MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Ο θεατής φεύγει ξαλαφρωμένος από το δράμα, γι’ αυτό και έχει στραφεί σε αυτό το είδος» (vid)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό 90,1 των Παραπολιτικών βρέθηκε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και μίλησε – μεταξύ άλλων – για την ανάγκη του κόσμου σήμερα να ταυτιστεί με το δράμα, αλλά και για τους ηθοποιούς που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς / Monopoli.gr
Monopoli Team

«Στη σημερινή εποχή και όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο θέατρο, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο θεατής έχει στραφεί προς το δράμα και την τραγωδία», ανέφερε ο ηθοποιός. «Έχει καταλάβει ο θεατής ότι ναι μεν από την κωμωδία φεύγει ψυχαγωγημένος, αλλά από το δράμα φεύγει ξαλαφρωμένος. Υπάρχει μια κάθαρση όταν παρακολουθεί δράμα. Ίσως ταυτίζεται με τα δικά του δράματα. Και στην κωμωδία συμβαίνει αυτό, αλλά εκεί υπάρχει κι ένα κλείσιμο ματιού προς τον θεατή. Ότι θα το πούμε αυτό το άσχημο που συμβαίνει στην τάδε οικογένεια, αλλά θα σας το πούμε για να γελάσουμε. Στο δράμα συμβαίνει η καταστροφή».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ηθοποιούς που στρέφονται στην πολιτική. «Δεν θα έμπαινα στην πολιτική αλλά δικαίωμά τους όσοι θέλουν να το κάνουν. Από τη στιγμή που πιστεύουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στα κοινά καλά κάνουν. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κακώς κάνουν και μπαίνουν, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Η Μελίνα Μερκούρη βοήθησε τον πολιτισμό. Μιλάμε για μια απίστευτη προσωπικότητα με εγκυκλοπαιδική μόρφωση. Δεν ήταν απλώς μια σταρ που αποφάσισε να μπει στην πολιτική, αλλά τα κατάφερε με αγώνες χρόνων. Ήξερε τι ήθελε, τι έκανε, είχε άποψη, είχε προσωπικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔον Κιχώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz