MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
ΔΡΑΜΑ

Πάντα υπάρχει το αύριο

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της ιταλίδας ηθοποιούκαι τραγουδίστριας Πάολα Κορτελέζι έγινε τεράστια επιτυχία στη χώρα μας καθώς την είδαν σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ κατέκτησε και 6 βραβεία Donatello (τα ιταλικά όσκαρ).

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 118'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Μια μάνα-κουράγιο στην Ρώμη του 1946 πασχίζει να κάνει το καλύτερο για την οικογένεια της παρότι ο βίαιος άντρας της την δέρνει με το παραμικρό.

Κλασική ιταλική κωμωδία

Γυρισμένη σε ασπρόμαυρο φιλμ, με ύφος που θυμίζει παλιά ιταλικά κωμωδία όπου το δράμα και το γέλιο γίνονταν ένα και με μια χαρισματική πρωταγωνίστρια (η Πάολα Κορτελέζι κάνει παπάδες με το ρόλο της, φωτίζοντας θρύλους του παρελθόντος σαν την Σοφία Λόρεν και την Άννα Μανιάνι) στο επίκεντρο της ιστορίας, το «Πάντα υπάρχει το αύριο» έχει αρκετούς λόγους για να υποστηρίξει σθεναρά την αισιοδοξία του τίτλου.

Ακόμη κι αν η ιστορία δεν έχει αρκετά περιθώρια πρωτοτυπίας, η Κορτελέζι πασχίζει να διατυπώσει μια διαφορετική συνθήκη- ματιά πάνω στην άδικη μοίρα της ηρωίδας της, χωρίς να γίνεται ούτε για μια στιγμή καταγγελτική. Κι ενώ το μουσικά πρελούδια που σχολιάζουν απολαυστικά και δίχως ίχνος μελό τις σκηνές κακοποίησης της ηρωίδας από τον άντρα της βρίσκουν θαυμάσια το στόχο τους, κάποια αδέξια σκετς (εκείνο με τον μαύρο αμερικανό στρατιώτη που χρωστά ευγνωμοσύνη στην Ντέλια και την ξεπληρώνει με ένα οριακά αληθοφανή τρόπο) δηλώνουν αμηχανία και δυστοκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFly me to the moon12.09.2018

Ακόμη κι έτσι πάντως, το φιλμ που είναι μια απολαυστική σάτιρα για την πατριαρχία και τον φασισμό έχει και ιστορικό ενδιαφέρον (εξαίσια η ανασύσταση της εποχής, τη χρονιά μάλιστα που οι γυναίκες αποκτούν στην Ιταλία το δικαίωμα ψήφου) και μάλιστα με επίκαιρο χαρακτήρα αν σκεφτούμε τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη γείτονα χώρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: C' e ancora domani
Σκηνοθεσία: Πάολα Κορτελέζι
Σενάριο: Γκιούλια Καλέντα, Πάολα Κορτελέζι, Φούριο Αντρεότι

Παίζουν: Εμανουέλα Φανέλι, Φραντσέσκο Τσεντοράμε, Βαλέριο Μασταντρέα, Γιονβ Τζόζεφ, Πάολα Τιζιάνα Κρουτσιάνι, Ρομάνα Μαγκιόρα Βεργκάνο, Πάολα Κορτελέζι, Τζόρτζιο Κολαντζέλι, Ραφαέλ Βανόλι

Διάρκεια: 118'
Χώρα: Ιταλία
Έτος: 2023

Rating: 2.5
Διανομή: Weird Wave
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Δάφνη
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΝΕ ΔΑΦΝΗ
Από 05/09/2024 εώς 11/09/2024
Δευ 22:15
Κυψέλη
ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Από 05/09/2024 εώς 11/09/2024
Τρι 22:40
Μαρούσι
ΔΙΑΝΑ
Από 05/09/2024 εώς 11/09/2024
Δευ 19:00
Περισσότερα από CINEMA