MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Ετυμολογίες: Μια παράσταση των Ευθύμη Φιλίππου και Αγγελικής Παπούλια στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Ευθύμης Φιλίππου και Αγγελική Παπούλια συν-σκηνοθετούν μια παράσταση που προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της αβεβαιότητας, της αμφισβήτησης και της ασάφειας σε σχέση με τη γλώσσα, την επικοινωνία και την εθνική ταυτότητα.

Monopoli Team

«Ετυμολογίες», στη νέα τους συνεργασία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, οι διεθνώς καταξιωμένοι και βραβευμένοι Ευθύμης Φιλίππου και Αγγελική Παπούλια συν-σκηνοθετούν μια παράσταση που προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της αβεβαιότητας, της αμφισβήτησης και της ασάφειας σε σχέση με τη γλώσσα, την επικοινωνία και την εθνική ταυτότητα. Από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου 2024 στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής.

Σε ένα κτίριο-ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, παρακολουθούμε τη διάλεξη μιας εισηγήτριας που παραθέτει επινοημένες ετυμολογίες διαφόρων λέξεων της ελληνικής γλώσσας. Με εργαλείο τη γλώσσα και στοιχεία από τη μυθολογία, το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου διερευνά τη σχέση ιστορίας και Ιστορίας· παρατηρεί το χάσμα ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια και τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το υποκειμενικό από το αντικειμενικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα σκυλιά, του Ανέστη Αζά στην Πειραιώς 26012.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευθύμης Φιλίππου
Σκηνοθεσία: Ευθύμης Φιλίππου, Αγγελική Παπούλια

Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Μουσική: Παναγιώτης Μελίδης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Αγγελική Παπούλια | Συμμετέχουν Jean-Jacques Tesson, Κωνσταντίνα Κολοβού. Ερμηνευτής τραγουδιών Γιώργος Ντάβλας.Εμφανίζονται στο βίντεο Χρήστος Στέργιογλου και οι χορωδοί Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Νίκος Βλασσόπουλος, Αλέκος Κακαβούλης, Γιάννης Καλλέργης, Θέμης Κοτσιφάκης, Νικόλας Κουτρουμπάς, Γιώργος Κρενδιρόπουλος, Αχιλλέας Ρουσιάκης, Γιάννης Τίκωφ

Τιμές Εισιτηρίων: Από 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 18-22 Ιουλίου 2024
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, more.com
Παραστάσεις: Πέμπτη 18/07 στις 21:30, Παρασκευή 19/07 στις 19:30 και στις 21:30, Σάββατο 20/7 στις 21:30, Κυριακή 21/7 στις 19:30 και στις 21:30, Δευτέρα 22/7 στις 21:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Ρουσιάκη
Link Εισιτηρίων: https://aefestival.gr/festival_events/etymologies/
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 - Πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0323 7617.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ