MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πέθανε η πρωταγωνίστρια της «Λάμψης», Shelley Duvall

Πέθανε, σε ηλικία 75 ετών, η ηθοποιός Shelley Duvall, η πρωταγωνίστρια της «Λάμψης» του Stanley Kubrick.

Monopoli Team

Η Duvall πέθανε στον ύπνο της από επιπλοκές που της προκάλεσε ο διαβήτης στο σπίτι της στο Μπλάνκο του Τέξας, δήλωσε στο The Hollywood Reporter ο Dan Gilroy, σύντροφός της από το 1989.

«Η αγαπημένη, γλυκιά, υπέροχη σύντροφος της ζωής μου και φίλη μου μας άφησε. Υπέφερε πολύ τον τελευταίο καιρό, τώρα είναι ελεύθερη. Πέτα μακριά, όμορφη Σέλεϊ», δήλωσε ο Gilroy.

Η Shelley Alexis Duvall γεννήθηκε στο Fort Worth στις 7 Ιουλίου 1949 και ήταν η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά και η μοναδική κόρη της οικογένειας. Οι γονείς της, Μπομπ, δημοπράτης βοοειδών που έγινε δικηγόρος, και η μητέρα της, Μπόμπι, μεσίτρια, έφεραν την οικογένεια στο Χιούστον όταν εκείνη ήταν 5.

Φοίτησε στο South Texas Junior College, όπου σπούδασε για να γίνει επιστήμονας-ερευνητής και ενδιαφερόταν για τη διατροφή. Τον Νοέμβριο του 2016, η Duvall εμφανίστηκε ατημέλητη σε ένα επεισόδιο του talk show Dr. Phil και αποκάλυψε ότι έπασχε από ψυχική ασθένεια. «Είμαι πολύ άρρωστη. Χρειάζομαι βοήθεια», είπε. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Seth Abramovitch του THR την επισκέφθηκε.

Προτού εγκαταλείψει το Χόλιγουντ για την πατρίδα της, το Τέξας, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Duvall είχε μια ακμάζουσα καριέρα ως ευέλικτη, μοναδική στο είδος της ηθοποιός και επικεφαλής της δικής της εταιρείας παραγωγής, Think Entertainment, η οποία δημιούργησε αστραφτερά, καινοτόμα παιδικά προγράμματα για την καλωδιακή τηλεόραση που της χάρισαν δύο υποψηφιότητες για βραβείο Emmy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάρον Στόουν: «Έχασα 18 εκατομμύρια δολάρια – Δεν είχα καθόλου χρήματα»12.09.2018

Η Shelley Duvall ως πρωταγωνίστρια

Ενώ φοιτούσε στο κολέγιο της γενέτειράς της, Χιούστον, η Duvall ανακαλύφθηκε από μέλη του προσωπικού του Altman και πείστηκε να κάνει ένα δοκιμαστικό για την οθόνη. Στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο της με την ταινία Brewster McCloud (1970).

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Cine News