MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
21
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν έρχεται από τον Άρη ο εγκληματίας, ο βιαστής, αυτός που σκοτώνει τη γυναίκα του. Είναι γείτονές μας» (vid)

Ο Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις έξι» και με αφορμή τη νέα του σειρά με τίτλο «Το Δίχτυ», μίλησε για την μυθοπλασία αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα.

Monopoli Team

Όσον αφορά στη νέα του σειρά «Το Δίχτυ» που έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ, ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε: «Είναι μια κοινωνική αστυνομική σειρά και προτάσσω το ‘κοινωνική’ γιατί δεν είναι μια σειρά όπου ο Πουαρό ή ο Σέρλοκ Χολμς προσπαθεί να βρει κάποιον ένοχο. Ο θεατής είναι κοινωνός, γνωρίζει ποιος έχει κάνει το έγκλημα. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που εκτέλεσε το έγκλημα, σε ποια κοινωνία μεγάλωσε; Δεν έρχεται από τον Άρη ο εγκληματίας, ο βιαστής, αυτός που σκοτώνει τη γυναίκα του, το παιδί που κοπανάει το άλλο παιδί στην αυλή του σχολείου, είναι γείτονές μας. Τα θέματα που μας απασχολούν στη σειρά είναι τα θέματα που απασχολούν και την κοινωνία μας σήμερα. Δηλαδή η εφηβική βία, η ενδοοικογενειακή βία, η διεμφυλική βία, το σκοτεινό διαδίκτυο, τα ναρκωτικά που είναι ένα διηνεκές πρόβλημα, η αρχαιοκαπηλία…».

«Το γεγονός ότι ξέρουμε τον δράστη δεν μειώνει το ενδιαφέρον, είναι άλλο το είδος της έρευνας. Να δούμε το γιατί και το πως έγινε. Ο άνθρωπος είναι το κέντρο μας. Είναι ένα είδος αστυνομικής λογοτεχνίας που υπάρχει πάρα πολύ», είπε για τη νέα σειρά που αποτελείται από συνολικά έξι επεισόδια των 80 λεπτών.

Και συνέχισε σχολιάζοντας τη σημερινή επικαιρότητα: «Πολλά πράγματα της σημερινής καθημερινότητας δεν τα είχαμε ποτέ σε αυτή την ένταση ή τουλάχιστον μπορεί να πεις κανείς ότι δεν δημοσιοποιούντο, γιατί μπορεί να συμβαίνει κι αυτό. Δηλαδή ότι παλαιότερα ο κόσμος δεν μίλαγε, άκουγε φωνές από το διπλανό διαμέρισμα και δεν έπαιρνε την αστυνομία. Αυτό συνέβαινε κατά κόρον. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται η δημοσιοποίηση, να τολμάει η γυναίκα να μιλήσει ή το κορίτσι που βιάστηκε να τολμάει να το πει. 

«Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα τέτοια περιστατικά παλαιότερα, πάντως η δημοσιότητα τώρα και το θάρρος των ανθρώπων είναι που έχει διαφοροποιήσει τα πράγματα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι τραγικό στο σχολείο γιατί αυτή τη στιγμή ο καθηγητής δεν έχει καμία αίγλη, καμία ισχύ και κανέναν σεβασμό. Δεν είναι τίποτα και γι’ αυτό δεν φταίει ο καθηγητής, αν και μπορεί να φταίει κατά περίπτωση, αλλά φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα που υποχρεώνει τα παιδιά απλά να μαθαίνουν απ’ έξω και να είναι απομνημονευτικές μηχανές. Δεν κρίνουν, δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, δεν διερωτώνται, δεν μαθαίνουν και απλώς απομνημονεύουν», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυγενία Ξυγκόρου για το ‘Προξενιό της Ιουλίας’: «Αν δεν είχα τον Μελέτη Ηλία, δεν ξέρω πώς θα ήμουν στις σκηνές βίας» (vid)12.09.2018

«Το θέλουμε το ‘μπράβο’ του κόσμου, είναι συγκινητικό. Σε κάνει να δακρύζεις η δοτικότητα του κόσμου. Πρέπει να έχεις λόγο γι’ αυτό που κάνεις. Εμείς θα λέγαμε για το ‘Δίχτυ’ πως το έγκλημα είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας. Η τηλεόραση έχει βελτιωθεί. Ο ανταγωνισμός έχει φέρει έργα με σοβαρή παραγωγή, δεν είναι ξεπετάγματα», σχολίασε χαρακτηριστικά σχετικά με τη μυθοπλασία στην τηλεόραση σήμερα και τις πλατφόρμες.

Περισσότερα από ShowBiz