Έχεις περάσει τα 40; Ποια τρόφιμα είναι καλό να εντάξεις στην καθημερινότητά σου
Τα τρόφιμα που καταναλώνετε παίζουν μεγαλύτερο ρόλο αφού περάσετε τα 40.
Μόλις φτάσετε στη πέμπτη δεκαετία της ζωής σας μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθείτε συχνά τον μεταβολισμό σας, τη μυϊκή μάζα, την ισορροπία των ορμονών, τη διάθεση και το βάρος, γιατί ενδέχεται να είστε επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας που μπορεί να μην αντιμετωπίσατε όταν ήσασταν νεότεροι.
Εκτός όμως από την άσκηση, τον επαρκή ύπνο και τη μείωση του στρες, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε τις ανησυχίες που σχετίζονται με την υγεία σας.
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο και σε υγιή λίπη, που βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος, θρέφουν τα μαλλιά και συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη και πρωτεΐνες, καθιστώντας σνακ που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά βοηθάει στη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και άλλων χρόνιων παθήσεων.
Τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο, περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης Κ, λουτεΐνης, φυλλικού οξέος, ασβεστίου και βήτα καροτενίου, που μπορούν να διατηρήσουν τη λειτουργία της μνήμης.
ΓιαούρτιΤο γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο ενισχύει τα οστά και επίσης δεν περιέχει σχεδόν καθόλου νάτριο.
Ένα βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο, γιατί περιέχει υγιή ακόρεστα λίπη που έχουν αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλοντας στην βέλτιστη υγεία της καρδιάς.
Αυτή η τροφή περιέχει βιταμίνη D που ενισχύει τα οστά, χολίνη που ενισχύει τον εγκέφαλο και πρωτεΐνες που βοηθούν τους μύες.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.