MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα

Sunset DJ sets στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες και πολλά άλλα, με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 15 έως τη Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Photo Pelagia Karanikola
Photo Pelagia Karanikola
Monopoli Team

1. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Ελένη Πασπαλά στο Θέατρο Κολωνού

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο Καλοκαίρι στην Αθήνα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Ελένη Πασπαλά θα μας χαρίσουν δυο μοναδικές μουσικές βραδιές, σήμερα και αύριο στο Θέατρο Κολωνού. Σήμερα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα μας παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, αλλά και τα πολύτιμα εκείνα τραγούδια που συνθέτουν τη μουσική μας περιουσία. Ρεμπέτικα, παραδοσιακά, λαϊκά, τραγούδια σπουδαίων συνθετών και δημιουργών, κλασικά και νεότερα, αλλά και εκείνα που αγαπήσαμε με τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση, όλα μπερδεύονται γλυκά σε μία συναρπαστική συναυλιακή πρόταση. Αύριο, η Ελένη Πασπαλά θα φέρει το καλοκαίρι στην πόρτα μας. Θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη την ερμηνευτική της γκάμα, θα μας “θυμίσει” τους Λωτοφάγους καθώς και τις Συνήθειες του Έρωτα, θα επισκεφθούμε μαζί της τη Ρωμαϊκή Αγορά χορεύοντας Χορούς των Άστρων – ενώ θα προσκαλέσει στην παρέα και άλλους αγαπημένους της δημιουργούς, όπως τη Mitchell, τον Cohen, τον Morrison και τον Wonder.
Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Ιουλίου στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων και Καπανέως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ελένη Τσαλιγοπούλου φέρνει το “Καλοκαίρι στην Αθήνα” στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού12.09.2018

2. Το Φάντασμα της Ελευθερίας και η Δοκιμή, δυο ταινίες για την Μεταπολίτευση, στο Μέγαρο Μουσικής

Το φάντασμα της ελευθερίας

Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την Μεταπολίτευση, μια νοητή γέφυρα που συνδέει την ιστορία με το παρόν στήνεται μέσω της μεγάλης οθόνης. Για πέντε βραδιές του Ιουλίου, το Πάρκο Ελευθερίας μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Την Τρίτη, θα προβληθεί η ταινία «Το φάντασμα της ελευθερίας» του Λουίς Μπουνιουέλ- μια από τις πιο αντισυμβατικές ταινίες του- και μας μεταφέρει μέσα από διάφορα περιστατικά, από την Ισπανία στην Γαλλία. Την Πέμπτη, θα παρακολουθήσουμε την «Δοκιμή», του Ζιλ Ντασέν. Η ταινία γυρίστηκε στα κρυφά, με ελάχιστο budget και σε διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, σε ένα στούντιο της Νέας Υόρκης. Μια φωνή αντίστασης Ελλήνων και φιλελλήνων της εποχής που ο καθένας από τη δική του «εξορία» θέλησαν να σταθούν απέναντι στη δικτατορία των Συνταγματαρχών.
Τρίτη 16 και Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21:15 και 21:00 αντίστοιχα
Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Δημοκρατία»: Μια έκθεση με αφορμή τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση στην Εθνική Πινακοθήκη12.09.2018

3. Sunset DJ sets στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κάθε Τετάρτη, τα Sunset DJ sets μας δίνουν ραντεβού στη βεράντα του Φάρου, τη στιγμή που ο ήλιος δύει. Με άκρως καλοκαιρινή διάθεση, αγαπημένοι μουσικοί παραγωγοί στέκονται πίσω από τα decks και «ντύνουν» το αστικό τοπίο με τη δική τους sunset ατμόσφαιρα, μέσα από γνώριμους αλλά και ανεξερεύνητους ήχους. Calypso ρυθμοί, χαλαρά beats και καλοκαιρινές μελωδίες, μας περιμένουν στο υψηλότερο σημείο του Φάρου, με φόντο το πορτοκαλί του ουρανού. Αυτή τη Τετάρτη, ο Σταύρος Διοσκουρίδης θα μας περιμένει με τη μουσική του στο ΚΠΙΣΝ, με φόντο τη θέα της πόλης το σούρουπο.
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 20:00
Φάρος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

4. Μίκης Θεοδωράκης: Τραγούδια αγώνα για την ελευθερία στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2024

Στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας διοργανώνεται Μεγάλη Συναυλία με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος μέσα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια Αγώνων για την ελευθερία. Στη συναυλία θα ακουσθούν εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επικά αλλά και εξαίσιες μελωδίες του. Ερμηνεύουν o Γεράσιμος Ανδρεάτος, o Παναγιώτης Πετράκης και η Χρυσηίδα, με σολίστ τον Μανώλη Καραντίνη.
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:00
Πολυχώρος Λιπασμάτων, Δραπετσώνα

5. Σκωτσέζικο Ντους, του Σωτήρη Τσόγκα στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024, με τίτλο Όμορφες νύχτες στην πόλη, θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση Σκωτσέζικο Ντους στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του θεατή, ο οποίος μερικές φορές, άθελά του ή και ηθελημένα, γίνεται μέρος της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας. Ένα έργο αφιερωμένο στην Χρύσα Σπηλιώτη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσόγκα.
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:00
Θέατρο Άλσους Βεΐκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

6. Οι «Πέντε κόκκινες τουλίπες» στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, επιφυλάσσει το 14ο Athens Open Air Film Festival. H αγαπημένη φεστιβαλική συνήθεια του καλοκαιριού έχει επιστρέψει και έως τον Σεπτέμβριο θα μας χαρίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, σε νέες τοποθεσίες και με σπουδαίο σινεμά. Τη Τετάρτη, στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, θα προβληθεί η ταινία «Πέντε κόκκινες τουλίπες». Στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας του παραγωγικότατου Ζαν Στελί, ένα αυτοκίνητο διανύει φρενήρες τη γαλλική εξοχή μέχρι που ο οδηγός του χάνει τον έλεγχο και το ρίχνει σε μια πέτρινη μάντρα. Ο άτυχος οδηγός είναι το πρώτο από τα θύματα ενός μεθοδικού δολοφόνου που ξεπαστρεύει έναν-έναν τους πρωτοπόρους του μεγαλύτερου ποδηλατικού αγώνα στον πλανήτη. Κοντά στα πτώματα αφήνει πάντα την υπογραφή του: μια κόκκινη τουλίπα.
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:30
Κήποι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα προβολών του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

7. Μια πολιτισμική ένωση λαών και ένα αφιέρωμα στον Πάνο Γαβαλά, από το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024, συνεχίζει να μας χαρίζει απολαυστικές μουσικές βραδιές, με ελεύθερη είσοδο. Την Τετάρτη, ο Αργύρης Παπαγεωργίου-ιδρυτικό μέλος και γνωστός ερμηνευτής από το λαϊκό συγκρότημα Τα παιδιά από την Πάτρα- παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο βάρδο και δημιουργό του λαϊκού μας τραγουδιού Πάνο Γαβαλά, ο οποίος υπήρξε φορέας μιας ιδιαίτερης αισθητικής σε ερμηνευτικό και συνθετικό επίπεδο και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του λαϊκού τραγουδιού της Ελλάδας. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Αργύρης Παπαγεωργίου και η Μαρίνα Μανωλάκου με τη συνοδεία του συγκροτήματος “Έμμελον”. Την Παρασκευή ​για άλλη μια φορά η Λατινική Αμερική συναντά την Ισπανία, την Κάτω Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα στο Θέατρο της Ρεματιάς. Στη σκηνή, 20 μουσικοί από Αργεντινή, Βολιβία, Κολομβία, Κούβα, Ελλάδα, Μεξικό, Περού, Βενεζουέλα και Χιλή θα συνταξιδέψουν με επαναστατικούς στίχους, όμορφες μελωδίες και έντονους ρυθμούς για να συναντήσουν άλλους ταξιδιώτες. Μια βραδιά αφιερωμένη στον λαό της Παλαιστίνης.
Τετάρτη 17 και Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς 2024: «Νύχτες αλληλεγγύης» με συναυλίες, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις12.09.2018

8. Προβολή της ταινίας «Απατεώνες και τζέντλεμεν» στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ΚΠΙΣΝ μας πάνε διακοπές, στην πιο όμορφη παραλία που βουτήξαμε ποτέ: αυτή της μεγάλης οθόνης. Αυτή τη Παρασκευή, θα προβληθεί η ταινία «Απατεώνες και τζέντλεμεν». Στον νότο της Γαλλίας, δύο απατεώνες, ο ένας βελούδινος και εκλεπτυσμένος από την Αγγλία, ο έτερος δευτέρας διαλογής Αμερικανός κομπιναδόρος, βάζουν ένα στοίχημα. Ο πρώτος που θα κατορθώσει να αποσπάσει 50.000 δολάρια από την επόμενη γυναίκα που θα συναντήσουν θα είναι ο νικητής, ενώ ο χαμένος θα αναγκαστεί να φύγει από την πόλη. Ο Στιβ Μάρτιν και ο Μάικλ Κέιν παραδίδουν εκπληκτικές ερμηνείες σε μια ξεκαρδιστική ταινία που αρνείται πεισματικά να στρογγυλέψει τις γωνίες των -όχι και τόσο γοητευτικών- χαρακτήρων της. Μια πνευματώδης, πρωτότυπη και ντελιριακή κωμωδία, όπου δύο κολοσσιαίοι ηθοποιοί συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος θα μας κλέψει την καρδιά.*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

9. To Yoel Soto Group και η Ειρήνη Αραμπατζή live στην Πλατεία της Πειραιώς 260

Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή. Φέτος, φιλοξενεί ακόμη περισσότερα μουσικά σχήματα προτείνοντας μια ποικιλία μουσικών στιλ, από τζαζ, φανκ και σόουλ μέχρι ποπ, λάτιν και ηλεκτρονική μουσική. Τα λάιβ θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος της Πειραιώς 260 μετά τις παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο. Αυτή τη Παρασκευή, το Yoel Soto Group θα συμπράξει με την Ειρήνη Αραμπατζή-ταλαντούχα Ελληνίδα τραγουδίστρια που έχει μεγαλώσει στο Βέλγιο- και θα χρωματίσουν τη βραδιά με πρωτότυπες εκδοχές παλιών τραγουδιών από την Κούβα, τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα.
Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 23:00
Πειραιώς 260

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις