MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τουρισμός: Σε ιστορικό υψηλό οι δαπάνες των τουριστών στην Ευρώπη το 2024

Οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 37% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Πηγή: Unsplash
Monopoli Team

Οι διεθνείς τουρίστες πρόκειται να ξοδέψουν φέτος στην Ευρώπη το ποσό ρεκόρ των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ (869 δισεκατομμυρίων δολαρίων), σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, που δημοσίευσε το Bloomberg. Αυτό σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή αύξηση 37% από τα προ της πανδημίας επίπεδα των 583 δισ. ευρώ (633 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών για τον τουρισμό, που επικαλείται το δημοσίευμα.

«Προς το παρόν, βλέπουμε ότι οι προορισμοί της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου παραμένουν σταθερά αγαπημένοι για τους ταξιδιώτες στην Ευρώπη», δήλωσε στο Bloomberg ο Eduardo Santander, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα ελληνικά νησιά που ξέρουν πώς να γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο12.09.2018

Οι τουρίστες εκτιμούν τον θερμότερο καιρό στις περιοχές αυτές, αλλά και τις value for money επιλογές πρόσθεσε ο Santander. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, συνεχίζει να αποτελεί έναν πολύ hot προορισμό. Επίσης, περιοχές όπως η Κροατία και η Μάλτα, είδαν αύξηση των τουριστών από το εξωτερικό, με τους αριθμούς να αυξάνονται κατά 7,6% και 37%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με το 2019.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Greece (@visitgreecegr)

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα