MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Thassos Art Project: 8 εικαστικοί εμπνέονται από την ομορφιά και τον πολιτισμό του “σμαραγδένιου” νησιού

Στο Thassos Art Project, την καινοτόμα εικαστική και πολιτιστική δράση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου, οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες εικαστικοί εμπνέονται από τη φυσική ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό του “σμαραγδένιου” νησιού.

Thassos Art Project
Αριστερά: Nantia Skordopoulou «Dance of Dionyso» | Δεξιά: Lena Morfogeni «Circle in the Sand»
Monopoli Team

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου, με την υποστήριξη του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνεται με την παράλληλη στήριξη του περιοδικού Fresh Thassos Stories και την βοήθεια του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρι Παρασχούδη, το πρώτο Thassos Art Project με την συμμετοχή 8 καταξιωμένων Ελλήνων εικαστικών, 13-20 Ιουλίου, στο Καλογερικό του Λιμένα.

Thassos Art Project

Thassos Art Project: Λίγα λόγια για τη δράση

Το Thassos Art Project είναι μία καινοτόμα εικαστική και πολιτιστική δράση καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο ίδιος ο τόπος, το ίδιο το νησί. Οι 8 εικαστικοί που συμμετέχουν εμπνεύστηκαν από της παραλίες, το βουνό, την ιστορία και τον πολιτισμό του σμαραγδένιου νησιού και παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου στο Καλογερικό, αυτό το κτήριο στολίδι που βρίσκεται στον Λιμένα.

Πιο αναλυτικά οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Μελίνα Γιαλαμά, Μαρία Γενιτσαρίου, Λένα Μορφογένη, Αθανασία Ίρις Γιαξίδη, Νάντια Σκορδοπούλου, Βασιλική Δευτεραίου, Σωτηρία Αλεβίζου και ο Σταύρος Κοτσιρέας. Η ομάδα των εικαστικών έχει στο ενεργητικό της συνολικά πάνω από 150 ατομικές εκθέσεις, συμμετοχή σε πάνω από 400 ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς εικαστικές φουάρ (εκπροσωπώντας την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων).

Τα έργα τους στα πλαίσια του Thassos Art Project έγιναν επίσης εικαστικές αφίσες και πολυτελείς cart postal και μοιράστηκαν σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού για να δωθούν στους επισκέπτες ως δώρο. Το QR code που είναι εκτυπωμένο πάνω στις αφίσες και τις cart postal μεταφέρουν επίσης τον θεατή σε έναν ολοκληρωμένο δίγλωσσο τουριστικό οδηγό που έχει όλα όσα μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην πανέμορφη Θάσο. Τέλος επιλεγμένα έργα τους έχουν τυπωθεί σε καμβά μεγάλου μεγέθους για να τοποθετηθούν στα πλοία της ΑΝΕΘ που εκτελούν το δρομολόγιο Κεραμωτής – Λιμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ φωτογράφος Θανάσης Καρατζάς αποτυπώνει 15 χρόνια αθηναϊκού night life12.09.2018

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Thassos Art Project δεν αποτελλεί απλά μία έκθεση αλλά ένα ολοκληρωμένο εικαστικό και πολιτιστικό project που έχει ως βάση του τον τόπο. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου στις 20:30 στο Καλογερικό του Λιμένα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

13-7 έως 20-7 «Thassos Art Project», Καλογερικό.

8 εικαστικοί εμπνέονται από το νησί και δημιουργούν έργα τέχνης.

Λειτουργία έκθεσης από ώρα 20.00-12.00.

Περισσότερα από Εικαστικά