MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Copa America: Η Σακίρα ξεσήκωσε το Μαϊάμι και… μας ξύπνησε μνήμες

Ντυμένη στα ασημί και ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες της επιτυχίες η Σακίρα έκλεψε την παράσταση σε ακόμη μια ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Μιλένα Αργυροπούλου | 16.07.2024

Μπορεί η πατρίδα της να μην τα κατάφερε και τελικά η Αργεντινή να έφυγε νικήτρια από το Hard Rock Stadium του Μαϊάμι στον τελικό του Copa America, ωστόσο το μουσικό σόου που η Σακίρα προσέφερε στο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα, που αποτέλεσε μάλιστα και το πρώτο half-time show στην ιστορία της διοργάνωσης, ήταν αρκετό για να την στέψει για ακόμη μια φορά… πρωταθλήτρια ακόμα μιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Η “γυναίκα-λύκαινα”, όπως συχνά αυτοαποκαλείται -εξου και τα φαντασμαγορικά εφέ με πρόσωπα λύκων επάνω στη σκηνή – ερμήνευσε τέσσερις από τις διασημότερες επιτυχίες της και φυσικά δεν παρέλειψε να φωνάξει προς τιμήν της γενέτειράς της, “Te quiero Colombia” (Σ’ αγαπώ Κολομβία), βάζοντας “φωτιά” στην αρένα του Μαϊάμι.

To “Hips don’t lie”, ίσως η μεγαλύτερή της επιτυχία, ήταν το πρώτο κομμάτι που ακούστηκε, ακολούθησε το “Te Felicito”, μια συνεργασία της σταρ με τον Rauw Alejandro, στη συνέχεια το ντουέτο της με την επίσης Κολομβιανή Karol G, “TQG”, και τέλος το επίσημο τραγούδι για το φετινό Κόπα Αμέρικα, “Puntería”, στο οποίο συμμετέχει και η Cardi B. Το κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε η Σακίρα με τίτλο “Las mujeres ya no lloran” (“Οι γυναίκες δεν κλαίνε πια”), που κατάφερε μέσα σε μόλις 24 ώρες να γίνει εφτά φορές πλατινένιος.

Μπορεί λοιπόν το ειδύλλιό της με τον πρώην αμυντικό της Μπαρτσελόνα και πατέρα των παιδιών της, Ζεράρ Πικέ, να έληξε άδοξα, ωστόσο η Σακίρα απέδειξε ότι το ποδόσφαιρο…της πάει πολύ! Ειδικά αν αναλογιστούμε σε πόσες διοργανώσεις έχει δώσει το παρών με τα τραγούδια της.

Super Bowl Halftime Show 2020

Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο στο ημίχρονο του τελικού του Super Bowl επιλέγεται να τραγουδήσει ένας ή περισσότεροι διάσημοι καλλιτέχνες. Η συνύπαρξη όμως στη σκηνή της Σακίρα με τη Τζένιφερ Λόπεζ έκανε όλον τον πλανήτη να παραμιλά λίγο πριν εκείνος χτυπηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, χαρίζοντάς μας μια εμφάνιση που αναμφίβολα θα θυμόμαστε για καιρό. Οι δύο Λατίνες σταρ τραγούδησαν επιτυχίες τους, αλλά και κομμάτια η μία της άλλης, σε ένα performance που τα είχε όλα, χορό, τραγούδι, μουσική, εφέ. Εδώ ήταν που είδαμε και τη Σακίρα να παίζει ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς, να τραγουδά και να χορεύει ασταμάτητα μέσα σε 14 λεπτά, ξεσηκώνοντας έτσι τον κόσμο και αποδεικνύοντας το εύρος του ταλέντου της. Συνάμα βέβαια και το πολύπλευρο της καλλιτεχνικής της ταυτότητας, αφού ακούσαμε κομμάτια από όλα τα μουσικά είδη που έχει καταπιαστεί, λάτιν, ροκ, οριεντάλ, τέκνο.

Μουντιάλ 2014-Τελετή λήξης

Έχει αποδειχθεί πως μουντιάλ και Σακίρα… πάνε μαζί, καθώς η τραγουδίστρια έχει επιλεγεί πολλές φορές να ερμηνεύσει το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το αστείο βέβαια είναι πως το 2014 το “We are One” (Ole ola) των Τζένιφερ Λόπεζ, Pitbull και Κλαούντια Λέιττε αν και ήταν το επίσημο τραγούδι για το μουντιάλ της Βραζιλίας, το “La La La (Brazil 2014)” της Σακίρα το ξεπέρασε κατά πολύ σε προβολές σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στις συνειδήσεις μας ως το κομμάτι που συνδέουμε οι περισσότεροι με το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Μάλιστα ένα πολύ χαρακτηριστικό σχόλιο στο YouTube ήταν, “There is no Worldcup without Shakira” – και θα συμφωνήσουμε.

Ντυμένη στα κόκκινα και ούσα λίγων μηνών έγκυος στον δεύτερο γιο της, Σάσα, η τραγουδίστρια έδωσε τον “παλμό’ στην αρένα του Μαρακανά μαζί με τον Καρλίνιος Μπράουν, χορεύοντας στους βραζιλιάνικους ρυθμούς. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η στιγμή που κράτησε στην αγκαλιά της τον -2 χρονών τότε-  γιο της, Μίλαν, αμέσως μόλις ολοκλήρωσε το performance της, συγκινώντας τους θαυμαστές της.

3. Μουντιάλ 2010 – Τελετή λήξης

Ίσως η χαρακτηριστικότερη στιγμή της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Για δύο λόγους, πρώτον γιατί το κομμάτι της, το “Waka Waka”(This time for Africa), θεωρείται το καλύτερο στην ιστορία του μουντιάλ και δεύτερον γιατί όπως είχε πει και η ίδια, “χάρη στο μουντιάλ γνώρισα τον άντρα της ζωής μου”, εννοώντας τον Ζεράρ Πικέ. Το δεύτερο βέβαια δεν πήγε τόσο καλά, αλλά το παραβλέπουμε, μένουμε στο πρώτο. Το “Waka Waka”, ένα τραγούδι με αφρικανικό άρωμα, μιας και το μουντιάλ του 2010 διεξήχθη στη Νότια Αφρική και παράλληλα ένας ύμνος στη δύναμη που πηγάζει από μέσα μας και μας ωθεί να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, “κέρδισε” τις καρδιές του κόσμου και συγκίνησε με τη χαρακτηριστική φράση στο τέλος του, “We are all Africa”.

Τη Σακίρα την απολαύσαμε να το ερμηνεύει στην τελετή λήξης μαζί με τη νοτιοαφρικανική μπάντα Freshlyground στο γήπεδο του Σόκερ Σίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ και τη θαυμάσαμε για άλλη μία φορά, καθώς κατάφερε απόλυτα να μεταδώσει την αφρικανική κουλτούρα και να την υιοθετήσει στο performance της, αν και Κολομβιανή η ίδια. Κάτι ακόμα όμορφο που έχουμε να θυμόμαστε είναι η φράση “For Africa”, που σχημάτισαν οι χορευτές στο τέλος της εμφάνισης.

Μουντιάλ 2006 – Τελετή λήξης

Για το τέλος αφήσαμε την εμφάνιση που θυμάστε ίσως οι λιγότεροι αφού…πάμε λίγο πίσω! Η Σακίρα λοιπόν “ντύνει” μουσικά ένα ακόμη μουντιάλ, αυτή τη φορά με το “Bamboo”, μία διασκευή του νεοκυκλοφόρητου τότε “Hips don’t lie”, που είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία. Μαζί με τον Wyclef Jean τραγούδησαν το κομμάτι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και έκαναν όλη την αρένα να χορεύει στους ρυθμούς τους!

Η Σακίρα έχει αφήσει ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου και ελπίζουμε κάποια στιγμή η λίστα με τις συγκλονιστικές εμφανίσεις της σε τέτοιες διοργανώσεις, να διπλασιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνανεωμένοι Fundracar, εμβληματική Charli XCX, επική Peggy Gou και Saint Levant από τη Γάζα με αγάπη12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα