MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Παρίσι θα μοιράσει 200.000 προφυλακτικά – Γιατί αναρωτιούνται αν θα είναι οι πιο «σέξι» Ολυμπιακοί Αγώνες;

Εντύπωση προκαλεί που θα δοθούν 20.000 γυναικεία προφυλακτικά.

Πηγή: @Tasos Katopodis/Getty Images
Monopoli Team

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με την 26η Ιουλίου να είναι η ημερομηνία έναρξής τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει και αριθμητική ισορροπία μεταξύ των αθλητών, αφού στον συνολικό αριθμό που θα συμμετέχουν, οι μισές είναι γυναίκες. Το να υπάρχει ισότητα στον αθλητισμό, είναι αν μη τι άλλο, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και για το μέλλον. Ωστόσο, η πόλη του Φωτός, δεν ετοιμάζεται μόνο για τη διοργάνωση, αλλά και για την συναναστροφή μεταξύ των δύο φύλων.

Όπως διαβάζουμε στον Guardian, από τη στιγμή που η κοινωνική αποστασιοποίηση, που ξεκίνησε εξαιτίας του covid, έχει πλέον αρθεί, η επαφή των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό, αναμένεται να είναι πιο στενή. Είναι και το Παρίσι που βγάζει έντονο ρομαντισμό, είναι και το άγχος των αθλητών, καταλαβαίνετε. Γι’ αυτό και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν πως θα μοιράσουν 200.000 ανδρικά προφυλακτικά, 20.000 γυναικεία και 10.000 οδοντικά φράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛούβρο: Ετοιμάζει έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενόψει των φετινών Αγώνων στο Παρίσι12.09.2018

Το μοίρασμα των προφυλακτικών δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο. Συνηθίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες να δίνονται δωρεάν στους αθλητές. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως την χρονιά που διεξάγονταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016 συγκεκριμένα, ο αριθμός των προφυλακτικών ήταν ο μεγαλύτερος στην ιστορία του θεσμού. Ειδικότερα, η τότε διοργάνωση παρείχε 450.000 προφυλακτικά, συμπεριλαμβανομένων -για πρώτη φορά- 100.000 γυναικείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Φέτος, στο Παρίσι, η ισότητα φύλων γίνεται πράξη – Οι 42 αθλήτριες της ελληνικής αποστολής12.09.2018

Το καλύτερο όμως το έκαναν στο Τόκιο, που προφανώς απαγόρευαν ρητά το σεξ στους αθλητές, λέγοντας τους πως ναι, σας δίνουμε 160.000 προφυλακτικά, όμως όχι για χρήση, αλλά για να το πάρετε ως αναμνηστικό. Υποψιαζόμαστε πως, σίγουρα, θα είχαν καλύτερα αναμνηστικά να πάρουν από το Τόκιο.

Εφόσον, λοιπόν, είναι σύνηθες να δίνουν προφυλακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό, γιατί γίνεται θέμα; Θα σας απαντήσουμε. Γίνεται θέμα γιατί προκαλεί εντύπωση ο αριθμός των γυναικείων προφυλακτικών και κυρίως των οδοντικών φραγμάτων. Κυρίως γιατί, σύμφωνα με μελέτες, η χρήση των γυναικείων προφυλακτικών δεν είναι και τόσο διαδεδομένη. Τούτου λεχθέντος, στην Εθνική Έρευνα Οικογενειακής Ανάπτυξης 2006-10, μόνο το 1,7% των γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών στις ΗΠΑ, ανέφεραν ότι κάποια στιγμή χρησιμοποίησαν γυναικεία προφυλακτικά. Σε αντίθεση βέβαια με την Βραζιλία και τη νότια Αφρική, όπου η χρήση τους βρίσκεται σε πιο υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των εκστρατειών και της εκπαίδευσης σχετικά με το πώς συμβάλλουν στη μείωση της εξάπλωσης του HIV.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα