MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Το Θέατρο Μεταξουργείο και ο Δήμος Αθηναίων μας προσκαλούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα», στα «Γενέθλια της Ριρίκας», ενώ η Εθνική Πινακοθήκη μάς καλεί να γνωρίσουμε τον πολύχρωμο κόσμο της μέσα από το παραμύθι της Emma Lewis «The Museum of Me». Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου με την οικογένεια μας στην πόλη.

Monopoli Team

Θέατρο

Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα»: «Τα Γενέθλια της Ριρίκας» στην Πλατεία Αγίου Παύλου (Μεταξουργείο)

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Κηλαηδόνη, «Τα Γενέθλια της Ριρίκας», που με πολύ χιούμορ που μιλάει στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας. Σήμερα είναι τα γενέθλια της Ριρίκας, της αρκουδίτσας. Φέτος όμως είναι η πρώτη χρονιά που θα γιορτάσει μόνη της αφού πρόσφατα μετακόμισε σε ένα άλλο βουνό, μακριά από την οικογένειά της για να ζήσει μόνη της. Για να της φτιάξει η διάθεση σκέφτηκε να κατέβει στην πόλη και να φάει το αγαπημένο της παγωτό φιστίκι από το καλύτερο παγωτατζίδικο του κόσμου. Στον δρόμο η Ριρίκα συναντάει έναν έναν τους καλύτερους της φίλους: Τον Πι και τον Ρο, τα δύο δίδυμα σκαντζοχοιράκια που φτιάχνουν υπέροχα βεγγαλικά, τον Διονύση τον κροκόδειλο, τον εξαιρετικό ζαχαροπλάστη, τον Τίτο και την Λία, τα δύο λιοντάρια, τους φοβερούς μουσικούς και τον Τσάρλι, το καγκουρό, τον εκπληκτικό χορευτή. Όταν οι φίλοι φτάνουν στο παγωτατζίδικο και το βρίσκουν κλειστό, καλούνται να σώσουν την κατάσταση. Μια ιστορία που μιλάει με απλό τρόπο στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας και μας μαθαίνει ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει μια λύση. Συγγραφέας: Μαρία Κηλαηδόνη. Σκηνοθεσία: Γιασεμί Κηλαηδόνη. Παίζουν: Μαρία Κηλαηδόνη, Θέμος «Apicos» Ρίζος, Αλέξης Στενάκης.
Σάββατο 13/7, 18:00
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Αγίου Παύλου, Μεταξουργείο. 

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

5 μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά αγνώριστοι σε ανοιχτούς χώρους και αυτό το καλοκαίρι από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Οι «Αισωπομαχίες» ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο. *Σκηνοθεσία: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά.
Σάββατο 13/7, 19:00
Εισιτήρια: 10 € προπώληση. 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράσταση. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού – πίσω από τη Μονή Καισαριανής 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι και μικροί αναγνώστες: 10 βιβλία που δεν θα αφήσουν από τα χέρια τους στις διακοπές12.09.2018

Μουσική

Κινηματογράφος

Πάφιν Ροκ: Νέες Φιλίες

Η παρέα του Puffin Rock, της αγαπημένης παιδικής σειράς, τώρα σε μια περιπέτεια μεγάλου μήκους. Η εξαφάνιση του τελευταίου αυγού της σεζόν κάτω από περίεργες συνθήκες, οδηγεί την Ούνα και τους φίλους της να ξεκινήσουν έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να προσπαθήσουν να το σώσουν πριν μια μεγάλη καταιγίδα χτυπήσει το Πάφιν Ροκ και βάλει το νησί σε κίνδυνο.
*Από τις 11 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21:00: Coco (2017). Σκηνοθεσία: Lee Unkrich, Adrian Molina. Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειάς του. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 13/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Ο Πάντα-Πάνγκ στην Αφρική

O Ρίτσαρντ Κλάους, φτιάχνει μια ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα αρκουδάκι Πάντα το οποίο καταλήγει να ταξιδεύει στην Αφρική, σε ένα περιβάλλον τόσο, μα τόσο άγνωστο για εκείνο. Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνον κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2

Σε σκηνοθεσία του Kelsey Mann και παραγωγή του Mark Nielsen, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. Η ταινία των Disney και Pixar επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα. *Φωνές: Γιάννης Υφαντής, Σοφία Τσάκα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ζόι Πρε, Δημήτρης Σάρλος κ.α.
*Κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

Δράσεις

La Mia Maria: Happening για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Πού θα ταξιδέψει η δική σου carte postale; Τα Σάββατα και τις Κυριακές του Ιουλίου και του Αυγούστου, από τις 10:00 έως τις 12:00 π.μ., παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους αναμνηστική carte postale με την προσωπογραφία της Μαρίας Κάλλας χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil. Σε αυτήν τη διασκεδαστική δράση, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν τη μεγάλη ντίβα της όπερας μέσα από μια καλλιτεχνική διαδικασία γεμάτη χρώματα και φαντασία. Φεύγοντας, θα έχουν ένα μοναδικό ενθύμιο, που θα τους θυμίζει την ξεχωριστή αυτή γνωριμία με την δική τους Μαρία Κάλλας.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 12:00 π.μ
Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κράτηση θέσης.
Μουσείο Μαρία Κάλλας, Μητροπόλεως 44, Αθήνα.

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου

Μετά την αυξημένη ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα, τον Ιούλιο η Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της στα παιδιά 6-12 ετών, προσκαλώντας τα να ανακαλύψουν τον πολύχρωμο κόσμο του μουσείου. Μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού της Emma Lewis με τίτλο: «The Museum of Me», ένα ξεχωριστό ταξίδι ανακάλυψης στο χώρο του μουσείου ξεκινά. *Απαραίτητη η συνοδεία γονέα για το κάθε παιδί.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 13 Ιουλίου στις 12.00 και Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 18.00
Κόστος: 5€. Κρατήσεις: [email protected]
Κεντρικό κτήριο ΕΠΜΑΣ, Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες