 93'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Τρία παντρεμένα ζευγάρια καλούνται από τον απόντα ψυχοθεραπευτή τους να βγάλουν τα εσώψυχα τους στη φόρα ακολουθώντας πιστά τις γραπτές οδηγίες του.

Μια συνεδρία θα μας σώσει

Βασισμένο σε ένα δημοφιλές θεατρικό έργο από την Αργεντινή, το φιλμ του ισπανού Γκεράρντο Ερέρο (σκηνοθέτης του «Τα φαντάσματα του Γκόγια» αλλά και παραγωγός του οσκαρικού «Το μυστικό στα μάτια της») μιλάει για τις δοκιμαζόμενες σχέσεις παντρεμένων ζευγαριών σε κρίση, με τον ψυχαναλυτή τους να βρίσκεται σε ρόλο Θεού ο οποίος προφανώς και είναι… απών.

Παρά τη στατική θεατρική δομή και την κλειστοφοβική φωτογραφία (που υπογραμμίζει πάντως κατάλληλα την ένταση μεταξύ των ηρώων) ο ισπανός Ερέρο πετυχαίνει να προσδώσει στην ταινία του τα χαρακτηριστικά μιας ανάλαφρης κομεντί.

Κομεντί ιδανικής για ένα ξένοιαστο δίωρο που παρότι δεν πρωτοτυπεί βρίσκει τον τρόπο να διατηρεί το ενδιαφέρον αποκαλύπτοντας σιγά σιγά τα κρυφά μυστικά της. Η ενδοοικογενειακή βία, ο ρατσισμός, το μπούλινγκ, η σημασία στο μεγάλωμα των παιδιών, ο ρόλος της ψυχανάλυσης και φυσικά η παρωχημένη πατριαρχεία που βρίσκεται στα τελευταία της είναι κομμάτια ενός σεναρίου που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας σε βαθιά κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ σιωπηλή καμαριέρα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Bajo Τerapia
Σκηνοθεσία: Γκεράρντο Ερέρο
Σενάριο: Γκεράρντο Ερέρο, Ματίας ντελ Φεντερίκο

Παίζουν: Αλεξάντρα Τζιμένεζ, Χουάν Κάρλος Βελίντο, Μαλένα Αλτέριο, Εύα Ουγκάρτε, Φέλε Μαρτίνεζ, Αντόνιο Παγκούντο

Διάρκεια: 93'
Χώρα: Αργεντινή
Έτος: 2023

Rating: 2.5
Διανομή: Cinobo
Περισσότερα από CINEMA