MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

3η σεζόν “The Bear” και ώρα για binge-watching: «Δένουμε τις ζώνες μας» για μια διαδρομή γεμάτη ανατροπές

Η τρίτη σεζόν του “The Bear” καταφθάνει από τις 17 Ιουλίου στο Disney+ κι εμείς θυμόμαστε όλα όσα έγιναν στις δύο προηγούμενες, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουμε όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα.

Φωτεινή Νικολίτσα | 16.07.2024

Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε ήδη κάνει binge-watching τη δεύτερη σεζόν του The Bear, της πολυβραβευμένης σειράς του FX από τον Christopher Storer, με τον Jeremy Allen White στον ρόλο του Carmen ή «Carmy» Berzatto, ενός επιτυχημένου σεφ που επιστρέφει στο Σικάγο για να αναλάβει το σαντουιτσάδικο του εκλιπόντος αδερφού του. Οι δύο πρώτες σεζόν φεύγουν «σαν νερό», κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί και με την τρίτη σεζόν που βγαίνει ολόκληρη στις 17 Ιουλίου στην πλατφόρμα του Disney+, όπου φιλοξενούνται και οι προηγούμενες.

Κι ενώ στις κατηγορίες των βραβείων εντάσσεται στις κωμικές σειρές -και ναι, έχει πολλές χιουμοριστικές στιγμές- δύσκολα παραβλέπουμε το πόσο «βαριά» σειρά μπορεί να αποδειχθεί. Οι χαρακτήρες της έρχονται αντιμέτωποι με τα τραύματα του παρελθόντος και με την σκληρή απόφαση να αλλάξουν προς το καλύτερο. Αν προσθέσουμε και το αγχωτικό περιβάλλον της κουζίνας, γεμάτο φωνές και εντάσεις, τότε σίγουρα «δένουμε τις ζώνες μας» για μια διαδρομή γεμάτη σκαμπανεβάσματα.

Ο δεύτερος κύκλος έκλεισε με την αγωνία «στο κόκκινο» και την τρίτη σεζόν να ανανεώνεται πολύ σύντομα ενώ, ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν! Επομένως, ας φρεσκάρουμε την μνήμη μας σχετικά με την πρώτη και τη δεύτερη κι ας δούμε τι μας περιμένει στην τρίτη…

1η & 2η σεζόν… με λίγα λόγια

Στην πρώτη σεζόν, συναντάμε τον «Carmy» Berzatto (Jeremy Allen White) να επιστρέφει στο Σικάγο, όπου μεγάλωσε, προκειμένου να αναλάβει την επιχείρηση του αδερφού του, Mikey (Jon Bernthal), ο οποίος αυτοκτόνησε απροσδόκητα. Πρόκειται για ένα μικρό μαγαζί με σάντουιτς, το οποίο διηύθυνε με τον ξάδερφό τους, «Richie» Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach). Η κατάσταση στο μαγαζί δεν συγκρίνεται με τα καλά εστιατόρια που είχε συνηθίσει να δουλεύει ο Carmy ως σεφ. Το προσωπικό δεν γνωρίζει τους βασικούς κανόνες μιας κουζίνας και δεν έχει μεγάλη προθυμία να μάθει. Ο δε ξάδερφος είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και οι καβγάδες των δύο ξαδερφών είναι το λιγότερο επικοί!

Πρώτη σεζόν "The Bear"

Πρώτη σεζόν “The Bear”

Η χαραμάδα ελπίδας για τον Carmy είναι η νεαρή σεφ Sydney Adamu (Ayo Edebiri), η οποία διαθέτει όλον τον επαγγελματισμό, την όρεξη και την οργάνωση που χρειάζεται ο Carmy. Πέρα από το βάρος του πένθους για τον αδερφό του και το προσωπικό της κουζίνας διαρκώς σε άρνηση, τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από την επιχείρηση είναι τέτοια που σμιλεύουν τον Carmy σε μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Κι εκρήγνυται στο τέλος της πρώτης σεζόν, με αποτέλεσμα η Sydney να φεύγει από το μαγαζί. Βέβαια, η σεζόν κλείνει με την ομάδα να βρίσκει κρυμμένα μετρητά του Mikey μέσα σε κονσέρβες ντομάτας.

Στην δεύτερη σεζόν, ο Carmy πείθει την Sydney να γυρίσει με την προοπτική να ανοίξουν ένα καλό εστιατόριο όπως το ονειρεύονται. Η εγκυμονούσα αδερφή του, Natalie (Abby Elliott), αναλαμβάνει να τρέξει το μαγαζί και ο θείος τους, τους δανείζει κι άλλα χρήματα με τον όρο πως αν δεν πάνε σύντομα καλά, θα το πουλήσει. Στην σεζόν αυτή η μαγειρική δεν είναι στο προσκήνιο. Στο μαγαζί γίνονται ριζικές ανακαινίσεις, ο Carmy με την Sydney προσπαθούν να φτιάξουν το καλύτερο μενού ενώ εκείνος συναντά τον εφηβικό του έρωτα, την Claire (Molly Gordon) και διστακτικά γίνονται ζευγάρι. Τα μέλη του προσωπικού στέλνονται για εκπαίδευση, με την Tina (Liza Colón-Zayas) να αποδεικνύεται πολύ παθιασμένη και τον Marcus (Lionel Boyce) εξαιρετικό ζαχαροπλάστη. Ακόμη κι ο Richie πηγαίνει για εκπαίδευση στο “Ever”, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, όπου δείχνει τα πρώτα σημάδια αλλαγής στην μέχρι τώρα απαράδεκτη και αδιόρθωτη συμπεριφορά του.

Δεύτερη σεζόν "The Bear"

Δεύτερη σεζόν “The Bear”

Και στο τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, το νέο τους εστιατόριο ανοίγει. Η πίεση είναι εμφανής και ως θεατές έχουμε μια διαρκή εποπτεία τόσο της κουζίνας, όσο και της σάλας. Αλλά στο “The Bear” δεν είναι διόλου δύσκολο η πίεση να μετατραπεί σε χάος! Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο του Carmy, ο οποίος κλείνεται στο ψυγείο και η κοπέλα του τον ακούει να λέει κάτι του στιλ «η σχέση με μάρανε»

Η 3η σεζόν… με λίγα λόγια

Σύνοψη & επεισόδια

Σύνοψη: Ο Carmy, η Sydney και ο Richie εργάζονται σκληρά για να μετατρέψουν το “The Bear”, το βρώμικο σαντουϊτσάδικό, σε εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, ενώ παράλληλα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν την επιχείρηση ζωντανή. Πρόκειται για μια καθημερινή, αποτυχημένη μάχη στον χώρο της εστίασης. Ο Carmy πιέζει τον εαυτό του περισσότερο από ποτέ και απαιτεί την τελειότητα από το προσωπικό του, το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στην πίεση.

Η προσπάθεια του προσωπικού για γαστρονομική αριστεία θα αναβαθμίσει το επίπεδό τους και θα δοκιμάσει τους δεσμούς μεταξύ τους, που κρατούν το εστιατόριο ενωμένο. Όσο τα μέλη της ομάδας πληθαίνουν, κάθε ένα προσπαθεί να εκτελεί τον ρόλο του, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Στον κλάδο της εστίασης, δεν πατάς ποτέ σε σταθερό έδαφος, και σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο προκύπτουν νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Οι σεφ έχουν μάθει ότι κάθε δευτερόλεπτο μετράει, αλλά στο νέο κύκλο θα μάθουμε αν έχουν αυτό που χρειάζεται για να αντέξουν μέχρι την επόμενη μέρα.

Επεισόδια & σκηνοθέτες:

1. “Tomorrow”, Christopher Storer
2. “Next”, Christopher Storer
3. “Doors”, Duccio Fabbri
4. “Violet”, Christopher Storer
5. “Children”, Christopher Storer
6. “Napkins”, Ayo Edebiri
7. “Legacy”, Joanna Calo
8. “Ice Chips”, Christopher Storer
9. “Apologies”, Christopher Storer
10. “Forever”, Christopher Storer

Ακόμη μια ταραχώδης σεζόν

Καθώς η τρίτη σεζόν κυκλοφόρησε ήδη στην πλατφόρμα του Hulu στο εξωτερικό από τις 26 Ιουνίου, έχουν ήδη γραφτεί πολλά στο ίντερνετ. Απ’ ότι φαίνεται, θα είναι και πάλι μια βαρύγδουπη ατμόσφαιρα που τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα δεν θα λυθούν ακόμη -ή ενδέχεται να προστεθούν κι άλλα. Επιστρέφουμε, βέβαια, και σε ρυθμούς κουζίνας, που σημαίνει φωνές, άγχος, τσακωμοί, παρεξηγήσεις. Δεν θα είναι κι εύκολο να κρατηθεί ένα fine dining εστιατόριο σε υψηλό επίπεδο, τη στιγμή που μάλιστα οι ιδιοκτήτες του, έχουν βάλει στο μάτι ένα αστέρι Michelin.

"The Bear"

“The Bear”

Το καλό είναι ότι ο Carmy βγαίνει από το ψυγείο! Ο Jeremy Allen White δήλωσε για τον χαρακτήρα του στην τρίτη σεζόν ότι «Νομίζω ότι ο Carmy κάνει όσα κάνει, ότι δηλαδή κάπως πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά και προσπαθεί πολύ να προκαλέσει τον εαυτό του και με το να το κάνει αυτό, προκαλεί πολύ και τον κόσμο γύρω του. Και νομίζω γίνεται και κάπως μεγάλη πρόκληση να βρίσκονται γύρω του».

"The Bear"

“The Bear”

Αλλά και για τον ξάδερφο Richie δεν θα είναι απλά τα πράγματα. «Χαίρομαι που η αποτύπωση αυτού του χαρακτήρα δεν είναι τόσο βασική και τηλεοπτική, που περνάει τεσσερισήμισι μέρες σε ένα μισελενάτο εστιατόριο και ξαφνικά γίνεται μια μεταμόρφωση τύπου Σταχτοπούτα και είναι κάποιος άλλος…δεν τα χάφτω αυτά» δήλωσε ο Ebon Moss-Bachrach που τον υποδύεται. Και πράγματι, η σειρά μέχρι στιγμής έχει χτίσει δυνατούς, πολύπλευρους και αληθινούς χαρακτήρες. Αν ο Richie άλλαζε από τη μια μέρα στην άλλη, θα χανόταν αυτός ο ρεαλισμός και η ωμή πραγματικότητα που προσφέρει απλόχερα το “The Bear” στους θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι σειρές «Chicago Fire» & «Chicago Med» επέστρεψαν στο FX Life12.09.2018

Το επεισόδιο που σκηνοθέτησε η Ayo Edebiri

Η Ayo Edebiri ή αλλιώς η Sydney της σειράς, ανέλαβε να σκηνοθετήσει το έκτο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο “Napkins”, το οποίο αποτελεί και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Καθώς στην τρίτη σεζόν θα συναντήσουμε πολλά flashback σε αναμνήσεις των χαρακτήρων, το επεισόδιο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόκειται για μια αναδρομή στο πώς η Tina βρέθηκε να δουλεύει στο σαντουιτσάδικο του αδερφού Berzatto. Μάλιστα, στο επεισόδιο παίζει και ο άντρας της ηθοποιού Liza Colón-Zayas, ο David Marrero, ενσαρκώνοντας και εδώ τον άντρα της, David.

"The Bear"

“The Bear”

Σχετικά με την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, η Ayo Edebiri σχολίασε «Το να σκηνοθετείς είναι φοβερό. Το λάτρεψα. Είναι σαν όνειρο να δουλεύεις με το συνεργείο σαν ηθοποιός. Και μετά, σαν προέκταση μέσω της σκηνοθεσίας αυτό το συναίσθημα ενισχύθηκε. Ήμουν τόσο εντυπωσιασμένη και συγκινημένη κάθε μέρα. Κι έπειτα, καλέστηκα να σκηνοθετήσω τους αγαπημένους μου ηθοποιούς στον κόσμο και το ένιωσα σαν ένα masterclass αλλά και σαν δώρο». 

Και για το πώς προέκυψε να σκηνοθετήσει, η Edebiri απάντησε «Γνώρισα τον Chris όταν ήμουν περίπου είκοσι, εικοσιένα και μου λέει ‘είσαι σκηνοθέτης’ και του απαντάω ‘όχι, νομίζω ότι απλώς χώνω την μύτη μου παντού και είμαι ισχυρογνώμων’ αλλά αυτός συνέχισε ‘Είσαι σκηνοθέτης, Όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο, έλα από το σετ. Ρώτα με ερωτήσεις. Όποτε είσαι σε άλλο σετ, κάνε ερωτήσεις στον σκηνοθέτη. Απλώς παρακολούθησε και μάθε και βάλ’ τα στον εγκέφαλό σου, μπορείς να το κάνεις’». Κι έπειτα εκείνη καλέστηκε να σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο στην σεζόν και κατέληξαν σε αυτό που ήθελε κι εκείνη περισσότερο.

"The Bear"

“The Bear”

Οι guest stars αυτής της σεζόν

Σε κάθε σεζόν και ιδιαίτερα στη δεύτερη, συνηθίσαμε να συναντάμε κάποιους γνωστούς ηθοποιούς σε guest εμφανίσεις. Τα σημαντικότερα ονόματα της περασμένης σεζόν θα εμφανιστούν και αυτή τη φορά. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει η συγκλονιστική Jamie Lee Curtis ως Donna, μητέρα του Carmy ή ο Jon Bernthal ως ο αδερφός του Carmy, Mikey ή η Olivia Colman ως Terry, η φανταστική executive chef του εστιατορίου “Ever” και ο Will Poulter ως Luca, ο οποίος έμαθε τον Marcus να φτιάχνει γλυκά υψηλών απαιτήσεων. Αλλά επανέρχονται κι άλλοι ηθοποιοί, με ακόμη μικρότερη συμμετοχή στην περασμένη σεζόν, όπως ο Joel McHale ως David Fields, ο σεφ που τραυμάτισε ψυχικά τον Carmy, η Gillian Jacobs ως Tiffany, η πρώην γυναίκα του Richie, ο John Mulaney ως Stevie, ένας ακόμη Berzatto ξάδερφος και η Sarah Ramos ως Jessica, η οποία ανέλαβε την εκπαίδευση του Richie στο “Ever”.

"The Bear"

“The Bear”

Ακόμη, προστίθενται και νέα ονόματα όπως ο John Cena ως Sammy Fak, συγγενής των Fak, ο Josh Hartnett ως Frank, ο αρραβωνιαστικός της Tiffany και ο David Zayas ως David Marrero, άντρας της Tina, όπως ήδη αναφέρθηκε. Αξιοσημείωτη είναι και η εμφάνιση του Chris Zucchero, ο οποίος παίζει έναν προμηθευτή του Carmy, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο ιδιοκτήτης του Mr. Beef, το οποίο αποτελεί την έμπνευση όλης της σειράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Bear: Ο τρίτος κύκλος της βραβευμένης με Emmy σειράς στο Disney +12.09.2018

Αλλά καθώς μιλάμε για fine dining, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ορισμένοι αληθινοί σεφ, οι περισσότεροι εκ των οποίων έπαιξαν τους εαυτούς τους. Αναφέρουμε επιγραμματικά τους Dave Beran (ιδιοκτήτη του Pasjoli στην Santa Monica), Daniel Boulud (ιδιοκτήτη του “Daniel”), Thomas Keller (ιδιοκτήτη πολλών εστιατορίων), Wylie Dufresne (ιδιοκτήτη των WD50 και Stretch Pizza), Kevin Boehme (ιδιοκτήτη των Boka Restaurant Group), Will Guidara (ιδιοκτήτη εστιατορίων, συγγραφέα του βιβλίου “Unreasonable Hospitality” συμπαραγωγού και συμβούλου στο “The Bear”), Genie Kwon, (ιδιοκτήτρια του Kasama και συμβούλου της σειράς), Malcolm Livingston II (υπεύθυνος για τα γλυκά στο Noma), Anna Posey (ιδιοκτήτρια του Elske), Rosio Sanchez (εργάστηκε ως σεφ στα γλυκά του Noma) και Christina Tosi (ιδιοκτήτρια του Milk Bar). Ακόμη, ο Paulie James, ιδιοκτήτης του Uncle Paulie’s Deli στο Λος Άντζελες εμφανίζεται ως Chuckie αλλά και ο Adam Shapiro παίζει τον σεφ της κουζίνας του “Ever” με το ίδιο όνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ νεαρή γυναίκα και η θάλασσα: Η καθηλωτική αθλητική βιογραφία έρχεται στο Disney+12.09.2018

Ώρα για binge-watching

Εφόσον φτάσατε μέχρι εδώ, πάει να πει πως είστε έτοιμοι για μια ασταμάτητη θέαση της τρίτης σεζόν του “The Bear” στο Disney+. Ή και με διαλείμματα, εσείς επιλέγετε! Άραγε θα καλύψει αυτή η σεζόν όλα όσα αναμένουμε; Θα ξεπεράσει τις δύο προηγούμενες; Ένας τρόπος υπάρχει για να μάθουμε…

Περισσότερα από Cine News