Η Telegraph περιγράφει το οικονομικό υπόβαθρο της οργάνωσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι σε ύφος που μας θυμίζει ραγισμένο πεζοδρόμιο της Αθήνας, με φόντο κάποια από τις σάπιες υποδομές των αγώνων του 2004.
Όπως αναλύει το μέσο, το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι αρμόδιες αρχές αλλά και η επιτροπή των Αγώνων για να επωμιστεί το εγχείρημα η εκάστοτε χώρα, δηλαδή η ενίσχυση της οικονομίας μέσω της εισροής κοινού/χορηγών, δεν ευσταθεί.
Στο άρθρο του, ο Matthew Lynn αναφέρεται σε δύο κύριους παράγοντες που καθιστούν τη διοργάνωση ζημιογόνο. Από τη μία το κατασκευαστικό και οργανωτικό κόστος, και από την άλλη μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία που πλήττει τον τουρισμό.
C’est marrant, mais à l’international, les journalistes ont bien compris que les Jeux de Paris sont un désastre économique (comme tous les JO)
La propagande du CIO et du Comité d’organisation, il faut arrêterhttps://t.co/zLYW1sUV4X
— Romain Molina (@Romain_Molina) July 14, 2024
Σε μία ειρωνική αντιστροφή των προβλέψεων, ο αρθρογράφος αναφέρει πως βλέπουμε το αντίθετο. Οι αναμενόμενες για την εποχή τουριστικές ροές βλέπουν δραματική πτώση, καθώς οι δυνητικοί «πελάτες» ακυρώνουν πτήσεις και κρατήσεις, για να αποφύγουν τα πλήθη που θα πλημμυρίσουν την πόλη για τους Αγώνες.
Αλλά αν η πόλη έχει κόσμο ανεξαρτήτως με τον λόγο της επίσκεψης τότε ποιο είναι το πρόβλημα; Πολύ απλά, οι συνηθισμένοι επισκέπτες αποτελούν πιο αξιόπιστο «κεφάλαιο» από αυτούς που ακολουθούν τους αγώνες, καθώς ξοδεύουν περισσότερο και συνήθως δεν επωφελούνται από παροχές.
Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.