MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα;

Οι MOb live στη Πειραιώς 260 – στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – ταινίες, συναυλίες, συζητήσεις και πολλά άλλα με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Mob
Monopoli Team

1. Το Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα” γιορτάζει τον Μαύρο Κινηματογράφο

The Arrival

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα”, το πρώτο από τα τέσσερα φεστιβάλ που οργανώνονται από τον Δήμο Αθηναίων, θα βιώσουμε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Ο κινηματογράφος έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα σύνορα και να ενώνει τις κοινότητες μέσα από κοινές εμπειρίες. Στον Mαύρο Κινηματογράφο και την τηλεόραση, οι ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς αντηχούν βαθιά, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές γνώσεις και προκαλώντας σημαντικές συζητήσεις. Έτσι, αυτό το Σάββατο, σε μια γιορτή του Μαύρου Κινηματογράφου, θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους Turning Point, The Arrival, Time To Go, Out of Many, ενώ θα διεξαχθεί και συζήτηση με συντονίστρια την Precious Obediah, ιδρύτρια του Afrosocially, και καλεσμένους τους Teanne Andrews (We Are Parable),  Joy Gharoro-Akpojotor (Παραγωγός “The Arrival”), Spyros Domazakis (Σκηνοθέτης), Menelaos Karamaghiolis (Κινηματογραφιστής), Eleni Nzanga (Ηθοποιός) και Maria Lafi (Σκηνοθέτρια). Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Σάββατο 13 Ιουλίου στις 18:30
The Demos Center, Ηπίτου 17, Πλάκα, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Δράμας: Οι 62 ελληνικές ταινίες της 47ης διοργάνωσης12.09.2018

2. Σερενάτα, στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσος Βεΐκου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024, με τίτλο Όμορφες νύχτες στην πόλη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει ένα ευχάριστο πρόγραμμα ανάλαφρης μουσικής με πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Με διευθυντή της ορχήστρας τον Νίκο Μαλιάρα, θα παρακολουθήσουμε μερικά από τα πιο κλασικά έργα, όπως τη Σερενάτα Μικρή Νυχτερινή μουσική του Μότσαρτ, τη Σερενάτα για έγχορδα του Δημήτρη Λιόλιου, τη Σερενάτα για έγχορδα του Τσαϊκόφσκι και 5 ελληνικούς χορούς για έγχορδα του Νίκου Σκαλκώτα.
Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21:00
Θέατρο Άλσος Βεΐκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTο Μονοπάτι των Δακρύων: Η Violet Louise στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας12.09.2018

3. Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι “112” στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα “Ενδελέχεια”, που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα αλλά και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του ’90, αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ στιχουργούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία. Συνοδοιπόροι στο μουσικό του ταξίδι είναι οι “112”-μία μουσική κολεκτίβα με σπουδαίους μουσικούς (Οδυσσέας Τζιρίτας, Δημήτρης Κοσκινάς, Παντελής Πέτρου, Ελένη Φουρλάνου, Νίκος Χριστόπουλος). Mια βραδιά γεμάτη από ελληνικές ροκ, και όχι μόνο, μελωδίες, μας περιμένει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.
Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς 2024: «Νύχτες αλληλεγγύης» με συναυλίες, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις12.09.2018

4. Δυο μουσικές βραδιές με μελωδίες από Σερβία-Μολδαβία και από τους Βερτζί Μαβί

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται συναυλίες, αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες, ξεχωριστές μουσικοχορευτικές βραδιές, μοναδικές παιδικές παραστάσεις, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2024, στο Άλσος Περιστερίου, στα Θέατρα Φοίνικα και Πολιτών, καθώς και στις πλατείες της πόλης. Αυτό το Σάββατο, η παραδοσιακή Ορχήστρα “Branko Radicevic” από την πόλη Ruma της Σερβίας και το φωνητικό σύνολο “Divertis” από τη Μολδαβία, μας μεταφέρουν την παράδοση από τις πατρίδες τους και την αγάπη τους για την Ελλάδα. Την Κυριακή οι Βερτζί Μαβί θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της έντεχνης σκηνής καθώς και από το λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο, ενώ μαζί τους θα είναι ο Δαμιανός και η ομάδα του.
Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:30
Άλσος Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 63

5. Οι «12 Πίθηκοι» και το «The Truman Show» από το Athens Open Air Film Festival

The Truman Show

Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από το φως του φεγγαριού επιφυλάσσει το 14ο Athens Open Air Film Festival. Το Σάββατο, θα προβληθεί στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων η ταινία «12 Πίθηκοι», μια ατρόμητα ρομαντική ταινία, καθώς ο ήρωας θα προτιμήσει τον θάνατο του ίδιου, των γύρω του και της ανθρωπότητας ολόκληρης προκειμένου να περάσει λίγο ακόμα χρόνο με την «αιώνια αγαπημένη» του. Την Κυριακή, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες, το «The Truman Show» και τον Τζιμ Κάρεϊ, σε ένα δυστοπικό σενάριο που σατιρίζει τον κόσμο του θεάματος και τη αναδυόμενης-το 1998- reality τηλεόρασης.
Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα – Είσοδος από Ιάκχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα προβολών του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

6. Live στην Πλατεία με τους MOb

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή. Σήμερα και αύριο, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους MOb στην Πειραιώς 260. Η μουσική των MOb περιγράφεται ως σταυροδρόμι μεταξύ electronic melodious jazz, kraut, filmic και exploratory post punk. Synthesizers, effects, loops, drones και τονικές αποκλίσεις μοιράζονται τον πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία του απαράμιλλου ηχητικού τοπίου του τρίο. Οι συνθέσεις του γκρουπ βασίζονται, κυρίως, σε ανοιχτές φόρμες, χρησιμοποιώντας τόσο τονικό όσο και μη τονικό γραμμικό υλικό, ενώ ο αυτοσχεδιασμός τείνει να ισορροπεί μεταξύ της παραγωγής μελωδικού υλικού και της δημιουργίας πολύπλευρων ηχητικών ατμοσφαιρών.
Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου στις 23:00
Πειραιώς 260

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφιέρωμα: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 202412.09.2018

7. Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Φώντα Λάδη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου στο Ελληνικό τιμά τον ποιητή, συγγραφέα, δημοσιογράφο Φώντα Λάδη, που αγαπήθηκε και μελοποιήθηκε από μεγάλους συνθέτες μας. Έναν ποιητή που έχει γράψει αριστουργήματα τα οποία τραγουδήθηκαν και ακόμα τραγουδιούνται χωρίς διάκριση, από όλες τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης. Ο Φώντας Λάδης θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουσγά και με τους επισκέπτες της Έκθεσης για τη ζωή και το έργο του. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Χρύσα Κωττάκη (πιάνο) και τον Νίκο Ανδρουλάκη (τραγούδι).Αφορμή για το αφιέρωμα στάθηκε η κυκλοφορία του cd με τραγούδια του νόμου και της τάξης, από τις Εκδόσεις Μετρονόμος, που οι επισκέπτες της έκθεσης θα βρουν στα περίπτερα της ΠΟΕΒ τόσο το cd όσο και την αντίστοιχη ποιητική συλλογή.
Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:30
Πλατεία Σουρμενών, Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος

8. Οι χορευτές Tango Amanti από τον Δήμο Βριλησσίων

Μια σειρά ανοιχτών για το κοινό συναυλιών σε πλατείες και πάρκα των Βριλησσίων τις Κυριακές του Ιουλίου ξεκινά η Φιλαρμονική του Δήμου Βριλησσίων. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Βασιάδη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου πλημμυρίζει με μουσική και όμορφες στιγμές χαλάρωσης, απόλαυσης και ψυχαγωγίας τις γειτονιές της Αθήνας. Από τους σαγηνευτικούς ρυθμούς της jazz, έως τις διαχρονικές μελωδίες της διεθνούς pop σκηνής, το πρόγραμμα των συναυλιών σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει μια αναζωογονητική μουσική ατμόσφαιρα. Αυτή τη Κυριακή στην Πλατεία Αναλήψεως, οι χορευτές του Tango Amanti θα μας χαρίσουν μια απολαυστική βραδιά.
Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21:00
Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις