MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Το Χόλιγουντ γυρίζει την πλάτη στον Τζο Μπάιντεν

Μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στον Τζο Μπάιντεν και ζητούν να αποσυρθεί κόβοντας ακόμα και τις δωρέες στο Δημοκρατικό κόμμα ως μέτρο πίεσης.

Monopoli Team

Μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στον Τζο Μπάιντεν και ζητούν να αποσυρθεί κόβοντας ακόμα και τις δωρέες στο Δημοκρατικό κόμμα ως μέτρο πίεσης

Η ανησυχία για την υποψηφιότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τις συνεχόμενες γκάφες του ολοένα και μεγαλώνει. Παρά το γεγονός πως ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει πίσω παρά την πίεση που δέχεται, οι φωνές που ζητούν την απομάκρυνσή του το συντομότερο δυνατό πληθαίνουν.

Τη σκυτάλη τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντί του. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία διαχρονικά στηρίζουν το Δημοκρατικό κόμμα και πλέον γυρίζουν την πλάτη στον Μπάιντεν με αρκετούς να αποσύρουν δημόσια την υποστήριξή τους και να ζητούν την αντικατάστασή του κόβοντας ακόμα και τις δωρεές.

Ακόμη και πριν ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος αποτελεί εξέχων δωρητής του κόμματος γράψει ένα επιζήμιο άρθρο στους New York Times στο οποίο λέει ότι ναι μεν «αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν», αλλά οι Δημοκρατικοί «χρειάζονται έναν νέο υποψήφιο», η μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος Ayelet Waldman σταμάτησε να κάνει δωρεές σε φιλελεύθερους υποψηφίους εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Πάντα πρόσφερα. Πάντα πρόσφερα περισσότερα από όσα μπορώ να αντέξω οικονομικά», είπε στο BBC. «Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να σταματήσω να δίνω ως μέσο για να υποδείξω -νομίζω ότι η δυσαρέσκεια δεν είναι η σωστή λέξη- αντίθετα υπάρχει απόλυτος πανικός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧοακίν Φίνιξ, Κέιτ Μπλάνσετ, Σούζαν Σαράντον και αλλοι 50 σταρ καλούν τον Μπάιντεν να πιέσει για εκεχειρία στο Ισραήλ12.09.2018

Η Ayelet Waldman εμπνεύστηκε από τον σεναριογράφο Ντέιμον Λίντελοφ, ο οποίος στις 3 Ιουλίου έγραψε ένα άρθρο καλώντας τους Δημοκρατικούς να «σταματήσουν να δίνουν χρήματα» στους υποψηφίους έως ότου ο Πρόεδρος Μπάιντεν απομακρυνθεί από την κούρσα.

«Είναι άστοχο να τιμωρείς όλη την ομάδα για το πείσμα ενός; Ίσως», έγραψε ο κ. Λίντελοφ. «Αλλά αποτελεί κοινή λογική ότι αν μείνει θα χάσουν και αυτοί. Μια ανερχόμενη παλίρροια σηκώνει όλα τα σκάφη. Ένας Μπάιντεν που πέφτει τους βυθίζει» επισήμανε.

Η εγγονή του Ρόι Ντίσνεϊ, Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, ο ηθοποιός Τζον Κιούζακ, ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ, ο σκηνοθέτης Ρομπ Ρέινερ είναι μερικοί που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τη Δευτέρα (8/7) ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ έγραψε στο Twitter ότι αν και «ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος», ήρθε η ώρα «για το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, να ανακοινώσει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή».

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα