MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΑ

Ask Not: Το νέο βιβλίο που μιλά για την κακομεταχείριση των γυναικών από τους Κένεντι

Η συγγραφέας Μορίν Κάλαχαν, ρίχνει μια κριτική ματιά στην «πραγματική κατάρα των Κένεντι».

Photo by Florida Memory on Unsplash
Photo by Florida Memory on Unsplash
Monopoli Team

Ασπρόμαυρο εξώφυλλο, κόκκινες πινελιές και ένας τίτλος που λέει «Ask Not» (Μη ρωτάς). Αυτό, είναι το συγκλονιστικό βιβλίο της ερευνητικής δημοσιογράφου, Μορίν Κάλαχαν, που μόλις κυκλοφόρησε και διερευνά τη σοκαριστική μεταχείριση των γυναικών από τους Κένεντι. Όπως γράφουν οι New York Times, σε αυτό το βιβλίο, «κυριαρχούν κακοί άνδρες που αδικούν καλές γυναίκες, τις απατούν, τις εγκαταλείπουν, τις μολύνουν, τις κάνουν αλκοολικές, τις αφήνουν για πεθάνουν, τις βιάζουν, τις ακρωτηριάζουν, τις σκοτώνουν».

Βασιζόμενη σε ένα ευρύ φάσμα πηγών, αλλά και σε δικό της, εκτενές ρεπορτάζ, η Κάλαχαν ρίχνει μια κριτική ματιά στην «πραγματική κατάρα των Κένεντι», μέσα από το πρίσμα των δυστυχισμένων και κακοποιημένων γυναικών στη ζωή τους. Η ίδια, εντοπίζει την πηγή του μισογυνισμού στον Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι και την ανιχνεύει βήμα-βήμα μέχρι τον JFK (Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι), τον RFK (Ρόμπερτ Φ. Κένεντι) και τον Τεντ Κένεντι, αλλά και τα παιδιά που απέκτησαν με τις συζύγους τους, τις οποίες η συγγραφέας παρουσιάζει ως «ταπεινωμένες» και «πολιτικά στηρίγματα», που οδηγήθηκαν στην τρέλα και τον αλκοολισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέριλιν Μονρόε: 20 πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για την κινηματογραφική ζωή της θρυλικής σταρ12.09.2018

Στην κορυφή, βρίσκεται η μητριάρχης Ρόουζ Φιτζέραλντ Κένεντι, η οποία γέννησε εννέα παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα που θα γινόταν ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και δύο μελλοντικούς γερουσιαστές.

Ο ζοφερός κατάλογος των γυναικών που βασανίστηκαν στα «χέρια» των Κένεντι, ξεκινάει από ρεπορτάζ δεκαετιών. Η Μέρι Τζο Κοπέκνι, η 29χρονη γραμματέας του Τεντ Κένεντι, ανασύρθηκε νεκρή από τα παγωμένα νερά των ακτών της Μασαχουσέτης, καθώς τη μέρα που τον συνόδευε, τον Ιούλιο του 1969, το αυτοκίνητο που εκείνος οδηγούσε έπεσε από τη γέφυρα του Τσαπακουίντικ Άιλαντ.

Ο Κένεντι ανέφερε το γεγονός στην αστυνομία την επομένη μέρα. Η Πάμελα Κέλι, το καλοκαίρι του 1973, εκσφενδονίστηκε από το τζιπ που οδηγούσε ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι, Ντέιβιντ, και έμεινε παράλυτη. Εκείνος, είχε ως ποινή ένα πρόστιμο εκατό δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι και μικροί αναγνώστες: 10 βιβλία που δεν θα αφήσουν από τα χέρια τους στις διακοπές12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία