MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Έχεις περάσει τα 40; Ποια τρόφιμα είναι καλό να εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Τα τρόφιμα που καταναλώνετε παίζουν μεγαλύτερο ρόλο αφού περάσετε τα 40.

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Μόλις φτάσετε στη πέμπτη δεκαετία της ζωής σας μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθείτε συχνά τον μεταβολισμό σας, τη μυϊκή μάζα, την ισορροπία των ορμονών, τη διάθεση και το βάρος, γιατί ενδέχεται να είστε επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας που μπορεί να μην αντιμετωπίσατε όταν ήσασταν νεότεροι.

Εκτός όμως από την άσκηση, τον επαρκή ύπνο και τη μείωση του στρες, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε τις ανησυχίες που σχετίζονται με την υγεία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα φρέσκα ή τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά;12.09.2018

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο και σε υγιή λίπη, που βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος, θρέφουν τα μαλλιά και συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ξηροί καρποί

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη και πρωτεΐνες, καθιστώντας σνακ που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά βοηθάει στη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και άλλων χρόνιων παθήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα χάσω 5 κιλά πριν από τις διακοπές;12.09.2018

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο, περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης Κ, λουτεΐνης, φυλλικού οξέος, ασβεστίου και βήτα καροτενίου, που μπορούν να διατηρήσουν τη λειτουργία της μνήμης.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο ενισχύει τα οστά και επίσης δεν περιέχει σχεδόν καθόλου νάτριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς η καθημερινή κατανάλωση γκρέιπφρουτ επηρεάζει την υγεία σου12.09.2018

Ελαιόλαδο

Ένα βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο, γιατί περιέχει υγιή ακόρεστα λίπη που έχουν αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλοντας στην βέλτιστη υγεία της καρδιάς.

Αυγά

Αυτή η τροφή περιέχει βιταμίνη D που ενισχύει τα οστά, χολίνη που ενισχύει τον εγκέφαλο και πρωτεΐνες που βοηθούν τους μύες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή