MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Παγωτό με ανθότυρο ή παγωτό μουστάρδα; Βρήκαμε τα πιο ιδιαίτερα παγωτά της Αθήνας

Ανακαλύψαμε 5 μαγαζιά που σερβίρουν το πιο πρωτότυπο παγωτό στην πόλη και πάμε στοίχημα ότι δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τέτοιες γεύσεις.

Μαριαλενα Μάλλιου | 13.07.2024

Με τις θερμοκρασίες να είναι διαρκώς στα ύψη, όλοι μας αναζητούμε λίγη δροσιά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρούμε αυτή τη δροσιά μέσα στην πόλη, είναι το αγαπημένο σε όλους παγωτό. Φέτος, όμως, τα παγωτά που θα επιλέξουμε είναι κάπως διαφορετικά. Κάναμε την έρευνά μας στην πόλη και ανακαλύψαμε τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού σε 5 αγαπημένα σημεία, που πιθανότατα να μην έχεις ξαναδοκιμάσει. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί 5 μαγαζιά με το πιο πρωτότυπο παγωτό της Αθήνας!

Fatto a mano

Παγωτό ανθότυρο-θυμαρίσιο μέλι έχετε δοκιμάσει; Αν όχι, έφτασε η στιγμή και -spoiler alert- είναι πεντανόστιμο! Στο Fatto a mano, σε Περιστέρι και Φάληρο, μπορείτε να δοκιμάσετε τόσο το παγωτό ανθότυρο-μέλι, όσο και άλλες πολύ ιδιαίτερες χειροποίητες γεύσεις παγωτού, όπως παγωτό ρακόμελο, παγωτό κρόκο Κοζάνης, παγωτό κανέλλα με σταφίδες και ρακή, και αυτά είναι μερικά μόνο από όσα θα βρείτε στο μαγαζί. Φυσικά, αξίζει να κάνουμε ειδική μνεία και στο sorber ταχίνι. Με λίγα λόγια, αν ψάχνετε ένα από τα πιο ιδιαίτερα παγωτά της Αθήνας, ξέρετε πού να πάτε. Το μαγαζί θα βρείτε, επίσης, σε Θεσσαλονίκη και Τήνο.
Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 86, Παλαιό Φάληρο 17564 / Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι 12134
Τηλέφωνο: 2109431995 / 2105777407

Epik Gelato

Και πάμε σε ακόμα ένα αγαπημένο gelato spot και στο Epik Gelato, στο οποίο μπορείς να βρεις ένα από τα πιο δροσιστικά παγωτά στην Αθήνα και το παγωτό σύκο και κατίκι, με κατίκι Δομοκού και γλυκό του κουταλιού σύκο, αλλά και το παγωτό χαλβάς με ταχίνι, χαλβά και σοκολάτα. Και πάμε στα sorbet με sorbet κεράσι-ούζο, με ούζο Μυτιλήνης και sorbet μαστίχα-βύσσινο με μαστίχα Χίου. Πραγματικά, κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις που έχουμε δοκιμάσει!
Διεύθυνση: Δορυλαίου 2, Αθήνα 11521
Τηλέφωνο: 2106464105

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Άλιμο μέχρι τον Πειραιά: 5 πισίνες για καλοκαιρινές βουτιές12.09.2018

Gioelia Cremeria

Η αγαπημένη ιταλική cremeria της Αθήνας μας έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια κάποια από τα καλύτερα και πιο ποιοτικά παγωτά που θα βρείτε στην πόλη. Σήμερα, όμως, θα σας μιλήσουμε για μία συγκεκριμένη γεύση του Gioelia, που, από όταν δοκιμάσαμε, μας έχει μείνει αξέχαστη. Ο λόγος για το παγωτό Krock & cream, με καραμελωμένα μπισκότα και βανίλια bourbon, το οποίο είναι αγκαλιά στην ψυχή, με μία πολύ comfort, καλοκαιρινή γεύση και ένα από τα παγωτά, που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε σίγουρα αν είστε στην Αθήνα.
Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 13-15, Χαλάνδρι 15234 (βασικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2168001886

Kokkion

Μιλώντας για περίεργες γεύσεις παγωτού, δεν θα γινόταν να μην αναφερθούμε στο Kokkion, στο οποίο θα βρείτε κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις. Ξεκινάμε τις επιλογές μας με το παγωτό ωμό αμύγδαλο-φασόλι τόνκα, ένα παγωτό το οποίο, πιθανότατα δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, το παγωτό καφές-baileys, για τους coffee-lovers, αλλά και το παγωτό καρύδα με μπισκότο σοκολάτας στον ατμό. Φυσικά, δεν γίνεται να παραλείψουμε τα παγωτά σοκολάτα γάλακτος με πορτοκάλι και πιπέρι, αλλά και το παγωτό ρούμι με σταφίδα. Εσείς ποιο από αυτά θα επιλέγατε;
Διεύθυνση: Πρωτογένους 2, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 6981563511

Τούλα Γλυκές Γεύσεις

Και κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα παγωτό, το οποίο σίγουρα δεν θα έχετε δοκιμάσει πουθενά αλλού και το οποίο σίγουρα θα σας κάνει εντύπωση και πάμε στο Τούλα Γλυκές Γεύσεις, στο οποίο θα βρείτε ένα από τα πιο παράξενα παγωτά της πόλης. Ο λόγος για το διάσημο παγωτό μουστάρδα της Τούλας, το οποίο, είτε σας αρέσει-είτε δεν σας αρέσει η μουστάρδα, αξίζει να δοκιμάσετε.
Διεύθυνση: Ευτυχίδου 41, Αθήνα 11634
Τηλέφωνο: 2107218255

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω