MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κύπρος: Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν αινιγματικό μονόλιθο στον αρχαιότερο ναό του νησιού

Μια ιταλική αρχαιολογική αποστολή ανακάλυψε έναν ναό 4.000 ετών στην Κύπρο. Πρόκειται για τον αρχαιότερο ιερό χώρο που έχει βρεθεί ποτέ στο νησί.

Monopoli Team

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον αρχαιότερο ναό στην Κύπρο, ο οποίος είχε έναν μυστηριώδη μονόλιθο στη μέση. Μάλιστα, δίπλα στο ιερό κτίσμα ηλικίας 4.000 ετών, οι ειδικοί βρήκαν επίσης τον σκελετό μιας νεαρής γυναίκας που πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε άγρια.

Οι ιστορικές ανακαλύψεις έγιναν από μια ομάδα Ιταλών ερευνητών, ενώ ο επικεφαλής της ανασκαφής ήταν ο αρχαιολόγος Luca Bombardieri, ο οποίος εργάζεται στην περιοχή εδώ και 15 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜονόλιθος βγαλμένος από ταινία του Κιούμπρικ εμφανίστηκε στην έρημο της Νεβάδα: Οι θεωρίες συνωμοσίας που κατέκλυσαν το διαδίκτυο12.09.2018

Μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Bombardieri περιέγραψε το πρώτο από τα δύο ευρήματα ως ένα είδος «ναού πριν από το ναό» – σημειώνοντας ότι είναι τόσο αρχαίο, που προηγείται της κοινής αντίληψης για το πώς θα ήταν ένας ναός. «Είναι ο αρχαιότερος ιερός χώρος που έχει βρεθεί ποτέ στο νησί», δήλωσε ο Bombardieri.

Στο κέντρο του αρχαίου κτιρίου, ο Bombardieri και οι συνάδελφοί του βρήκαν έναν παράξενο μονόλιθο ύψους 2,3 μέτρων και ένα τεράστιο καμίνι, το οποίο, όπως είπαν, θα το φώτιζε “μέρα και νύχτα”.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα