MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Ευγενία Δημητροπούλου: «Εμείς ‘μπολιάζουμε’ τα παιδιά μας με ρατσισμό» (vid)

Η Ευγενία Δημητροπούλου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Summer’s Cool» για την 4χρονη κόρη της, Εύα, την οποία έχει υιοθετήσει από τη Σιέρα Λεόνε, καθώς και για το πώς η ίδια η μικρή αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά της.

Monopoli Team

Η ηθοποιός μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Summer’s Cool», αρχικά ανέφερε: «Με αγχώνει πάρα πολύ το πώς θα μεταδώσω εγώ στην κόρη μου κάποια πράγματα και πώς θα σμιλέψω άλλα, γιατί κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του. Σίγουρα με απασχολεί πώς θα είναι η κοινωνία», ενώ πρόσθεσε πως πιστεύει ότι «αν ο καθένας μας βάλει ένα λιθαράκι, ίσως αυτή η κοινωνία όντως καλυτερεύσει».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην κόρη της και στο πώς η ίδια αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά της, σημείωσε: «Αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα στο χρώμα. Στο σχολείο της Εύας έχει κι άλλα παιδάκια που μπορεί να έχουν γεννηθεί στην Ιαπωνία, στην Κίνα, αλλού. Ποτέ ένα παιδί δεν σχολιάζει το εξωτερικό χαρακτηριστικό κάποιου άλλου παιδιού. Αυτό πρέπει να το βάλουμε εμείς στο κεφάλι μας, γιατί εμείς ‘μπολιάζουμε’ τα παιδιά με ρατσισμό. Η κόρη μου μπορεί να έχει πει ‘αυτό το παιδί έχει κατσαρά μαλλιά’, αλλά μέχρι εκεί. Τελεία. Δεν μου έχει σχολιάσει κανένα άλλο εξωτερικό χαρακτηριστικό. Πολλές φορές διδάσκομαι από τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία», είπε στο τέλος.

Περισσότερα από ShowBiz