MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου

Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Parallax: Η αιχμηρή παράσταση του Κορνέλ Μουντρούτσο στην Πειραιώς 260

Ο παγκοσμίου φήμης Ούγγρος σκηνοθέτης Κορνέλ Μουντρούτσο επέστρεψε φέτος για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Πειραιώς 260 με το «Parallax», τη νέα του αιχμηρή παράσταση. Μια ουγγρική οικογένεια συγκρούεται. Τρεις διαφορετικές γενιές διαφωνούν για εξαιρετικά επίκαιρα και επώδυνα ζητήματα ταυτότητας και διαφορετικότητας. Ο πολυβραβευμένος Κορνέλ Μουντρούτσο μαζί με τον ουγγρικό θίασο Proton Theatre εξερευνούν επί σκηνής αν και πώς μπορούν να συνυπάρξουν η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και η ανάγκη για ατομική ελευθερία. Παίζουν: Lili Monori Éva, Emőke Kiss-Végh Léna, Erik Major Jónás, Roland Rába Márk κ.α.
Δευτέρα 15/7 στις 21:00
Διακεκριμένη ζώνη: 40€, Ζώνη Α: 5-30€, Ζώνη B: 5-20€
Πειραιώς 260, Καλλιθέα

2. Οι Παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα – καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, έχουν επιστρέψει για λίγες μόνο παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα. Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Δευτέρα 15/7 στις 21:00
20€
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη & Κυρά Της Ρώ, Νίκαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το X μέχρι το Μandy: 10 ταινίες που θα σας βάλουν στο απόλυτο κλίμα του slasher summer12.09.2018

3. Οκτώ Γυναίκες, του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών με μια αχτύπητη γυναίκεια ομάδα ηθοποιών: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου και Μαρίζα Τσάρη. Μια έπαυλη. Ένα πτώμα. Οκτώ γυναίκες. Κανένα άλλοθι. Εσύ μπορείς να βρεις τη δολοφόνο; Η παράσταση παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη.
Δευτέρα 15/7 στις 21:00
20€ γενική είσοδος. 17€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

Συναυλίες

4. Οι Pink Martini στις Rockwave Nights 2024

Οι Pink Martini, η “μικρή αλλά συνάμα μεγάλη ορχήστρα” από το Πόρτλαντ, ανεβαίνουν στον Λυκαβηττό απόψε για να μας κεράσουν το μεθυστικό κοκτέιλ τους από κλασικούς ήχους, λάτιν, παραδοσιακή ποπ και τζαζ μελωδίες σε ένα ξέφρενο καλοκαιρινό πάρτι. Το πολυμελές σχήμα με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά επιστρέφει στο κορυφαίο venue της πόλης για να μας ξυπνήσει αναμνήσεις του εκρηκτικού live του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Δευτέρα 15/7 στις 21:00
Από 49,50 έως 99€
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λυκαβηττός που θυμάμαι: 9 guru των live ανακαλούν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του θεάτρου12.09.2018

Εκθέσεις

5. Ένα Ταξίδι στο Μπουλιάγκα: Έκθεση της Σίγκριντ Νασούφη στην Γκαλερί Έρση

H Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Σίγκριντ Νασούφη,«Ένα Ταξίδι στο Μπουλιάγκα». Τον Μάρτιο του 2022 ο αγαπημένος σύζυγος της Σίγκριντ Νασούφη, απεβίωσε. Έτσι τον Σεπτέμβριο, η ίδια ξεκίνησε – μαζί με τον γιο της – ένα μεγάλο ταξίδι στο Μπουλιάγκα ντι Τρασκουέρα—ένα μαγευτικό μέρος που διατηρείται ζωντανό και είναι ιδανικό για κάποιον που αναζητά ένα είδος επαναφοράς. Μετά την επιστροφή στην Αθήνα, η Νασούφη δημιούργησε μια σειρά από δώδεκα έργα με έμπνευση από το ταξίδι. Άφησε τα λόγια στην άκρη και δημιούργησε μια σειρά από τοπία με βοηθό τη φωτογραφία και οδηγό τη μνήμη. Ζωγράφισε την απουσία.
Εγκαίνια: Δευτέρα 15/7, 19:00-22:30, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:30 με 15:00 και 17:30 με 20:30 και Σάββατο 11:30 με 15:00
Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4, Κολωνάκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις