MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

12 γραφικές Χώρες του Αιγαίου που θα σας μείνουν αξέχαστες

Πανέμορφες Χώρες στα νησιά του Αιγαίου για ατελείωτες καλοκαιρινές βόλτες.

Monopoli Team

Δαιδαλώδη σοκάκια που οδηγούν σε πλατείες, εκκλησάκια και κρυφές αυλές με γεράνια και μπουκαμβίλιες. Ανεμόμυλοι και κάστρα που ατενίζουν το βαθύ μπλε του Αιγαίου. Γραφικοί οικισμοί που κρατούν μέσα τους την καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού. Από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες μέχρι τις Σποράδες, ξεχωρίσαμε μερικές από τις πιο όμορφες και ατμοσφαιρικές Χώρες του Αιγαίου, οι οποίες αποτελούν από μόνες τους λόγο για να ταξιδέψουμε στα συγκεκριμένα νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝησιά Αργοσαρωνικού: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες τους12.09.2018

Αστυπάλαια

Πηγή: Shutterstock

Χτισμένη πάνω σε βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα, δημιουργώντας δύο κόλπους, του Πέρα Γιαλού και του Λιβαδιού, η Χώρα της Αστυπάλαιας είναι μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες νησιών στο Αιγαίο. Με τα κατάλευκα σπίτια της, τα στενά δρομάκια και τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, μοιάζει με Χώρα των Κυκλάδων και ας ανήκει στα Δωδεκάνησα. Στην κορυφή της στέκεται το βενετσιάνικο κάστρο, χτισμένο από την οικογένεια Querini τον 13ο αιώνα. Ξεχωρίζει καθώς φτάνεις στο νησί και σε καθηλώνει ακόμα περισσότερο καθώς ανεβαίνεις μέσα από τα στενά σοκάκια και τα σκαλοπάτια- η θέα που απλώνεται μπροστά σου είναι μοναδική.

Πάτμος

Πηγή: Shutterstock

Το ταξίδι στην Πάτμο ίσως να σας φαίνεται αρκετά χρονοβόρο, όμως αξίζει τον κόπο. Η Χώρα της Πάτμου είναι μία από τις πιο ατμοσφαιρικές του Αιγαίου. Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια, με τις πέτρινες καμάρες και τις ανθισμένες αυλές θα σας το επιβεβαιώσει. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ένα μοναστήρι με σπουδαία ιστορία και αρχιτεκτονική, το οποίο σε εντυπωσιάζει με το που το δεις από μακριά. Ο χώρος αποπνέει μια ηρεμία, ενώ η θέα στο Αιγαίο κόβει την ανάσα. Μοναδική εμπειρία είναι η επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, που βρίσκεται στη διαδρομή από το λιμάνι της Σκάλας προς τη Χώρα. Νιώθεις μοναδική γαλήνη μέσα σε αυτή τη σπηλιά όπου, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη.

Φολέγανδρος

Πηγή: Shutterstock

Η Χώρα της Φολεγάνδρου μοιάζει με σκηνικό θεάτρου. Χτισμένη στα 200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, απλώνεται μέσα και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στο χείλος του γκρεμού. Τα σπίτια με τις μικρές ασπρισμένες αυλές, τα γραφικά δρομάκια, η εντυπωσιακή θεά προς το Αιγαίο και οι πολλές πλατείες με τα μαγαζιά όπου συγκεντρώνονται όλοι οι ντόπιοι και οι επισκέπτες, θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε από το νησί. Ακολουθήστε το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία της Πούντας για να ανεβείτε στην κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας – ιδανικά αργά το απόγευμα για να απολαύσετε το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Αμοργός

Πηγή: Shutterstock

Χτισμένη στο κέντρο του νησιού, ώστε να μην είναι ορατή από τη θάλασσα, η λαβυρινθώδης Χώρα της Αμοργού είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Ο οικισμός έχει αναπτυχθεί γύρω από έναν ψηλό βράχο πάνω στον οποίο βρίσκεται το ενετικό κάστρο. Η βόλτα στα κατάλευκα σοκάκια της θα σας αποκαλύψει παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής σπίτια με πολύχρωμες πόρτες, αυλές που μοσχομυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί, σκεπασμένα περάσματα, ανεμόμυλους, αμέτρητες εκκλησίες και παραδοσιακά καφενεία που είναι ιδανικά για παρεΐστικα ξενύχτια με ψημένη ρακή.

Ανάφη

Πηγή: Shutterstock

Μικρή, γραφική και κατάλευκη, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι, σε υψόμετρο 260 μέτρων, σαν ένα μπαλκόνι που αιωρείται πάνω από το Αιγαίο, η Χώρα της Ανάφης έχει φανατικούς θαυμαστές κι όχι άδικα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι τα πολυάριθμα θολωτά μονόχωρα σπίτια με τα μπλε παράθυρα, ενώ τα στενά σοκάκια της οδηγούν στο παλιό ενετικό κάστρο που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού. Στα αξιοθέατα της Χώρας της Ανάφης ανήκουν και οι γραφικοί ανεμόμυλοι που βρίσκονται στην πλαγιά του λόφου.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί