MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Τα βιβλία του καλοκαιριού μας #1: 6 προτάσεις από τις Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο Ιούλιος φτάνει στα μέσα του και εμείς ψάχνουμε φρέσκιες λογοτεχνικές συντροφιές για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, παρέα με τις εκδόσεις Αγγελάκη!

Photo by Markos Mant on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Καλοκαίρι στο νησί, στο βουνό, στο χωριό ή την πόλη. Σημασία δεν έχει που θα το περάσουμε, αλλά ποιος θα μας κρατήσει συντροφιά τις ζεστές εκείνες ώρες που θα αναζητούμε τρόπους να χαλαρώσουμε, και η αλήθεια είναι πως καλύτερη επιλογή από τη λογοτεχνία ίσως και να μην υπάρχει, για πολλούς.

Γι’ αυτό και παρέα με τις εκδόσεις Αγγελάκη, είπαμε να ανακαλύψουμε τις 6 καλύτερες επιλογές που θα βρούμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων φέτος το καλοκαίρι, και αξίζουν χωρίς αμφιβολία μία θέση στη βαλίτσα και το κομοδίνο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ50 χρόνια Εκδόσεις Αγγελάκη: Μια πορεία με όραμα την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας12.09.2018

Το παρελθόν σου μου ανήκει – Κέλλυ Νικολαΐδου

Για τους λάτρεις των μυθιστορημάτων που κρύβουν στις σελίδες τους μυστήρια μπλεγμένα με το παρελθόν των ηρώων, το δημιούργημα της Κέλλυ Νικολαΐδου, “Το παρελθόν σου μου ανήκει” θα καταφέρει να σας συγκλονίσει και να κάνει τις ώρες χαλάρωσής στην παραλία, ακόμα καλύτερες.

Κάποια μυστικά ανήκουν στο παρελθόν για κάποιο λόγο. Η Πέτρα, η Ράνια και η Χλόη αυτό το γνώριζαν καλά, αφού το παρελθόν τους ήταν κοινό, και δυστυχώς για αυτές, πολύ δύσκολο. Φόβος, άγχος, απελπισία και πόνος τα συναισθήματά τους τότε, βρίσκουν τον δρόμο να ξανά χτυπήσουν την πόρτα των 3 παλιών φίλων, και να φέρουν για ακόμα μία φορά τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Τί έγινε στο παρελθόν που τόσο τις τρομάζει και απειλεί το μέλλον τους; Και φυσικά, ποιος να είναι αυτός που θέλει να τα βγάλει όλα στη φόρα χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες;

Λάχεσις – Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη

Το επόμενο μυθηστόρημα που θα συντροφεύσει όμορφα το καλοκαίρι μας, είναι η «Λάχεσις», της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, η οποία έδωσε στους αναγνώστες μία ιστορία για την ανάγκη των ανθρώπων να ονειρεύονται, και πάντα να κυνηγούν τους στόχους τους, καθώς ποτέ δεν είναι αργά για μία δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Η φράση “για κάποιο λόγο γίνονται όλα” ακούγεται πολύ συχνά όταν κάτι δεν πάει σύμφωνα με τα πλάνα μας. Πόση παρηγοριά μας δίνει όμως τελικά; Για την Άννα, η οποία από μικρή ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή της και το ονειρεύεται όσο τίποτε άλλο, η φράση αυτή είναι μαχαίρι στην πληγή, γιατί ποτέ της δεν είχε σκεφτεί πως τα όνειρά της θα ανατρέπονταν. Όμως, οι υποχρεώσεις της ενηλικίωσης τις περισσότερες φορές κάνουν τους ανθρώπους να παρεκκλίνουν από τους στόχους τους, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν λάθη του παρελθόντος βαραίνουν τους κληρονόμους αυτών που τα έκαναν. Η Άννα όμως δεν θέλει να τελειώσει έτσι η δική της ιστορία, με πόνο, βία και απελπισία. Θα μπορέσει άραγε να την βοηθήσει η μνήμη της προγιαγιάς της να πετάξει ότι την βαραίνει και να κυνηγήσει ξανά τα χαμένα της όνειρα;

Οι Σισιλιανοί – Κωνσταντίνος Καπότσης

Συνεχίζοντας στην ίδια διάθεση, για τους λάτρεις του μυστηρίου, μία ιδανική επιλογή θα ήταν “Οι Σισιλιανοί” του Κωνσταντίνου Καπότση, ένα μυθιστόρημα ταξίδι στον χρόνο, ο οποίος κρύβει ένα μυστικό που δεν πρέπει με τίποτα να βγει στο φως.

Τα μυστικά, τις περισσότερες φορές έχουν στα σπλάχνα τους μπόλικο σκοτάδι. Τα οικογενειακά μυστικά δε, σημαδεύουν τους ανθρώπους τόσο, που μέχρι και το τέλος της ζωής τους, τους στοιχειώνουν και τους κρατούν μακριά από τους ανθρώπους που αγαπούν. Στη συγκεκριμένη ιστορία, το παρελθόν θα καταφέρει να στοιχειώσει το παρόν και τους ανθρώπους του, γιατί τα μυστικά είναι θηλιά που πνίγουν τους κατόχους τους όσο και αν προσπαθούν να τρέξουν μακριά από αυτά, και έχουν το ταλέντο τελικά να εισάγουν και το νέο αίμα σε αυτά, ακόμα και αν αυτό δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη με τις άσχημες αναμνήσεις τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας; 5+1 βιβλία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων12.09.2018

Ο ψίθυρος της Ιθάκης – Κωνσταντίνος Καπότσης

Μένοντας στον ίδιο συγγραφέα, ένα ακόμα βιβλίο του Κωνσταντίνου Καπότση που θα μπορούσε να μας κρατήσει καλή συντροφιά φέτος το καλοκαίρι είναι “Ο ψίθυρος της Ιθάκης“, μία προσπάθεια να ρίξουμε μία ματιά στη συνέχεια της ιστορίας ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες της μυθολογίας, του Οδυσσέα.

Τί μπορεί να ψιθυρίζει η Ιθάκη στους επισκέπτες της; Μήπως να είναι η ιστορία του θρυλικού Οδυσσέα, που τόσα χρόνια πάλευε να φτάσει στην πατρίδα του; Πράγματι, για αυτό το κομμάτι της ιστορίας του ξέρουμε αρκετά, για το μετά όμως κανένας δε μας ενημέρωσε. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Η επιστροφή του ήρωα στην πατρίδα του ήταν επεισοδιακή, αλλά αυτά που τον περίμεναν εκεί ξεπέρασαν κάθε φαντασία, ειδικά όταν μία μεγάλη συμφορά τον απειλεί σύντομα. Ο Οδυσσέας θα μπει ξανά στο πλοίο και θα παλέψει αυτή τη φορά για την πατρίδα του, αλλά σχεδόν μόνος, με τους αγαπημένους του να του γυρνάνε την πλάτη. Όχι όμως για πολύ, καθώς όσο περνάει από το χέρι του, αυτή η έχθρα θα αλλάξει.

Κόκκινες Τουλίπες – Μαριάνθη Αποστολέλλη

Στους λάτρεις των ρομαντικών μυθιστορημάτων με μία δόση… δράματος, η Μαριάνθη Αποστολέλλη χάρισε τις “Κόκκινες Τουλίπες“, μία συγκινητική ιστορία για την αληθινή και ωμή πλευρά της ζωής και του έρωτα, αυτού που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια, όπως κάνουν και τα αποθέματα δύναμης αυτών που τον ζουν.

Πιο συγκεκριμένα, η συγγραφέας μας συστήνει την Άννα, μία δυναμική γυναίκα, που δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία της, ακόμα και όταν η καρδιά της πονάει. Ακόμα και τότε, αυτή βρίσκει τον τρόπο της να ανθίσει, αν και κάποιες φορές τα λουλούδια αυτά έχουν αγκάθια και απειλούν όποιον πάει να τα αγγίξει. Εκτός από έναν, τον εκλεκτό, που θα φέρει φως στη ζωή της ξανά και θα την γεμίσει ελπίδα και αγάπη. Τουλάχιστον αυτά υπόσχεται να κάνει, και η Άννα θα πρέπει να αποφασίσει αν τα λόγια του είναι άξια εμπιστοσύνης. Άλλωστε, δεν ψάχνει το άλλο της μισό, ολόκληρη δηλώνει και θέλει απλά άλλον ένα ολόκληρο άνθρωπο δίπλα της.

Πες τα ψυχή μου – Αργυρένια Πελεκάνου

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία και γεμάτο αγάπη και ελπίδα μας προτείνουν οι εκδόσεις Αγγελάκη για το καλοκαίρι, η ηρωίδα του οποίου γεννήθηκε με το χάρισμα να διακρίνει το κακό στα μάτια των ανθρώπων και να το θεραπεύει, αν και η ίδια το θεωρεί κατάρα. Ο λόγος για το «Πες τα ψυχή μου» της Αργυρένιας Πελεκάνου, το οποίο μας συστήνει τη Χρυσαφένια, η οποία κουβαλά την κληρονομιά της προγιαγιάς της και για αυτό θα χρειαστεί να αντιπαλέψει με πρόσωπα νοσηρά, να αναμετρηθεί με τις σκιές που βρίθουν στα βάθη τους και να δώσει τη μάχη της για να σώσει την ψυχή τους. Πρέπει όμως τώρα και η ίδια να κάνει το δικό της ταξίδι, να ψάξει, να βρει και να ξετρυπώσει τη μικρή Φένια από τις μνήμες της, να καταλάβει πού σκόνταψε, πού χάθηκε και τότε, να την τραβήξει από το χέρι, να της γιατρέψει τις πληγές και να την ανασύρει μαζί της στο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι σημαίνει να σέβεσαι το περιβάλλον; 10 βιβλία μάς μιλούν για την προστασία του περιβάλλοντος12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία